• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Blic

08.10.2018

20:39

SKANDAL U ARILJU! Direktor škole na matursku ekskurziju poveo predsednika skupštine opštine i njegovu ženu, ĐAK GENERACIJE OSTAO NA PARKINGU?!

Društvo

SKANDAL U ARILJU! Direktor škole na matursku ekskurziju poveo predsednika skupštine opštine i njegovu ženu, ĐAK GENERACIJE OSTAO NA PARKINGU?!

Podeli vest

Za đake gimnazije u Arilju maturska ekskurzija ostaće gorko iskustvo. Vukovac i đak koji će najverovatnije biti "đak generacije gimnazije" ostali su na parkingu kad je 29. septembra autobus pun njihovih drugara krenuo za Italiju. Situacija koja je izazvala tugu došla je u žižu javnosti, jer je na putovanje krenuo predsednik Skupštine opštine Dragiša Terzić, a koji je poveo svoju tek venčanu suprugu Ivanu, inače zaposlenu u opštini

Đaci iz Arilja koji su na matursku ekskurziju pošli sa predsednikom skupštine opštine Dragišom Terzićem i njegovom novom suprugom, vratili su se iz Italije, ali bez mladenaca.

Sa decom se iz Italije vratio i direktor, koji je za TV Prvu rekao da se ne kaje zbog svega što se desilo, kao i da smatra da je, povevši Terziće, "uradio dobru stvar za školu", a na osude što na put nije krenuo đak generacije, direktor se krije iza birokratije i kaže da đak generacije još nije izglasan.

Osim što gratis mesta nisu dodeljena učenicima slabog materijalnog stanja, već su na ekskurziju pošli opštinski zvaničnik i njegova žena, put su pratili i drugi problemi, poput čestih kvarova autobusa.

Zbog toga su deca putovala nebezbedno i neuslovno, gubilo se mnogo vremena, a došlo je do toga i da su đaci morali da guraju autobus!

Direktor škole, Ranko Davidović, koji je i sam bio na pomenutoj eksurziji, nakon što je skandal dospeo u medije, iz Italije je poručio da daje ostavku.

U razgovoru za TV Prvu, Davidović je rekao da oseća odgovornost, ali da se ne kaje, a potom se i izvinio (?!) a izjavio je i da đak generacije zvanično nije izabran, kao i da starešine nisu predložile učenike za gratis putovanje.

Foto: Printskrin

Ranko Davidović

"Đak generacije ne postoji"

- Pošto se pominje učenik generacije, on se bira u svakoj školi na kraju školske godine. Učenik generacije ne postoji u septembru ili oktobru, već u junu mesecu. Po tom pitanju ne snosim nikakvu odgovornost - rekao je Ranko Davidović, direktor ove škole.

Takođe, mediji su preneli i da su neki od najboljih učenika lošijeg materijalnog stanja ostali u Arilju i da im nije dato gratis putovanje.

Razredne starešine nisu nominovale nikog za gratis?

- Gratis putovanje koje agencije koje organizuju put daju idu na 20 prijavljenih učenika. Praksa je da odeljenske starešine predlože učenike za gratis putovanje direktorima škola. Takvih ponuda nije bilo. Učenici imaju dva gratis putovanja i poslednja rata će biti umanjena za ta dva gratisa svim učenicima koji su bili na ekskurziji - istakao je.

On je za TV Prvu izjavio i da se ne kaje.

- Ja kao direktor i odgovoran čovek zaista osećam odgovornost, ali se uopšte ne kajem za sve ono što sam uradio, za ono što sam prevideo na veoma loš način za školu. U to ime se prvo izvinjavam roditeljima, učenicima i svom kolektivu - rekao je Davidović.

Davidović je dodao da je lično pozvao Terzića da se pridruži putovanju.

- Ja ne mešam funkciju predsednika skupštine i ime predsednika skupštine - rekao je direktor, ma šta to značilo.

- Dragišu Terzića sam pozvao kao čoveka koji je deo aktiva za školski razvojni plan. U prethodnih šest, sedam meseci je mnogo učinio na prezentovanju dobrih uspeha škole o kojima se, nažalost, danas ne piše - dodao je Davidović.

Danas se sastaje školski odbor povodom slučaja skandalozne ekskurzije, a Davidović je razgovor za TV Prvu zaključio sledećim rečima:

- Smatram da nisam kriv i da sam uradio dobru stvar za školu.

Foto: Printskrin

Dragiša Terzić

Terzić: "Platili smo put"

Predsednik SO Arilje Dragiša Terzić tvrdi da je na ekskurziju sa maturantima krenuo na poziv direktora Ranka Davidovića, sa kojim sarađuje oko projekata i unapređenja rada ove škole, te objašnjava da su on i njegova supruga platili put kao i da nije bio upućen u to da dva učenika nisu otišla na ekskurziju zbog slabijeg materijalnog stanja, prenosi Tanjug.

- Da se bilo ko iz škole obratio meni ili bilo kome u opštini sigurno bi našli sponzore za dvoje dece, ali to niko nije učinio - tvrdi on.

Na tvrdnje da su on i supruga zauzeli mesta učenicima i da su oni zbog toga morali da sede na podu autobusa, Terzić ističe da to apsolutno nije tačno.

- Krenuli smo iz Arilja autobusom sa 80 mesta i bila su 22 mesta viška, tako da ta priča da smo supruga i ja seli na mesta dece koja nisu mogla da krenu apsolutno nije tačna. Da je to bilo tako ne bih ni krenuo na put - kaže Terzić i dodaje da je istina da su promenili četiri autobusa na putu po Italiji.

Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković kaže da je Terzić kao predsednik skupštine tražio godišnji odmor koji mu je odobren na period od sedam dana i da putovanje nije plaćeno iz budžeta.

ŠARČEVIĆ O DRAMATIČNOJ EKSKURZIJI BEOGRADSKIH UČENIKA: Biće smene direktora i pomoćnika direktora Devete beogradske gimnazije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Da bi se uvukao u dupe predsedniku opstine!!!

Ns

pre 5 godina

Vec danima se pise o ovome a vi tek sada ovu vest objavljujete. Sramota. Treba navesti cije je stranke i da se stidi taj neko koji mu dozvoljava sa sedi na tom radnom mestu!!! Fuj!!!

Vlado

pre 5 godina

Ha ha ha, platio je putovanje! Interesuje me kada, pre ili posle skandala?! Ovo je stvarno biser: " krenuo na poziv direktora Ranka Davidovića, sa kojim sarađuje oko projekata i unapređenja rada ove škole", znači i po tom osnovu dobija honorar!

Aca

pre 5 godina

A drugari i nisu neki, trebali su svi odustati pa nek ide autobus samo sa direktorom i opstinarom.

Delja

pre 5 godina

djubrad! sve bi ja to po kratkom postupku! Olos!!!

Jovana

pre 5 godina

Kako ovaj Terzić govori neistinu. Izgleda je mnogo poleteo , dobro ste napisali najbahatiji funkioner u Srbiji. Koji to autobus ima 80 mesta? A treba da ga je sramota da sa đacima ide na ekskurziju još poveo i tek venčanu suprugu. Jednom kaže platio sam unapred , a onda drži konferenciju za štampu i pokazuje uplatnice sa datumom 8.10.2018, nakon dolaska sa ekskurzije. Čuj molim te drži konferenciju za štampu i još kaže da mu ne pada napamet da podnese ostavku. To samo govori da je čovek bez obraza i da nije ni imao nameru ništa da plati nego da je hteo da ide gratis. Deca nisu mogla da idu gratis , ali za njega je direkotor škole imao. Jednom rečju dno dna. A tek ovaj direktor škole. On ne oseća nikakvu odgovornost i ne kaje se. Taj više ne sme da bude ne u ovoj školi direktor nego ni u jednoj. On je sramota za prosvetu i školstvo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija