• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2018

08:25

ŠARČEVIĆ SMENJUJE! Lete direktori više od 30 škola zbog NEPOTIZMA, MITA, SKRIVANJA IMOVINE...

Društvo

ŠARČEVIĆ SMENJUJE! Lete direktori više od 30 škola zbog NEPOTIZMA, MITA, SKRIVANJA IMOVINE...

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio smenjivanje direktora više od 30 osnovnih i srednjih škola u Srbiji zbog nepotizma, primanja mita, skrivanja imovine

U izjavi za Večernje novosti, Šarčević je rekao da će na osnovu preporuke Agencije za borbu protiv korupcije biti smenjeno više direktora osnovnih i srednjih škola, ali i predškolskih ustanova i visokih škola iz Niša, Pirota, Vršca, Leskovca, Prokuplja, Novog Pazara, Zaječara, Bujanovsa i drugih gradova i sela iz svih delova Srbije.

- Preporuke Agencije se već primenjuju, a činiće se to i dalje. Neki direktori su već smenjeni... a ni ostali neće ostati na čelu škola, ako se ispostavi da su prekrišili zakon - rekao je Šarčević. 

On je, međutim dodao da u nekim slučajevima ministarstvo nije poslušalo savet Agencije, jer se, kako je rekao, "oni rigidno drze pravila", a on svaki slučaj gleda pojedinačno. 

ŠARČEVIĆ: Starim studentima rok još godinu dana da završe studije!

U tom kontekstu, on je pomenuo slučaj direktora jedne škole u Prijepolju čije je smenjivanje tražila Agencija jer je za nastavnika fizike primio svog sina. 

- Ali, u tom slučaju, njegov je sin bio jedini kandidat, tako da šta je trebalo da radi, da ostavi školu bez nastavnika fizike? Čak i u situacijama gde ima više kandidata, a izabran je ona koji je u srodstvu s direktorom, neće biti posledica, ako je taj kandidat bio zaista najbolji - rekao je ministar. 

On je još rekao da je važno to što direktori po novom zakonu, ako naprave ozbiljan prekršaj, odmah ostaju bez licence i više neće moći da rade taj posao ni u jednoj školi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladdimir

pre 5 godina

U razvijenim zemljama, kao i u velikim svetskim kompanijama, važi pravilo da svog rodjaka, poznanika ili prijatelja ne možete primiti na neko radno mesto samo zato što je on u povlašćenom odnosu, ali ga ne smete ni diskriminisati samo zbog toga. On mora imati iste šanse, ni veće ni manje, kao i svi drugi kandidati, a izbor će presuditi njihovi profesionalni kvaliteti. S druge strane, činjenica je da velike kompanije izbegavaju da rodbinski povezana lica rade u istom kolektivu zbog mogućeg sukoba interesa.

mihajlo

pre 5 godina

I direktore skola iz Arilja,pa oni su dno-dna.

Ranka Vilic Urosevic

pre 5 godina

Kakva neistina u izjavi ministra o odluci Agencije za smjenu direktora u OS u Prijepolju!!!Agencija je donijela tu odluku jer je direktor primio svog sina na mjesto BLAGAJNIKA,a ne nastavnika fizike,na osnovu mog obracanja Agenciji.Ovo je zausta sramno!Zar ni ministar ne postuje odluku ovakve institucije???A vlasti su puna usta borbe protiv korupcije i kriminala!!!

Milica

pre 5 godina

Daj Boze da se zaista stane na put korupciji , nepotizmu i beskrajnim nepravilnostima za koje bi se reklo - sramota da se i spominju u kontekstu prosvete, a koje se niko ne usudjuje da ispravlja, barem do sada..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija