• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.09.2018

10:27

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Hapšenja rezultat dugoročnog i posvećenog rada!

Društvo

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Hapšenja rezultat dugoročnog i posvećenog rada!

Podeli vest

Direktor policije Vladimir posebno je danas upozorio građane da budu oprezniji i da ne nasedaju lako na razne vrste prevara, nakon što su pripadnici srpske policije u proteklih nekoliko dana uhapsili 220 osoba osumnjičenih za krivična dela iz oblasti privrednog i opšteg kriminala

To je, kazao je Rebić, rezultat dugoročnog i posvećenog rada policije i nadležnih tužilaštva na otkrivanju svih oblika malverzacija u srpskom društvu.

On je za RTS precizirao da je 26 osoba uhapšeno zbog krivičnih dela u oblasti privrede, 56 zbog šverca narkotika, a 112 zbog tzv. krivičnih dela opšteg kriminaliteta. 

Govoreći o uhapšenima zbog počinjenih krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije, Rebić je naglasio da se 26 osoba sumnjiče da su oštetili državni budžet u višemilionskom iznosu, kao i određen broj građana. 

Kao primere neposrednih prevara građana, Rebić je naveo zloupotrebe u radu zaposlenih u turističkim agencijama, "koji su ugovarali poslove sa građanima, znajući unapred da im neće ispunuti ugovorene obaveze, i uzeli određen novac". 

On je naglasio da postoje i preduzeća koja su oštetila budžet države, odnosno vlasnici preduzeća koji su svesno falsifikovali određene račune.

Među primerima različitih obmana, Rebić je naveo čoveka koji se lažno predstavljao kao načelnik VMA, kao i ženu koja je skupljala humanitarnu pomoć, iako joj nije potrebna, tako što je falsifikovala medicinsku dokumentaciju kako bi ubedila građane u svoju tešku situaciju.

On je dodao i da su pripadnici MUP-a u Kragujevcu pronašli više zasada sa ukupno 140 kilograma marihuane. 

Rebić ukazuje da je u proteklom periodu naročito bila aktivna policijska stanica u Jagodini u čijem je rejonu pronađeno devet zasada.

Zasade su, kako je naveo, pronađene čak i okućnicama. 

- Tu smo imali dve situacije u Boru, jednu u Ðali, kod Kikinde, i jednu u blizini Beograda - rekao je Rebić napominjući da se jako veliki broj ljudi odlučuje na uzgoj marihuane, što je nedozvoljeno. 

On je dodao da je u prethodnih nekoliko dana zaplenjeno oko 600 kilograma marihuane i heroina. 

Napomenuo je da je policija "imala dobre zaplene" na graničnom prelažu Preševo u prethodna dva dana, a da je nedelju uveče zapljenjeno oko 19 kilograma marihane i jedan kilogram heroina. 

U Beogradu je, dodao je, zaplenjeno 35 kilograma marihuane.

- To jasno pokazuje opredeljenost policije u hvatanju u koštac sa narkoticima - rekao je Rebić navdoeći da se to odnosi i na lica koja se bave distribucijom droge i neposrednim izvršiocima te distribucije, koji prodaju drogu deci u blizini škola. 

Osvrnuo se i na sutrašnju utakmicu u okviru Lige šampiona, koja se igra u Beogradu, navodeći da će biti dovoljno angažovanih policajaca. 

Rebić nije želeo da precizira o kojem broju je reč jer, kako je naveo, još uvek se prikupljaju informacije o dolasku gostujućih navijača. 

- Prema broju čarter letova i informacijama koje imamo od italijanske policije, ne očekujemo značajno veliki broj navijača, možda malo više od 1.000 italijanskih navijača - rekao je Rebić. 

Direktor policije je naglasio da će policija svakako obezbediti grad omogućiti da se svi navijači osećaju bezbedno u Srbiji.

Istakao je da je formiran i štab koji će učiniti da svi koji pokušaju da naruše javni red i mir budu brzo procesuirani.

STEFANOVIĆ: Borba protiv kriminala neće stati!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija