MILOGORCI SAD STE DOTAKLI DNO, Đukanović i ekipa spremaju NAJVEĆU ANTISRPSKU ODLUKU, đedovi vam se prevrću u grobu!

Fotomontaža/Reuters

19:18 >> 19:18 Društvo 41

informer/sputnik | 25. 08. 2018.

MILOGORCI SAD STE DOTAKLI DNO, Đukanović i ekipa spremaju NAJVEĆU ANTISRPSKU ODLUKU, đedovi vam se prevrću u grobu!

Vladajuće stranke u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD), saopštile su da bi podržale inicijativu da se u Skupštini posebnim aktom ponište odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine, od kojih je najznačajnija prisajedinjenje Crne Gore Srbiji i ujedinjenje u kraljevinu SHS

Kako prenosi državna Pobjeda, u DPS-u smatraju da je "inicijativa da se u Skupštini da prilog istorijskom preispitivanju 1918. neophodna i pravedna", dok iz SD-a poručuju da bi se time "jednom za svagda stavila tačka i na tu prevaru Crne Gore".

U javnosti se istovremeno postavlja pitanje koliko poništavanje odluka skupštine ili nekog drugog istorijskog događaja koji se odigrao prije sto godina i bavljenje time danas imaju smisla. Da li volja većine naroda koji je tada podržao odluke Podgoričke skupštine može samo tako biti izbrisana, i da li, na kraju krajeva, istorija može da se tretira poput švedskog stola sa kojeg svako može da uzima ili zanemaruje ono što njemu politički odgovara.

Govoreći za Sputnjik na ovu temu, istoričar dr Aleksandar Stamatović kaže da ga ponašanje i delovnje aktuelnih crnogorskih vlasti u odnosu na srpsko pitanje u Crnoj Gori neodoljivo podseća na formulaciju naslova knjige posvećene Drugom svetskom ratu, pod nazivom "Totalni rat", poznatog britanskog istoričara Pitera Kalvokarezija. 

On je tu opisao Hitlerovu i Himlerovu doktrinu "totalnog rata", koji se ne vodi samo vojnim resursima već se vodi na svim poljima, pa tako i protiv civilnog stanovništva, kao i imovine protivnika.

Ovaj istoričar dodaje da je "evidentno da aktuelni dukljansko-montenegrinski i NATO-ovski režim vodi totalni rat protiv svega srpskog u Crnoj Gori, tako da je njime obuhvaćena svaka pora društvenog života".

- U tom širokom mozaiku totalnog rata protiv srpskog identiteta u Crnoj Gori, Podgorička skupština, njen značaj i političko-državna poruka već decenijama, a naročito u sadašnjici, nastoje se predstaviti kao nekakav bauk, avet i zlo koje opominje i preti čak i posle čitavog jednog veka. Čak i posle izglasavanja suverenosti Crne Gore na majskom referendumu 2006. godine - objašnjava Stamatović.

SVET U ŠOKU! VOJSKA SRBIJE MOŽE DA KONTROLIŠE VREME: Tajno oružje biće prikazano tokom Putinovog boravka u našoj zemlji!

On takođe podseća da je i u prethodne dve decenije pokretano nekoliko inicijativa za izglasavanje slične deklaracije u Skupštini Crne Gore, o poništavanju odluka Podgoričke skupštine, tako da ni ova najnovija ne predstavlja nekakvu novinu.

- No, sve one su se završavale na manje ili više operativnim inicijativama. Čini mi se da je ova najozbiljnija i može se povezati sa najavom proslave stogodišnjice Podgoričke skupštine, krajem ove godine u Podgorici. Stoga kao kontrameru, iako ta proslava nema nikakav državno-institucionalni karakter, iz prostog razloga što su Srbi izopšteni iz državnih institucija, režim želi da izglasa ovu deklaraciju.

ODBROJAVANJE! TRAMP PRED SMENOM, SAD MORA DA ZAPOČNE NOVI RAT: Najverovatnije mete Iran ili Severna Koreja?!

- Uže programski gledano, pravno i pravno-istorijski, ova inicijativa predstavlja pravnu besmislicu, i biću slobodan da kažem, čisti politički egzibicioni voajerizam, iz prostog razloga što je posle majskog referenduma 2006. godine, uspostavljena Crna Gora kao suverena država, čime su defakto i de jure poništene odluke Podgoričke skupštine - kaže Stamatović.

Ipak, kada su u pitanju političke reperkusije koje stoje iza namere aktuelnog režima da poništi Podgoričku skupštinu, naš sagovornik ukazuje da one crnogorske vlasti najpre mogu odvesti u "politički autogol".

- Ako se uvede praksa da se u Skupštini Crne Gore donese deklaracija o poništenju Podgoričke skupštine, to znači i da referendumska odluka od 2006. godine, bez obzira na njen sadašnji legalitet, može nekad po istom principu od neke nove većine u parlamentu ili na referendumu biti oborena. Ovim činom aktuelni crnogorski režim zapravo pokazuje svu nesigurnost i svesnost o nemogućnosti dugoročnije državne perspektive tvorevine koju je stvorio i uobličio 2006. godine. On je svestan da je ona nastala najpre kao proizvod određenih globalnih prilika u Evropi i svetu koji su sada sasvim drugačiji novom ulogom Rusije, a takođe da je referendum dobijen na nedemokratski način, o čemu je mnogo puta do sada govoreno.

Informer

- Stoga se totalni rat crnogorskog režima protiv srpskog identiteta u Crnoj Gori, koji prelazi u gotovo manijakalnu fazu, može tumačiti kao svesnost o neodrživosti njegovog državnog projekta i antisrpske doktrine. Čelnici režima su do sada mnogo puta rekli da je referendumska odluka i uspostavljanje takve Crne Gore 2006. godine konačno i da nekih novih revizija tog pitanja nikada više neće biti, što takođe dovodi do apsurdnosti, pa takva priča i teorije otprilike najviše liče onoj priči nacista o hiljadugodišnjem rajhu, ili nama poznatoj priči da niko ne može potpisati nestanak i kapitulaciju SFRJ, kao što je bilo u doba Brozove Jugoslavije.

POSTAJEMO SVE OZBILJNIJA DRŽAVA! PROJEKAT PUPIN: Vojska Srbije lansira satelit!

U tom kontekstu, Stamatović zaključuje da se i inicijativa koja je u najavi treba jedino shvatiti kao "manijakalna opsednutost crnogorskog režima Podgoričkom skupštinom, kao i namera da se tim činom ubije bilo kakvo njeno značenje i pomen".Marko

25.08.2018. 20:34

Majku vam srpsku, crnogorci vas jeb., albanci vas jeb., bosanci vas jeb., makedonci vas jeb., hrvati vas jeb., slovenci vad jeb.,svi tlače jadnu smrdiju. Stvarno niste normalni, svi protiv vas, celi vas svet mrzi, zamisli svi protiv srba. Jeste zgubidani. Ajd molim te objavi, tvoji bi te nabili na banderu. Ha, ha ha ha ha ha ha ha ha ha.


Kažu

25.08.2018. 21:35

@Marko - Na Ksovo može biti samo jedan srpski poklič: ZA SRBIJU, BEŽIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII NIŠTA OD OJKANJA U PETRINJI! Branitelji tražili DOKAZ da je ojkanje u Petrinji tradicija kako su Srbi govorili pa da pokažu snimke ili slike a pošto je to laž i dokaza nema eto ih sada lepo otkazali festival ojkanja i laganja! Aerodrom Franjo Tuđman se prvi u Regionu povezao sa direktnim letom za Kanadu i SAD i Kinu i Koreju zbog sve više turista iz tih država! Amerikanci već trećoj državi prodali svoj najbolji PVO na svetu Patriot za 3milijarde evra Švedskoj a Rusi nikome još ništa jer im esovi rade čuda samo na internetu! Pošto će i ove godine zarada od turizma u RH biti veća za milijardu evra(sveukupno 12mlrd.E) već se najavljuje kupovina od Amerike i eskadrile od 12 borbenih helikoptera Apači i 12 PVO Spyder od Izraela....


pc

25.08.2018. 22:33

@Kažu - A Hrvati kada ostanu bez jakih saveznika, a nisu svesni da su dugorocno pojeli govno ce traziti trecu Jugu. Ja sam mator ali sam siguran da ce tako biti uskoro.


Branko

26.08.2018. 10:30

@Kažu - " SVETSKI SLJAM I OLOS MILOGORCI I HRVATI " !!!?????????


Vickasti

25.08.2018. 21:37

@Marko - Drago mi je što sve to lepo napisa na čistom srpskom jeziku a vi u Crnoj Gori govorite na maternjem. A tebe vidim pustili iz bolnice na vikend a terapiju ne piješ redovno pa te uhvatila kriza. Istorija se ne može promeniti i možeš samo da cviliš i da režiš.


eto objavise

25.08.2018. 21:40

@Marko - Tvoj komentar najvise govori o tebi i narodima koje uzdizes a sto vi mrzite nas Srbe, zabole nas uvo. Samo se moze mrzeti neko ko je u svemu bolji od onog koji mrzi a hrvati, muslimani, siptari slovenci i ti koje ti nabrajas nisu ceo svet. Vi imate komplekse od prvog svetskog rata i nikad ih necete izleciti. Kineza, Rusa i Afrikanaca vise od celog zapada a oni nas ne mrze eto za tvoju informaciju samo da znas.Piper

25.08.2018. 22:07

@Marko - Mamu ti rvatsku. Ja sam Srbin iz CG pleme Piperi i nabijem na k. I tebe i sve te konvertitski kvazi narode koje si nabrojao.aj sad paljba mali ujko


Net

25.08.2018. 23:10

@Marko - BAD NEWS FOR SERBIA ! Croatia is buying 12 F16 Fighter Jets for 500 Million Dollars from Israel 2018 www.youtube.com/watch?v=-o16bMtdW5k Thompson - "Čavoglave" GLINA OLUJA 2018 - DAN POBJEDE www.youtube.com/watch?v=OR9lQ3-hPhk


Kurosava

26.08.2018. 00:57

@Marko - @Marko Razumem ja Marko i tebe i sve te koje si pobrojao jer nije lako bilo biti skoro 100 godina u sreskom ropstvu, i biti j. a la serb. Zbog toga j. nkada nije bilo lako ni Srbin biti. Te j. NATO, te j, Wehmacht, te j. U, te j. Poćoreka, te j. Mekenziija itd. itd.


Maki

26.08.2018. 09:27

@Marko - Srbima su najveci neprijatelji milogorci zato sto su ljubomorni na sve srpsko jedan najmanji grad u srbiji ima vise stanovnika nego njihova najcrnja gora i pod hitno treba izglasati zakon za izolaciju milogoraca za sva vremena j..o ih onaj cijim jezikom pricaju.


cajka

25.08.2018. 21:20

Ocekuje se da Nemacka ponisti odluku o osnivanju konclogora i tako ponisti postojanje holokausta.Sasapg

25.08.2018. 21:20

Kada kazete da je tada bila volja vecine gradjana, pa nije bio referendum da se to izmjeri. Svi znamo da su izabrani ljudi koji ce glasati za prisajedinjenje. Proslave u Podgorici nece biti mimo neke sale za sastanke...


Milos

26.08.2018. 02:58

@Sasapg - Jos bi vi shvabama glancali cipele jezikom da vas srpska vojska nije oslobodila


Trig

25.08.2018. 21:56

Za ovog degenerika Marka.Tako je bilo i 1941-ve,pa znamo kraj.Svi da se skupite,opet bi vas razvalili da se ne krijete iza Nato fasista.


SS

25.08.2018. 22:50

Guslari ce da odguslaju svoje,biće,Rame,Bećiri,Taći na ku..c mi skaći,samo polako.


Vladdimir

25.08.2018. 23:00

U sadasnjim, ali i potezima Crne Gore u blizoj buducnosti, treba ocekivati posledice trenutno ogromnog sukoba izmedju Mila i Duska koji ce se, i na ovaj nacin, boriti za naklonost svojih gradjana... Ovi sadasnji izlivi patriotizma i anti-srpstva su posledica delovanja Markoviceve Vlade koji ima veliku licnu potrebu da se dokaze sopstvenom gradjanstvu, ali i zemljama NATO pakta, da je veci nacionalista i veci protivnik Srbije od Djukanovica... Milo se u tome vec dokazao, pa sada vise ne mora... Ta cinjenica ce obeleziti nase odnose u bliskoj buducnosti...


Zlata

25.08.2018. 23:18

Kad CGoru okupiraju siptari,onda ce ,kao i kroz istoriju,zvati bracu srbe upomoc.Jadan je to narod koji zivi pod palicom dozivotnog predsednika Mila.A Milo --Ne laje kuca sela radi,nego sebe radi!!!Milo je od C Gore stvorio mafijasku,propalu ,opljackanu drzavu ,naravno na čelu sa njim !!! ZAO MI JE POSTENOG NARODA U KAKVOJ DRZAVI ZIVI I KAKO SE PATI !!!


hogar

26.08.2018. 00:27

Zašto niko ne voli srbe? Pitanje koje treba srbi da postavljaju sami sebi bez prestanka.


Branko

26.08.2018. 11:57

@hogar - " PA TO PITANJE VI BOLESNICI TREBA SAMI SEBI DA POSTAVITE. BOLESNI SU ONI KOJI NEKOG MRZE A NE ONI STO IH MRZE, PRST NA CELO, haaaaaa haaaaaaa haaaaaa "


Nena

26.08.2018. 13:08

@hogar - Zato što su Srbima dužni i treba da im budu zahvalni do kraja života, a ljudi ne vole da se osećaju dužnim i onda se ljubav i zahvalnost pretvaraju u mržnju i pokušaj negiranja svega dobrog što je neko za njih učinio.


srdjanmargulan

26.08.2018. 01:00

Марко, знаш како се каже "Боље да те мрзе него да те жале" а ти си за чисто жаљење и ако су ти понестали лекови (пошто се очигледно лечиш) под хитно узимај те лекове за твоје добро јер си већ доста пролупао и јадан незнаш шта причаш. Надам се за твоје добро да ти нису још све лицне прегореле.


Razvigor

26.08.2018. 01:18

Mora da je neka frka. Posvemašnja crnogorska dominacija zahteva pocrnogorčenje kritične mase Srba sad ili nikad. Ne uspije li u tome ode, Mungos Milo k'o da ga nije ni bilo.


Srbin

26.08.2018. 02:55

Saka jada, igraju se drzave. Sramota ih ljebom 'rani, jer bravi su od njih pametniji.


Momcilo

26.08.2018. 03:04

Veoma brzo cete vi milogorci niz vodu, Tramp je rekao i vise nego sto treba, zato vas i hvata panika u zadnje vreme.Petar Golemi

26.08.2018. 08:52

Milo sram te bilo......a sada lepo da poceramo sve te crnogorce iz Beograd nazad na planinu sa koje su sisli ....


Perakaže

26.08.2018. 09:13

Ej, Milogorci, pa vi ćete da crknete od muke. Gori ste od hrvata.


iceman

26.08.2018. 10:02

A nije vam problematično što bi neko slavio stogodišnjicu tog nebitnog dogadjaja? Pretpostavljam da to Srbima mnogo znači... Dakle neka ste živi i zdravi ali Crna Gora nikad više neće biti srpska. Na referendumu 2006. se 46% stanivništva izjasnili kao Srbi, odnosno za zajednicu sa Srbijom, a da se opet organizuje referendum ovih dana mislim da bi se za zajednicu izjasnilo maksimum 25%... Gotovo je braćo s tim, uvijek ste dobrodošli kod nas, ne vjerujte sve novinama, desi se neka neprijatnost ali to su izolovani slučajevi!!!


Lesendro

26.08.2018. 10:56

@iceman - Biće vama do Srbije mnogo više nego do Crne Gore... Uskoro.


Vladdimir

26.08.2018. 11:07

@iceman - Slažem se u potpunosti sa tobom... Gotovo je sa braćo s tim, vi niste više dobrodošli kod nas!


zoran

26.08.2018. 11:27

@iceman - Samo još da lepo pozovete sve vaše što su ovde i diče se da su vaši, pa da ste svi lepo na broju i uživate. Imate lepo more i čist vazduh. Imate rijaliti program uživo, kako italijanska pogranična straža ganja vaše glisere sa švercovanom drogom.


Milan

26.08.2018. 10:46

E moj Mrko promenices pricu za par godina kada budete trazili da se vratite u Srbiju jer ce vas siptari pojesti do pola ba cete biti manjina u sopstvenoj drzavi.Stavi prst na celo.


Milan

26.08.2018. 10:48

Ne nasedajte na provokaciju to je neki siptarcina napisao


Sudija

26.08.2018. 11:08

Da li vi čitate tekst?! Jel vidite bombasti naslov ˝milogorci˝. Aj da vidimo već jednom (pa i više puta), ko je taj Milo? Šta je sve on uradio, pa zbog čega se sada tako ponaša? Čime se Milo bavio, pa u kom je sad protektoratu? Ko ga štiti - pa mu poture (ne)moguće igre protiv srba?! P.S. Voleo bih i Informer da otvori ovu temu (ako se sme).


Zvezdan

26.08.2018. 11:34

Ostali šta jesu, ološ i neljudi...bleda kopija fašista... zadnji pokušaj da se dokažu da jesu nešto a ustvari ništa...


surovi

26.08.2018. 12:48

crna gora - ****????? 1916 potpisala kapitulaciju i prestala da postoji kao država. Ono što je ostalo od "vojske" Austrijanci razoružali i razjurili !!! 1917 doneta Krfska deklaracija koju su, o zajedničkoj Državi, potpisali Srbi, Hrvati i Slovenci !!! NIGDE CRNOGORACA !!! 1919 pobednici u I svetskom ratu su u Parizu organizovali i održali Mirovnu Konferenciju. Kralj Nikola traži od Pariske Mirovne konferencije da se Crnoj Gori vrati nezavisnost. Molba je odbijena !!! Crna Gora kao država NE POSTOJI !!! Kasniju istoriju ispisali su zahvaljujući Srbiji !!! Ajd sad .... pa se kur**te i dalje i nadalje i najdalje !!!


milan kukic

26.08.2018. 12:57

pa to je sve igra klana mila đukanoviča jer je klan mila 1918 borbom hteo da ospori kraljevinu srba crnogoraca sa drugim ali malo ko zna za namere klana đukanoviča jer oni su poreklom šiptari


Marion

26.08.2018. 14:39

@milan kukic - I ti sa prezime Kukic izgleda da si pravi srbin.


Nuclear Vlasta

27.08.2018. 08:38

Srpska vojska 1918. godine nije samo okupirala Crnu Goru već je naterivala Crnogorce da se sele sa svojih divnih planina i kamenjara u Beograd na Dedinje i u Bačku


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]