• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2018

13:16

(FOTO) POTPISAN SPORAZUM Srbije i Belorusije o saradnji u oblasti forenzike! Stefanović:  Ovo će doprineti efikasnijem sprovođenju analiza

Društvo

(FOTO) POTPISAN SPORAZUM Srbije i Belorusije o saradnji u oblasti forenzike! Stefanović: Ovo će doprineti efikasnijem sprovođenju analiza

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Belorusije Andrej Šved, potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti forenzičke delatnosti

- Potpisani sporazum omogućiće razmenu podataka iz oblasti forenzike između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Državnog komiteta Belorusije, što će doprineti efikasnijem sprovođenju forenzičkih analiza - rekao je Stefanović po potpisivanju sporazuma.

Prema njegovim rečima, tema sastanka bila je i razmena znanja i iskustava eksperata dve zemlje iz oblasti forenzike, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug

- Stalna razmena znanja i iskustava važna je za Republiku Srbiju. Razgovarali smo o zajedničkom radu eksperata dve zemlje i mi smo raspoloženi da ugostimo eksperte iz Belorusije koji će sa našim stručnjacima razmeniti znanja. Hoćemo da takavu vrstu saradnje uspostavimo kao stalnu - naveo je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je istakao da su odnosi između Srbije i Belorusije prijateljski i da saradnja između dve države, u prethodnih nekoliko godina, jača kako na političkom, tako i na ekonomskom i bezbednosnom polju.

- Za Srbiju, a posebno za Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavak te saradnje je veoma važan - rekao je Stefanović i dodao da je tokom posete Belorusiji bio impresioniran profesionalizmom pripadnika Državnog komiteta i Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje. 

Foto: Tanjug

Stefanović se zahvalio delegaciji Državnog komiteta i njenom predsedniku Švedu na poseti i iskazanoj spremnosti da zajedničkim radom gradimo bolju i sigurniju budućnost za građane Srbije i Belorusije.

Predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Belorusije istakao je da je potpisani Sporazum važan za tu instituciju, koja je, kako je naveo, spremna da srpskoj policiji pruži svaku vrstu pomoći u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Foto: Tanjug


- Na sastanku smo dogovorili zajednički plan delovanja. Uveren sam da ćemo sve modalitete saradnje i projekte o kojima smo danas razgovarali moći da realizujemo - rekao je Šved.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 5 godina

Svaka čast, u ovoj oblasti je trebalo nešto doprineti, a boljih stručnjaka nema!

Janko

pre 5 godina

Stefanovic je sjajan ministar. Uspeo je da svede na minimum stepen kriminala.

Janko

pre 5 godina

Ovo su zasita divne vesti. Time cemo ubrzati eventualni ishod nekog ubistva.

milovan

pre 5 godina

Razmena znanja eksperata i zajednicki rad samo unapredjuju.

ana

pre 5 godina

Sve ce to doprineti boljoj i sigurnijoj buducnosi gradjana.Svaka cast nasoj policiji.

ana

pre 5 godina

Bravo Stefanovicu sto mislis i radis na boljoj i bezbednijoj buducnosti gradjana.

Mara

pre 5 godina

Odlična vest, sve vise usavršavamo policiju, nadam se da ćemo kriminalu stati na put...

Dora

pre 5 godina

Uvek je dobro čuti i videti kao to neko drugi radi i jako je dobro imati saznaja o tehnološkom razvitku i najnovijim tehnologijama koje se koriste u oblasti forenzike

vanesa

pre 5 godina

MUP ima sjajne rezultate, samo neka tako i nastave.

Stevo

pre 5 godina

Sirenjem saradnje pojacavamo nasu bezbednost, i suzavamo mogucnosti kriminalaca.

Bojan

pre 5 godina

Srbija ne odustaje, vec jos vecim i gigurnijim koracima koraca napred.

Josip

pre 5 godina

Ovo ce i tek kako olaksati analize najtezih prestupa, bice velikog pomaka i na tom polju.

stefan

pre 5 godina

sporazumi se nizu, potpisuju se sa svim zemljama Evrope i sveta, a Srbija ne propusta ni jedan, vec svaki koristi za jos veci napredak.

Maja

pre 5 godina

Stalna razmena znanja i iskustava važna je za Srpsku policiju.

Janko

pre 5 godina

Neprestana borba ka novim saradnjama je od izuzetnog značaja za Srbiju.

Goran

pre 5 godina

Nadamo se da će sada ovim postupkom biti mnogo lakši rad za policiju i pravosuđe.

mikl

pre 5 godina

Ovaj sporazum ce doprineti da se mnogo brze resavaju zlocini.

mlada

pre 5 godina

Saradnja u oblasti forenzike je znacajna za obe drzave.

Olja

pre 5 godina

Ova je oblast veoma bitna,saradnja sa Belorusijom ce nam umnogome pomoci.

Tatjana

pre 5 godina

Za Srbiju je nastavak ove saradnje veoma vazan nadam se da ce saradjivati.

dajana

pre 5 godina

Verujemo da ce imati uspesnu saradnju mnogo bi to znacilo Srbiji.

Ana

pre 5 godina

Razmena znanja i iskustava u oblasti forenzike između Srbije i Belorusije unaprediće nauku i praksu u ovoj značajnoj oblasti.

Tina

pre 5 godina

Belorusija i Srbija su spremne na saradnju u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

helena

pre 5 godina

Forenzika kao bitan deo otkivanja zlocina u unapredjenoj formi i u saradnju sa Belorusijom dace brze i bolje rezultate koji ce znaciti istrazi.

Sanja

pre 5 godina

Koliko je kriminal uzeo maha ovo nam je i potrebno. Svedoci smo svakodnevnih ubistava, napada, a Belorusija nam može pomoći pružanjem potrebnih znanja i iskustava.

Anna

pre 5 godina

Od sad pa nadalje obavice se kvalitetnije istrazivanje forenzike, to je jako bitno.

Anna

pre 5 godina

Svaka cast, unapredjenje forenzike je jako bitna stvar.

Katarina

pre 5 godina

Saradnja sa Belorusijom će, sigurna sam, u velikoj meri doprineti poboljšanju naših forenzičkih analiza, ali i obrnuto.

Violeta

pre 5 godina

Pravi posao je uradio Stefanovic. Policija odgovorno radi i ovo ce samo pomoci i poboljsati njihov rad.

Olja

pre 5 godina

Ovo je sjajna vest jer je ta oblast prilično nerazvijena u našoj zemlji.

Mara

pre 5 godina

Odlična vest, nadam se da ce nam to pomoći u rešavanju mnogih slučajeva u budućnosti...

Mara

pre 5 godina

U poslednje vreme policija dosta napreduje u svim segmentima...

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija