• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.10.2018

17:55

OBEZBEĐEN NOVAC za 376 stanova u Vranju i Nišu!

Društvo

OBEZBEĐEN NOVAC za 376 stanova u Vranju i Nišu!

Podeli vest

Odlukom Vlade na današnjoj sednici obezbeđena je 1,4 milijarde dinara za izgradnju stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputiće sutra javni poziv za izvođače radova na ovom projektu

Vlada je tom odlukom obezbedila novac za prvih 376 stanova iz prve faze izgadnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i to za 190 stanova u Vranju i 188 u Nišu.

Vlada je danas usvojila i izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zaključak koji će omogućiti potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate -Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina). 

Memorandum će biti potpisan između Vlade Srbije i kompanija Bećtel i Enka, procenjena vrednost projekta je 800 miliona evra i obuhvata izgradnju auto-puta (tzv. Moravski koridor) u dužini od 110 km, regulaciju reka (prvenstveno Zapadne Morave i svih pritoka) i postavljanje telekomunikacione infrastrutkure duž auto-puta. 

Memorandum predviđa i zajednički rad na pronalaženju odgovarajućeg izvora finansiranja i završetku projektno-tehničke dokumentacije.

S druge strane, izmene Zakona o planiranju i izgradnji treba da omoguće nastavak reforme u oblasti građevinarstva, a pre svega su usmerene na efikasnije sprovođenje objedinjene procedura u oblasti prostornih planova i reforme e-prostora. 

Između ostalog, predviđeni su značajno skraćivanje rokova za izradu planskih dokumenata, direktna primena plana generalne regulacije i kraći postupak za donošenje izmena planskih dokumenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Pa ce te te nove stanove dati Siptarima da bolje laju.

Saradžogla

pre 5 godina

Прво женско биће а тада је била девојка постала је машиновођа!Изванредно је положила све писмене и усмене испите а то је ,богами,подоста материјала.После праксе на вожњи теретних возова са инструктором положила је и вожњу.Данас се поменута дама а самохрана мајка ближи пензији а станује годинама као подстанар?Ко год се прошетао из Босне и Црне Горе овде у Србији одмах је био на списку за стан а да на радном месту није саставио ни два петка?И убрзо ето им станови.А србијанка једна храбра жена годинама вози возове и станује као подстанар?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija