• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2018

14:24

ANTIĆ: Srbija ima obavezne rezerve nafte za oko 20 dana!

Društvo

ANTIĆ: Srbija ima obavezne rezerve nafte za oko 20 dana!

Podeli vest

Srbija ima rezerve nafte i naftnih derivata za prosečnu dnevnu potrošnju za oko 20 dana i uspešno ostvaruje postavljene ciljeve kako bi do 2023. godine stvorila obavezne zalihe za 61 dan, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

 

- Svi parametri pokazuju da mi taj cilj ostvarujemo precizno i u skladu sa našom dinamikom - rekao je Antić na 10.Naftnom forumu Energetske zajednice koji je danas održan u hotelu Hajat u Beogradu.

Ministar je istakao da je forum bio dobra prilika da Srbija pokaže ostvarene rezultate u prethodnom periodu, pre svega, u stvaranju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

- Duboko verujem da smo kao država među najboljima u tom segmentu i da rezerve ostvarujemo u skladu sa planovima. Trenutno imamo rezerve za 20-ak dana prosečne potrošnje, što je veliki uspeh, a nastavljamo sa tim trendom jer nam je obaveza da do 2023.godine imamo rezerve za 61.dan - kazao je Antić.

On je rekao da je na forumu bilo reči i o aktivnostima koje Srbija sprovodi na uvođenju reda na tržištu nafte i naftnih derivata, pre svega, u monitoringu i kontroli u procesu markiranja.

Antić je naglasio da je više od 98 odsto uzoraka kontrolisanih derivata u prethodnom periodu pokazalo traženi kvalitet, a da su u manje od dva odsto slučajeva otkrivene "određene devijacije".

- To govori da smo u velikoj meri uveli red u domaće naftno tržište što se odražava na mnogo veće prihode u budžetu od akciza i ostalih poreza, kao i na kvalitet goriva za korisnike - naveo je Antić.

Ministar je ukazao na značaj koji će imati završetak postrojenja za duboku preradu u Rafineriji nafte u Pančevu u 2019. godini čime će, kaže, drastično biti unapređen kvalitet te rafinerijske prerade, ali i ukupni kvalitet nafte i naftnih derivata na tržištu Srbije.

Antić je zahvalio Sekretarijatu Energetske zajednice i Evropskoj komisiji na uspešnoj organizaciji današnjeg foruma i prilici da se, kako kaže, razmene iskustva, oslušnu očekivanja i shvate šta su trendovi u naftnom sektoru.

- Srbija nastavlja veoma dobru saradnju sa Sekretarijatom Energetske zajednice što je u interesu svih građana Srbije, a dostizanje ciljeva i standarda koje smo postavili je jedan od naših prioriteta i na tome ćemo vredno raditi - poručio je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 5 godina

sirota norveska. oni je imaju u rezervama za 30 godina.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija