• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

27.08.2018

23:24

NIJE ŠALA, TUĐMAN ĆE DOŠKOLOVATI CRNOGORSKE OFICIRE: "Đetići", šta ćete učiti, KAKO DA IZDATE?! O čojstvu sigurno nećete!

Društvo

NIJE ŠALA, TUĐMAN ĆE DOŠKOLOVATI CRNOGORSKE OFICIRE: "Đetići", šta ćete učiti, KAKO DA IZDATE?! O čojstvu sigurno nećete!

Podeli vest

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) Zoran Vukadinović, Miladin Čogurić i Igor Korać biće upućeni na jednogodišnje školovanje na Vojnom sveučilištu "Dr Franjo Tuđman" u Zagrebu, u Hrvatskoj

Načelnik Generalštaba VCG Dragutin Dakić je, navodi se, istakao značaj školovanja i usavršavanja oficira i podoficira VCG na inostranim vojnim školama i akademijama.

On je rekao da sva stečena znanja i iskustva, budu primenjena u radu, po povratku na formacijske dužnosti.

- Vukadinović, Čogurić i Korać izrazili su zahvalnost na ukazanom poverenju i istakli da će predstavljati Crnu Goru i Vojsku u skladu sa najboljim i najčasnijim praksama vojničkog poziva - kaže se u saopštenju.

Vukadinović će biti upućen na generalštabno usavršavanje, Čogurić komndnoštabno usavršavanje, a Korać na Visoku dočasničku školu na Vojnom sveučilištu "Dr Franjo Tuđman".

SRBI, SAMO ZATRAŽITE I RUSIJA ODMAH ŠALJE VOJNU POMOĆ: Sirija je dobar primer šta sve Moskva može da uradi!

Odlazak crnogorskih oficira na školovanje u Hrvatsku izazvalo je burne reakcije u Crnoj Gori. Prenosimo kako je to doživeo i šta o tome misli Nikola Vasojević

Kada sam pročitao vijest da su četiri crnogorska oficira ovih dana poslata na vojničko usavršavanje na Vojno sveučilište „Dr Franjo Tuđman" u Zagrebu, padoše mi na pamet oni Njegoševi stihovi: " O kukavno Srpstvo ugašeno!".

A, gdje crnogorski oficiri idete i šta to imate tamo da učite? Da li kako se služi tuđa vojska i kako se izdaje svoja država? Ukoliko ste zbog toga krenuli za Zagreb onda idete na pravu adresu, ali šta Crna Gora ima s time? Ovde su se generacije učile i podizale uz priče o golgoti i junaštvu svoje vojske i ginulo se za svoje ideale, a ne za tuđe. Valjda bi Hrvati trebalo da dođu kod nas da se tome nauče, a ne da mi idemo kod njih da učimo suprotno. 

SAMO TI ĆUTI! ENGLEZ EŠDAUN PRETI SRBIJI: Za metar KOSOVA Beograd će ostati BEZ VOJVODINE!

Evo, prelistavam knjige, da vidim da ne grešim, ali one su jasne. Hrvati su bili vojnici Austrougarskog gospodara i bogami su u te čete išli doborovoljno i iz petnih žila borili se protiv Srba.

ŠTA SE DEŠAVA, NATO NEMA NIŠTA PROTIV PODELE KOSOVA?! Admiral Fogo: Ne znam kakav je plan, VERUJEM Vučiću i Tačiju!

Potom su išli u vojsku dve Jugoslavije i bogami čim su ugrabili priliku odmah su izdali i preko noći zamenili uniforme. I još se sa time ponose! 

Pa šta onda imate da učite od Hrvata i ko vas tamo šalje? Kako li ćete se vratiti i sa čime sa tog vojnog sveučilišta i ko će vam priznati ta hrvatska odlikovanja? Ne znam, ko je u ovoj priči gori od koga? Da li su gori ovi koji su te nesrećne oficire poslali u Zagreb, ili su od njih gori ti vojnici koji su to prihvatili? 

Bogami i jedni i drugi su isti! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija