• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

03.09.2018

20:24

LUDI SLOVENAC VOZIO 207 KM/H NA IBARSKOJ:  Policija ga uhapsila dok je u punoj brzini preticao KOLONU ŠLEPERA I AUTOMOBILA!

Društvo

LUDI SLOVENAC VOZIO 207 KM/H NA IBARSKOJ: Policija ga uhapsila dok je u punoj brzini preticao KOLONU ŠLEPERA I AUTOMOBILA!

Podeli vest

Slovenački državljanin Saša P. (33) u subotu pre podne, vozeći BMW brzinom od 207 km/h, preticao kolonu na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Čačka gde je dozvoljeno 60 km/h. Pukom srećom nije izazvao udes sa brojnim žrtvama

Slovenački državljanin Saša P. (33) vozio je u subotu pre podne svojim BMW-om čak 207 km/h na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Čačka, gde je inače ograničenje 60 km/h! Njega je saobraćajna policija uhvatila oko 10.30 kod mesta Katrga, pošto je u punoj brzini preticao kolonu od tri šlepera i tri automobila.

Očevici kažu da je pukom srećom izbegnut pravi masakr na putu, jer je neverovatno da tokom ovog ludačkog preticanja iz suprotnog smera nije naišlo nijedno vozilo. Saša P. je predat sudiji za prekršaje u Kraljevu, ali nije zadržan u pritvoru, već se protiv njega sprovodi redovan postupak. Po zakonu, čeka ga 60 dana zatvora i novčana kazna od 150.000 dinara.

Luda vožnja

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, ovaj ludi Slovenac, koji poseduje i srpski pasoš, mogao je da izazove udes sa tragičnim posledicama.

- Slovenački državljanin Saša P. (33) zaustavljen je u subotu

Sigurna smrt

Taj nasilnik je u sekundi prelazio 57 metara, i da je kojim slučajem pri toj brzini udario u druga vozila, svi putnici u njima bi na mestu ostali mrtvi

Damir Okanović, komitet za bezbednost saobraćaja

oko 10.30 kod mesta Katrga na magistralnom putu Kraljevo - Čačak, pošto je prekoračio dozvoljenu brzinu za čak 147 km/h. On je svojim BMW-om slovenačkih registarskih tablica jurio 207 km/h na sat na deonici gde je dozvoljeno 60 km/h! Što je najgore, on je to uradio u trenutku dok je preticao kolonu od tri šlepera i tri putnička automobila. To znači da je stotinama metara vozio velikom brzinom trakom kojom se kreću vozila iz suprotnog smera i pravo je čudo da nije izazvao strahovit direktan sudar. Kada je zaustavljen, urađen mu je alko-test, ali je utvrđeno da nije imao ni kapi alkohola u sebi - kaže naš sagovornik iz saobraćajne policije i dodaje da je bahati Slovenac odmah prosleđen sudiji za prekršaje u Kraljevu:

- Protiv njega je pokrenut redovan postupak, što znači da nije zadržan u pritvoru, niti mu je naplaćena novčana kazna. Po zakonu, za ovaj prekršaj ide se do 60 dana u zatvor i izriče se novčana kazna od 130.000 do 150.000 dinara.

Zašto je pušten?

Direktor Komiteta

Dva teška prekršaja

Saša P. je u istom trenutku napravio dva teška prekršaja koja propisuje novi Zakon o bezbednosti saobraćaja. Prvi je prekoračenje brzine na magistralnom putu za više 100 km/h, za šta je propisana kazna od 30 do 60 dana zatvora, 130.000 do 150.000 dinara, uz oduzimanje dozvole na devet do 12 meseci. Osim toga, on je napravio i prekršaj preticanje kolone vozila, za koje je predviđena novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara.

za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da je ludost voziti 207 km/h i na najboljem autoputu, a kamoli na magistrali. On se čudi zašto ovaj Slovenac nije odmah završio iza rešetaka, kako to naš zakon i propisuje.

- Taj nasilnik je u sekundi prelazio 57 metara, i da je kojim slučajem pri toj brzini udario u druga vozila, svi putnici u njima bi na mestu ostali mrtvi. On bi pritom i sebe ubio, a i svoje saputnike ako ih je imao. Ne samo da je divljački vozio već se i osilio da pretiče čak šest vozila... Moj stav je da je sudija ovde po više osnova mogao da sprovede takozvani skraćeni postupak i odmah ga pošalje u zatvor na 30 do 60 dana i pride mu naplati od 130.000 do 150.000 dinara kazne. Ne bih sad da se bavim sudskim odlukama, ali naš zakon je to sudijama omogućio da urade. Time ne bi samo kaznio ovog čoveka već bi svima u Sloveniji poslao poruku da se nasilnička vožnja u Srbiji ne prašta - kaže Okanović za Informer.

HRVAT BESNIM "MERCEDESOM" PREŠAO U SUPROTAN SMER, UBIO TRUDNICU I NJENU BEBU, a nije prišao ni da pomogne!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Jos je gore sto nije imao alkohola znaci da je sto posto lud Treba mu oduzeti trajno vozacku dozvolu

Ljubo

pre 5 godina

Ogroman broj ljudi na tom podrucju se osilio ,previse se najeo ,previse se napio ,previse vremena ima ,previse se nakrao ,previse se od Boga otudjio .Pogadjate sta mu treba ....

Zlata

pre 5 godina

Kako nije u pritvoru ? Trebalo bi da se napise koji sudija je odradio ovaj predmet !

SS

pre 5 godina

Naravno Srbin iz Slovenije,jer tamo ne sme tako da vozi.Možda se nagodi sa sudijom kao na pijaci po običaju,ali pošto je Srbin,šanse su mu male,nije ustaša .

pc

pre 5 godina

To je neki naš koji radi u Sloveniji i išao da vidi mamu i tatu. E, sada ako mu date 60 dana zatvora ostaće bez posla u Sloveniji i napravili ste veliku štetu i državi i njemu. Osudite ga na 60 dana i dajte mu mogućnost da plati 100 evra po danu da ne leži i zabranite 5 godina da upravlja motornim vozilom po našim putevima pa će sledeći put voziti po ograničenju.

Sale

pre 5 godina

Nije to bre Slovena, oni su fini ljudi. Nego naš djilkoš koji je uzeo njihovo državljanstvo, pa ovde kao i svi gastarbajteri opušteno vozi, jer mu je sve jeftino. A nama sa ovim platama je sve skupo i nedostupno.

Lorenc

pre 5 godina

Prica se u Sloveniji da je platio 1.500 evra sudiji ...

Advokat

pre 5 godina

Zasto ne napisete "Ludi srbin" a ne Ludi slovenac jer ocigledno je da je u pitanju srbin sa slovenackim pasosem.

nele

pre 5 godina

Nenaj boze da je Srbin u Sloveniji vozio i 20 km vise od dozvoljene, njihova policija je poznata po tome sto nemaju ni grama milosti, a i da nekazem ako se neko usudi da im ponudi kintu, ludacki su surovi, ovde su Slovenci bahati , gledam ih na auto putu od Sida do Beograda kako voze, ko manijaci, dzaba zakon o sabracaju ako vazi samo za drzavljane Srbije, Zna se kako se sankcionisu prekrsioci u EU, boli ih bre uvo odakle si i sta vozis, opletu te sa parama i corkom i zdravo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija