• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Vukčević

12.09.2018

21:29

GUJON SE NE PLAŠI ŠIPTARSKE BLOKADE: Makron da mi obezbedi da uđem na Kosovo i Metohiju!

Društvo

GUJON SE NE PLAŠI ŠIPTARSKE BLOKADE: Makron da mi obezbedi da uđem na Kosovo i Metohiju!

Podeli vest

Francuski humanitarac Arno Gujon, kome je policija lažne države Kosovo pre tri dana bez ikakvog obrazloženja zabranila ulazak u pokrajinu na neodređeno vreme, kaže da se nije uplašio i da je o ovom skandalu već obavestio sve međunarodne institucije

Gujon naglašava da su mu Albanci zabranili ulazak na Kosovo samo zato što se bavi humanitarnim radom i da je to nedopustivo.

Pariz se pita

Gujon je Francuz koji već 14 godina pomaže Srbima na Kosovu, oženio se Srpkinjom i prešao na pravoslavlje. Ukoliko zabrana ne bude skinuta, biće jasno da je došla iz Pariza, a ne iz Prištine, kaže novinar Ratko Dmitrović.

Srpska lična karta

- O ovom skandalu već sam obavestio ambasade Francuske u Beogradu i Prištini, ali i francusku javnost i parlament. Ja sam francuski državljanin i država Francuska mora da reaguje! Predsednik Makron mora da mi obezbedi da uđem na Kosovo! - naglašava Gujon.

Naš sagovornik dodaje da mu je jedan poslanik iz partije Emanuela Makrona obećao pomoć.

- Taj poslanik će ovih dana tražiti da komisija za spoljnu politiku parlamenta ispita slučaj i utvrdi zašto mi je bez razloga i objašnjenja zabranjen ulaz na Kosovo. Neću odustati od borbe! Albanci su mi zabranili ulazak samo zato što se bavim humanitarnim radom. To je nedopustivo! Rok za žalbu je osam dana. Iskoristiću sva legalna sredstva koja su mi na raspolaganju. Kucaću na sva vrata. Neću se smiriti dok ne budem mogao ponovo da upalim sveću u Visokim Dečanima, gde sam se krstio, da poljubim ikonu presvete Bogorodice u manastiru Gračanica, u kom sam zaprosio suprugu, i da vidim kumove, pobratime i prijatelje u Novom Brdu, Banjama, Crkolezu, Štrpcu i ostalim mestima u kojima žive Srbi - ističe Gujon.

ZNAMO GA SAMO PO ZLU, RUBIN PRETI: SRBIJI SE NE SME VEROVATI, a Rusija ne želi nezavisno Kosovo!

Francuski humanitarac objašnjava da je u nedelju, kad mu je zabranjen ulaz na Kosovo, krenuo u selo Perkovce kod Novog Brda kako bi sa vladikom Teodosijem prisustvovao otvaranju farme živine vredne 50.000 evra.

- Kad sam na prelazu Merdare cariniku dao srpsku ličnu kartu, a samo nju koristim od 2015. godine, rekao mi je da izađem iz automobila. Potom je naredio policajcu da mi stavi lisice i da me privede. Međutim, taj policajac, pošto je Srbin, odbio je da mi stavi lisice. Sproveo me je u službene prostorije. Tamo su me ispitivali i pretresali tri sata... - priča Gujon.

Specijalci iz ŠIK

Prema njegovim rečima, policajci su mu u jednom trenutku rekli da stiže "specijalna ekipa" iz Prištine.

SENATOR RON DŽONSON, ČOVEK OD POVERENJA PREDSEDNIKA SAD! Tramp stiže u Srbiju, podelićemo Kosovo!

- Pomislio sam da dolaze da me vode u pritvor. Međutim, pojavili su se članovi kosovske obaveštajne službe. Opet su me ispitivali. Interesovao ih je moj humanitarni rad, kome pomažem, zašto... A onda su me pitali o tekstovima u listu 'Figaro' u kojima sam pričao o nehumanim uslovima u kojima žive Srbi, Goranci, Romi na Kosovu i o dokumentarcu na francuskoj televiziji o kršenju ljudskih prava na Kosmetu. Postajali su sve neprijatniji. Na kraju su mi rekli: "Pošto ti prljaš nas u Francuskoj, mi ćemo da uprljamo tebe, tvoju ličnost, porodicu i imidž na svaki mogući način, preko svih mogućih kanala." Ova pretnja mi nije zvučala nimalo prijatno, delovala je ozbiljno... - upozorava Gujon.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija