• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

16.09.2018

09:39

LONČAR: Dušan stigao u bolnicu, za petoro dece država sutra uplaćuje 250.000 evra

Društvo

LONČAR: Dušan stigao u bolnicu, za petoro dece država sutra uplaćuje 250.000 evra

Podeli vest

Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora noćas je stigao u bolnicu u Barselonu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu

- Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmšljamo, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima - rekao je Lončar za RTS. 

On je dodao da je dao garancije naše države da zadrže Dušana u bolnici i što pre počnu sa terapijom.

- Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje - rekao je Lončar.

Ministar je najavio da će u ponedeljak biti uplaćeno 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije.

Sutra ujutru uplaćuje se 250.000 evra humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata, ne ulazimo uopšte, dajemo novac da se svima pomogne - rekao je ministar. 

Dodao je da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje i naglasio da država sada izdvaja mnogo više novca za lečenje pacijenata.

- Sada trošimo 15 puta više novca na lečenje pacijenata. Svi radimo na tome da što više dece pošaljemo na lečenje u inostranstvo ali i na tome da strani strucnjaci dođu u Srbiju i obuče naš kadar - navodi ministar.

Naveo je da država nije imala budžet za retke bolesti koji ove godine iznosi dve milijarde dinara.

MALI DUŠAN STIGAO U BOLNICU! Očekuje ga najteža bitka za život!

(VIDEO) MALI DUŠAN OTPUTOVAO NA LEČENJE U BARSELONU: Vlada Srbije ustupila avion, dečak pre poletanja dobio NA POKLON ZNAČKU ORLA!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko Jesic

pre 5 godina

Sjajna vest za naše mališane. Sve pohvale srpskoj Vladi.

Ivana

pre 5 godina

Gde je Sergej danas? Da ne urinira (da se ne izrazim po srpski) na necijem grobu? A za drzavu BRAVO

Janko

pre 5 godina

Nisam ni jednog momenta posumnjao da Vlada neće stati iza pomoćo oboleloj deci. Nedaj te se, deca su naša budućnost!!!

dunja

pre 5 godina

Ovo je Srbija koju volim!!! a onima koji pokušavaju da ocrne Srbijupoput Trifunovića neka bude sramota

Milkica

pre 5 godina

Trifunovic djubre nevidjeno, koristi ovu situaciju,cim je drzava saznala pomoc je dala, Dusan ce biti dobro, svi smo uz njega.

nikoDza

pre 5 godina

Dokaz kako su demokrate unistile sve u Srbiji, pa tako i ono malo glumaca sto je ostalo! I njega su zatrovali i unistili.

ivan

pre 5 godina

Vlada pomaže svojoj deci samo je potrebno poslati zahtev za pomoć. Roditelji šaljite zahteve

Tiberiu

pre 5 godina

Skot nevidjeni je Trifunovic, drzava nije znala za ovaj slucaj,po saznanju je reagovala, Trifunovic iskoriscava bolesnu decu.

Zeka

pre 5 godina

Ministarstvo zdravalja ima namenjen novaca za lecenje dece u inostranstvu.

Maja

pre 5 godina

Predsednik i zdravstvo stoji iza svojih obecanja da ce pomoci oboleloj deci,a opoziciji ne preostaje nista drugo nego da pljuju i lazu,jer samo to znaju da.rade.

gravedigger

pre 5 godina

Pljuvali su Predsednika sto ne pomaze bolesnu decu. Predsednik pomogne bolesnu decu oni ga sad opet pljuju i to im sada ne valja. Pa dajte vi iz opozicije dajte malo ozbiljnosti u vasem radu, znamo svi da vas je 0,4 % u Srbiji, ali valjda i u tih 0,4% ima neko normalan, ili vam je Sergej primer za sve?!

Petar

pre 5 godina

Videcemo sutra koliki je necovek Sergej, kada bude nastavio da gazi sopstvenu drzavu, koja mu uplacuje veliki iznos za lecenje dece.

simona

pre 5 godina

Strucni lekari su potrebni u Srbiji, znatno bi se neke stvari pomenile.

boris

pre 5 godina

Vidim da smo svesniji oko pitanja zdrastva, napokon mogu da se izdvoje sredstva za to.

Jana

pre 5 godina

Drago mi je zbog Dusana, jos draze sto ce biti uplaceno za lecenje jos petoro dece. Iskreno, nisam do sad bila upoznata sa tim da je Srbija pomogla lecenje 120toro dece, valjda se o humanim stvarima, kad ih radis iz srca mnogo ne prica, vec ti je drago kad su rezultati tog dela: izlecenje i osmeh dece. S druge strane,S.Trifunovic koji toliko kritikuje odnos drzave prema oboleloj deci, misli da je human, ja mislila, davno, da je dobar glumac- nažalost on je vec dugo samo lazljiva marioneta opozicije i mrznjom zatrovan dezurni pljuvac na tviteru

Mašnica

pre 5 godina

Srećno u najtežoj životnoj borbi do sada i da nam se vratiš kao pobednik.

Mašnica

pre 5 godina

Sada je najvažnije da se Dušan izleči i nastavi srećno detinjstvo.

Sofija

pre 5 godina

Treba sve uraditi da se deca spasu,bravo!!! I hvala u i ime jedne majke.

Milan

pre 5 godina

Koncno su pravi ljudi na pravim mrstima na celu sa nasim predsednikom!!! E ovako radi prava i odgovorna drzava.

dara

pre 5 godina

Dusane,navijamo svim srcem za tebe. Drzava brine o svom narodu.Pokazite da imamo veliko srce.

Nedeljko

pre 5 godina

Srbija je velika država i to apsolutno potvrđuje ovakvim postupcima. Treba biti zahvalan svima koji su pomogli ovom dečaku i koji će pomagati i ostalima koji su ugroženi teškom bolešću. A možda se jednog dana pronađe lek i za bolest Sergeja Trifunovića, pošto je mržnja za sada neizlečiva

sara

pre 5 godina

Bravo ministre,pomozite svom narodu.Ponosni smo na vas.Dusane pobedi!

Deni

pre 5 godina

Ovo je fenomenalan potez Vlade i samo može da pobere reči hvale. Svaka čast!

Minja

pre 5 godina

Srbija ima mogućnosti da pomogne bolesnim ljudima, ali se potrebna procedura i papirologiju treba svesti na najmanju moguću meru.

geox

pre 5 godina

To je ono sto volimo da cujemo...da ima nade za sve!

Sara

pre 5 godina

Drzava danas zahvaljuciji odgovornoj politici, mnogo vise ulaze u zdravstvo, danas moze da pomogne vise i bolesnoj deci kojoj je neophdnol lecenje u inostranstvu, samo zli jezici mogu se rugati tome i bolestan um kao sto je Trifunovic.

EnaSavich

pre 5 godina

Duki je ujedinio celu Srbiju. Bravo junače mali.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija