• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2018

15:23

(VIDEO) POLICIJA DOBILA NOVA VOZILA! Stefanović: Nastavićemo da opremamo našu policiju radi bezbednosti građana!

Društvo

(VIDEO) POLICIJA DOBILA NOVA VOZILA! Stefanović: Nastavićemo da opremamo našu policiju radi bezbednosti građana!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Beogradu na ceremoniji raspodele vozila, koja su nabavljena za vatrogasno-spasilačke jedinice i policiju, da MUP ima snage da obnovi svoj vozni park i da na taj način investira u bezbednost svih svojih pripadnika i građana Srbije

 

Stefanović je precizirao da su od danas Sektor za vanredne situacije i policijske uprave širom Srbije bogatiji za 14 vatrogasno-spasilačkih vozila i 72 transportna vozila, takozvane ?marice?, a najavio je i da će SVS do kraja naredne godine imati oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila.

- Ovih 14 vatrogasno-spasilačkih vozila, među kojima su cisterne i jedno navalno vozilo, koje smo nabavili su samo početak ciklusa. Čeka nas do kraja naredne godine nabavka, zajedno sa ovom, oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila, kojima ćemo u značajnoj meri popraviti situaciju voznog parka u kome su neki kamioni stari i po nekoliko decenija - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Ministar se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije na strpljenju i poverenju, ali i na tome što su sa sredstvima koja su imali do sada, odgovorno i profesionalno obavljali svoj posao, štitili ljudske živote i pokazali da građani Srbije uvek mogu da računaju na njih.

- Danas, još jednom u ovoj godini, možemo da pokažemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima snage da obnovi svoj vozni park i da investira tamo gde je najvažnije za građane, kao što je primer sa vatrogasno-spasilačkim jedinicama i da sve što je bio propust u nekim prethodnim vremenima, sva stara vozila, polako počnemo da obnavljamo - istakao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Prema rečima ministra, vatrogasci-spasioci i ljudi koji rade u Sektoru za vanredne situacije mnogo puta su pokazali da ne brinu o svojim životima, nego o životima drugih ljudi.

- Nastavićemo sa opremanjem. Ove godine nabavićemo nove interventne i radne uniforme i do kraja godine kompletno opremiti sve vatrogasno-spasilačke jedinice na teritoriji Republike Srbije - najavio je Stefanović.

Stefanović je dodao da je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da uz tehniku, kamione i planiranu novu opremu, bolje zaštiti živote vatrogasaca, a njihov rad na zaštiti života građana učini još efikasnijim.

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je dodao Stefanović, nastaviće i posao nabavke novih vozila i opreme i za policiju.

- Posao, koji smo započeli nabavkom patrolnih vozila, nastavljamo nabavkom transportnih vozila, popularnih ?marica?. Hoćemo da obezbedimo da ne postoji nijedan pripadnik Ministarstva o kome nismo brinuli, od nabavke uniforme, cipela, čizama, zaštitne opreme, naoružanja do  vozila i tehnike. Hoćemo da modernizujemo Ministarstvo unutrašnjih poslova i time pokažemo da brinemo o našim ljudima, da brinemo o građanima i njihovoj bezbednosti - zaključio je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
paramonte

pre 5 godina

Policija ce konacno dobiti odgovarajuci vozni park.

Una

pre 5 godina

Svaka cast za MUP Srbije !!! I sve pohvale dosadasnjem radu!

Maja

pre 5 godina

Nova vozila i stalna ulaganja u policiju je ono što je bilo potrebno.

jovan

pre 5 godina

Samo tako nastavite.Vatrogasno-spasilacke ekipe su nebrojeno puta pokazale spremnost u spasavanju ljudskih zivota.Setimo se samo poplava u Srbiji.

Bojan

pre 5 godina

Bezbednost gradjana je na prvom mesto i policija zasluzuje obnovi voznog parka.

Janez

pre 5 godina

OVo je odavno trebalo, ali bolje ikad nego nikad. Bravo ministre.

Bisko

pre 5 godina

Ministrar brine o svojim ljudima i oni zasluzuju najbolje jer se bore za bezbednost gradjana.

Torres

pre 5 godina

Vozni park je svakako trebalo obnoviti, jer od njihove sigurnosti , bezbednosti i brzine zavise mnogi životi.

Vladimir

pre 5 godina

Сигурно да ће се набавком ових возила и опремањем полиције знатно подићи безбедност и сигурност грађана.

Sandra

pre 5 godina

Nabavka vatrogasnih kola je nužna i opravdana, kao i bezbednih odela za vatrogasce. To je trebalo i ranije uraditi. Vatrogasna služba je jedna od najtežih i najopasnijih i treba ih obezbediti da bi onda pomogli građanima u teškim situacijama.

Mara

pre 5 godina

Obnova voznog parka policije je i više nego neophodna i potrebna.

Joja

pre 5 godina

Bravo za Vlast! Ovako se čuvaju naši građani!

Cica

pre 5 godina

Policija se nalazi na veoma ozbiljnom zadatku da ocuva mir i red, ova nova oprema im je potrebna.

Petar

pre 5 godina

Nakon vojske ulaze se i u opremanje vatrogasnih jedinica i policije, vreme je da se zameni dotrajala oprema

Viktorija Viki

pre 5 godina

Ovo je veliki napredak Srbije. Za svaku pohvalu! Bezbednost i mir je na prvom mestu.

grucho

pre 5 godina

Nasa policija je zasluzila da dobije ovako kvalitetnu opremu.

Dusko

pre 5 godina

Bezbednije bih se osecao kada bi policija vozila bicikle, patrolirala peske i svako drugo jutro trenirala na za to namestenim terenima, a posle treninga u uniformu pa na ulicu. E tada bih se osecao sigurnim, tada bi policija imala postovanje naroda i tada bi bio ponosan na nju. Mozda bih se cak i prijavio u Kamenicu.

Bata

pre 5 godina

Uz adekvatnu obuku i nova vozila efekat snage bezbednosti je još bolji.

Milan

pre 5 godina

Jaka vojska i policija jaka država. Samo napred Stefanoviću.

Stanko

pre 5 godina

Svaka cast za ministra Stefanovica i sve pohvale za njega i nasu policiju koja stiti svoje gradjane.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija