• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2018

14:51

BRNABIĆ U NJUJORKU SA SRPSKIM PRIVREDNICIMA: Znanje je ključna vrednost za napredak društva

Društvo

BRNABIĆ U NJUJORKU SA SRPSKIM PRIVREDNICIMA: Znanje je ključna vrednost za napredak društva

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika (Serbian Entrepreneurs) sa kojima je razgovarala o dosadašnjem radu i mogućnostima da članovi tog udruženja, svojim iskustvom, kontaktima i povezivanjem, pomognu tehnološki razvoj u Srbiji

Udruženje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Silicijumskoj dolini, kako bi podržali razvoj srpskog start ap ekosistema širom sveta. 
Kako je saopštila Vlada Srbije, razgovarano je o mogućnostima da članovi Udruženja, svojim iskustvom, kontaktima i povezivanjem, pomognu razvoju mreže tehnoloških, IT i startap kompanija iz Srbije, kao i drugim preduzetnicima u dijaspori.

Predsednica vlade, Ana Brnabić zahvalila je na njihovim dosadašnjim trudu ocenivši da je njihova inicijativa najbolji primer na koji bi trebalo da se ugledaju i drugi uspešni poslovni ljudi iz dijaspore.

BRNABIĆ U NJUJORKU: Nadam se boljem razumevanju sa SAD!


- Znanje je ključna vrednost za napredak društva. Zbog toga nam je dragoceno vaše zalaganje i to što ste prepoznali potencijale svojih kolega u Srbiji - istakla je Brnabić, i dodala da to pomaže IT startapovima u Srbiji da lakše plasiraju svoje ideje i inovacije na globalnom tržištu.
Premijerka Brnabić ukazala je da je inicijativa Udruženja veoma važna za podizanje srpske IT industrije na viši nivo i omogućavanje da ona bude prepoznata širom sveta.

- Naučna istraživanja i nove tehnologije podstiču konkurentnost naše privrede. Naš cilj je da domaća ekonomija ide u korak sa 4. industrijskom revolucijom i da bude zasnovana na znanju i inovacijama - naglasila je predsednica Vlade Srbije.
Udruženje srpskih preduzetnika, neprofitna je i nevladina organizacija. Trenutno ima 75 članova - osnivače kompanija, investitore, inženjere i izvršne direktore startapova. Udruženje ima pet ogranaka - u San Francisku, Njujorku, Los Anđelesu, Beogradu i Novom Sadu.

Prva velika akcija kojom se Udruženje predstavilo srpskoj javnosti bilo je dovođenje delegacije Gugla (Google) u Srbiju, u novembru 2017. godine.

BRNABIĆ uputila telegram saučešća premijeru Grčke


Zahvaljujući ovoj inicijativi, očekuje se da u Srbiji Google Play počne da funkcioniše u punom kapacitetu, kao i da počne sa radom Google Launćpad akcelerator, šestomesečni program podrške za starapove u razvoju u okviru koga se kompanijama nudi saradnja sa inženjerima Gugla, stručnjacima iz Silicijumske doline i najboljim svetskim mentorima iz IT oblasti. 
U Evropi je Google Launćpad prisutan jedino u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj.

U nastavku posete Sjedinjenim Državama, predsednica vlade Ana Brnabić sastaće se u Vašingtonu sa kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kao i sa senatorkom Džejn Šahin i senatorom Džejmsom Rišom, članovima Spoljnopolitičkog komiteta Senata.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Znanje je nesto sto nam niko ne moze osporiti i oduzeti, ako imas znanje imas i mozak kako da ga upotrebis da razvijes biznis i profitiras od svog intelekta.

Dragan

pre 5 godina

Cestitke premijerki na odlicnom polsu koji obavlja za svoj narod.Veoma vredna i radna zena

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Znanje je nematerijalna aktiva.Danas svi moraju da prate tokove i da se konstantno usavrsavaju i nadogradjuju.Učenje se ne završava dobijanjem diplome.Zapravo, neznjanje je čovekov najveći neprijatelj.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija