• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.09.2018

10:25

SVEČANO OTVOREN 51.SRBIJA RELI! Najbolji vozači sveta ponovo na našim stazama!

Društvo

SVEČANO OTVOREN 51.SRBIJA RELI! Najbolji vozači sveta ponovo na našim stazama!

Podeli vest

51. Srbija reli svečano je otvoren danas na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije i predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića

Najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja. Srbija reli, koji se po prvi put održava u Vrnjačkoj Banji, boduje se za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat centralnoevropske zone i Nacionalni šampionat.

Ovogodišnja automobilska manifestacija okupila je 50 posada, a osim takmičara iz Srbije učestvuju i posade iz Bugarske, Slovenije, Rumunije, Švedske i Turske. Ispred organizatora relija na svečanom otvaranju Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije, izjavio je: 

- Srbija je zemlja sporta i takmičarskog duha, a ovo najznačajnije automobilsko takmičenje, uvek je izazivalo veliku pažnju domaće i evropske javnosti. Ovakvim događajima uspostavljamo kvalitet i najviše standarde u sportskom automobilizmu kod nas i pokazujemo da možemo da pariramo  evropskim takmičenjima u auto sportovima.  AMSS insistira na bezbednosti ne samo u auto sportu već i u svakodnevnom životu, jer je bezbednost u saobraćaju postulat našeg delovanja kao nacionalnog udruženja vozača Srbije. 

Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija poželeo je dobrodošlicu i izjavio:

- Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da u godini obeležavanja jubileja od 150 godina organizovanog turizma budemo domaćini 51. Srbija relija. Investicijama za razvoj sportskog turizma, stvoreni su uslovi za održavanje raznih sportskih takmičenja i priprema sportista u Vrnjačkoj Banji. Drago nam je da smo stekli nove partnere poput SAKSS-a i Auto-moto saveza Srbije, što će nam omogućiti da i u narednim godinama budemo domaćini ovog međunarodnog takmičenja, u cilju promovisanja auto sporta i upoznavanja našeg mesta sa najdužom tradicijom turizma u regionu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom svečanog proglašenja zahvalio se Vrnjačkoj Banji što je u protekle četri godine širom otvorila vrata za sve srpske sportove i postala centar sportskih dešavanja, a Auto-moto savezu Srbije što pokazao odgovornost prema auto sportu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostransvu. 

- Najbolji vozači iz sveta ponovo voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni - rekao je Udovičić.

Prve posade startovao je ministar odbrane Aleksandr Vulin koji je naglasio da mu je zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje i zvanično otvori 51. Srbija reliju, uz čestitke domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu.

Srbija reli se održava još od 1967. godine i ova manifestacija ima sve veći broj učesnika, takmičare iz regiona i Evrope, i sve veći broj gostiju posećuje našu zemlju kako bi uživali u čarima automobilskih trka koju su organizatori i domaćini upotpunli koncertima Željka Vasić i YU grupe.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija