• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2018

15:27

OVO VEĆ POSTAJE OZBILJAN PROBLEM: Sve četiri jučerašnje prijave otmice dece BILE SU LAŽNE!

Društvo

OVO VEĆ POSTAJE OZBILJAN PROBLEM: Sve četiri jučerašnje prijave otmice dece BILE SU LAŽNE!

Podeli vest

Pripadnici MUP-a preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenih pokušaja otmica dece juče u Novom Pazaru i Rumi, izjavio je Ranđel Milošević, iz Uprave policije i dodao da je temeljnim proverama utvrđeno da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama

On je precizirao da je novopazarska policija u vezi sa prijavom otmice 10-godišnjeg dečaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni. 

Dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke.

U vezi sa prijavom pokušaja otmice 11-godišnje devojčice kojoj je, takođe, navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio.

MUP APELUJE NA RODITELJE I NASTAVNIKE: Svaki događaj ili saznanje u vezi pokušaja otmice dece prijavite policiji! Ne širite neproverene informacije po društvenim mrežama!

Takođe i sedmogodišnja devojčica koju je navodno stariji čovek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u beli kombi naknadno je navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara, dodao je Milošević. 

Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi, primljena je i prijavu pokušaja otmice 15-godišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog, ni verbalnog kontakta.

- Ističemo da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere na utvrđivanju okolnosti događaja. Takođe još jednom apelujemo na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje dovode do uznemirenja javnosti, a pre svega same dece - napomenuo je Milosević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Svaka čast policiji i dobro je što su prijave otmica dece bile lažne, ali treba uvesti neke kaznene mere za takve slučajeve, jer je ovo veoma opasno kako zbog uznemiravanja javnosti tako i zbog budućeg sprečavanja ovakvih teških krivičnih dela protiv bezbednosti dece.

Leki

pre 5 godina

Па и циљ пласирања таквих вести је узнемиравање јавности и формирање мишљења да је држава немоћна. Не бих се изненадио да одређене структуре које не мисле добро овој земљи стварно организују неколико отмица и да се за то оптуже највиши функционери ове државе. Да то буде покретач за неке протесте и изазивања немира у држави.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija