• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Dnevno

24.07.2018

23:21

(VIDEO) NADA JE JEDINA! ORAO SA SRPSKOG GRBA IZUMIRE! U celoj zemlji postoji SAMO JEDAN PTIĆ!

Društvo

(VIDEO) NADA JE JEDINA! ORAO SA SRPSKOG GRBA IZUMIRE! U celoj zemlji postoji SAMO JEDAN PTIĆ!

Podeli vest

Mladunče najugroženije ptice u Srbiji, orla krstaša, uzletelo je u ponedeljak u poslepodnevnim časovima, saopštilo je Sruštvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje je četiri meseca svakodnevno nadziralo gnezdo

Program čuvanja gnezda orla odvija se u okviru međunarodnog projekta zaštite orlova krstaša "Pannon Eagle". Mladunče orla krstaša nazvano je Nada.

Ove godine Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije otvorilo je poziv za imenovanje novog mladunca.

Opstanak orla krstaša u Srbiji zavisi od jedninog preostalog gnezdećeg para koji nastanjuje severni Banat.

SRBI, IMATE VELIKU ISTORIJU, A STIDITE JE SE I NE ZNATE JE! Hrvatski istoričar Goran Šarić rastura VATIKANSKO-GERMANSKE LAŽI

U poslednjih 10 godina, koliko se taj par prati, uspešno gnežđenje zabeleženo je samo u poslednje dve godine i to od kada ga volonteri Društva čuvaju.

Public

Reč je o orlu čija se stilizovana verzija nalazi na grbu Srbije. Nekada ih ne na ovom prostoru bilo u izobilju ali lov i nemar doveli su vrstu do granica izumiranja. Osim Nade, u Srbiji danas žive još samo njeni roditelji - Bora i Eržika.

POTOP U SRBIJI DO KRAJA NEDELJE! Posle kišnih dana, od ponedeljka stiže VRELI TALAS!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija