• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra.co

25.07.2018

18:23

(VIDEO) KUSTURICA: ZAPADNA EVROPA I SAD BI MOGLI  NAPASTI RUSIJU, proći će poput Napoleona i Hitlera!

Društvo

(VIDEO) KUSTURICA: ZAPADNA EVROPA I SAD BI MOGLI NAPASTI RUSIJU, proći će poput Napoleona i Hitlera!

Podeli vest

Postoji scenario u kome bi Rusija mogla biti napadnuta od strane zapadne Evrope ili SAD, rekao je Emir Kusturica za RT, ističući da su Napoleon i Adolf Hitler to isto jednom pokušali, ali da obojica nisu uspeli

Zapadna Evropa ili Amerika će pokušati učiniti ono što je Napoleon pokušao, naglasio je nagrađivani filmski režiser, dok je govorio o odnosima između Moskve i Zapada.

- Napoleon je otišao u Rusiju sa 600.000 vojnika i vratio se sa 30.000. Hitler je takođe poražen - dodao je on.

Poznati filmski reditelj dao je intervju za RT tokom "Boljšoj" festivala u Drvengradu. On veruje da će za pet godina postojati evroazijski kontinent koji će ujediniti ljude i učiniti njihove živote boljim, ali samo pod jednim uslovom - da ne bude velikih ratova.

- Ujedinjenje evroazijskog kontinenta ekonomski, ne mora biti politički - bi se na kraju moglo desiti. To će biti neizbežan scenario - naglasio je on. On je dodao da će Istok i Zapad biti više ujedinjeniji i da će moći "proizvoditi robu" unutar Evroazije.

Kusturica smatra da je "veštački svet" koji kreiraju mediji i "evropska elita" u procesu "degradiranja".

- Imamo Nemačku koja je na vrhuncu ekonomskog uspeha, ali imamo krizu migranata koja se uvozi spolja - rekao je Kusturica, naglašavajući da smatra da je i on migrant "na određenom nivou" i da se ne protivi migraciji kao fenomenu.

- Cela Evropa je podeljena, a tražioci azila neće ići u Saudijsku Arabiju, jednu od najbogatijih zemalja na svetu, već u Nemačku poručuje svavni režiser.

- Da li se oni "migranti" upravljaju time da unište Evropu i razmene krv Evrope kako ne bi imali nacionalne države, ili da imaju regione u kojima religija i kultura neće biti važni? - zapitao se on.

Prema rečima srpskog režisera, svet je trenutno svedok "uništavanja Evrope". On naglašava da politička elita proizvodi krizu na Bliskom istoku, stvarajući ratove i dovodeći migrante u Evropu. 


- Oni koji rade na ovoj degradaciji samo započinju ratove i otvaraju vrata haosa - objašnjava Kusturica.

Evropa trenutno doživljava najgoru izbegličku krizu od Drugog svetskog rata. Broj tražilaca azila u EU je prošle godine dostigao 650.000, prema statističkim podacima Eurostata. Zahtevi uglavnom dolaze od građana Sirije, Nigerije i Avganistana. Nemačka, Italija, Francuska, Grčka, Španija i Velika Britanija su najtraženije zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ruzica radulovic

pre 5 godina

E moj gospodine Emire, niste ni Vi dobro obavesteni. . Mozda za 15 dana 650.000 migranata. Dodjite da prosetate u Suisse i France . Da ne verujete svojim ocima. Narocito u France. Pa tamo godinama ( od ,,rata " u Libiji ) po jedan brod sa po 50 do 200 lica , obalska policija kao uhvati. ..

Igor

pre 5 godina

Price za malu decu i zautcan narod. Ko ce da napadne zemlju s nuklearnim oruzjem? Nikakvog rata izmedju zapada i Rusije nece biti jer bi to bio kraj covecanstva.

grckizet

pre 5 godina

prijatelju, zapad ce za uvkej to pokusavati. pa ne narocito protiv Rusije, pa protiv Slavenskih naroda.

Kosovka

pre 5 godina

Prvi što se desilo po zapisu je da je na čelo Rusije došao uman čivek, jakog karaktera, veliki patriota a bez ikakvih agresorskih ambicija. Želeće da vojno strateški ujedini pravoslavni svet. U Srbiji je takođe po zapisu od 2005.došao čovrk po imenu Aleksandar. Takođe vrlo sposoban i uman čovek koji će Srbiju preporoditi. NATO će se raspasti, a EU već puca. Tako, apsilutno veliki režiser g-din Kusturica je u pravu.

Dee

pre 5 godina

Da li iko čita ceo tekst? Rečeno je da može da se dogodi i ovakav scenario, a ne da će tako biti. To je više nego značajna razlika.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija