• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P. - J. M.

18.10.2018

22:13

TURISTIČKE AGENCIJE USKORO IZLAZE SA "FIRST MINUT" PONUDAMA Ko sad rezerviše letovanje za 2019, platiće i do 35% manje!

Društvo

TURISTIČKE AGENCIJE USKORO IZLAZE SA "FIRST MINUT" PONUDAMA Ko sad rezerviše letovanje za 2019, platiće i do 35% manje!

Podeli vest

Većina agencija početkom novembra izlazi sa prvim ponudama za leto 2019. Aranžmani će biti do 20 odsto jeftiniji nego u sezoni za apartmane i do 35 odsto za hotele. Ko odmah u novembru plati ceo iznos, dobiće dodatni popust

Turisti iz Srbije koji u novembru rezervišu letovanje za 2019. godinu na nekoj od popularnih morskih destinacija platiće aranžmane i za trećinu cene jeftinije nego u sezoni, najavljuju u turističkim agencijama!

U zavisnosti od termina, destinacije i vrste smeštaja, popusti za apartmane ići će i do 20 odsto, a za hotele i do 35 odsto. Međutim, ko ceo iznos uplati odmah, a ne u ratama, može očekivati dodatne pogodnosti kada je cena u pitanju.

Bolje od "last minut"

Ove prve cene povoljnije su čak i od "last minut" ponuda, a imate mogućnost i da odaberete gde ćete i kada ići jer je sve slobodno
Potpredsednik Jute Milan Lainović

Može da se bira

Potpredsednik Jute Milan Lainović savetuje sve turiste da ukoliko žele na letovanje po povoljnim cenama, obavezno uplate aranžmane u "first minut" ponudama, jer su one znatno povoljnije i od čuvenog "last minuta".

- Ko uplati u novembru, može za male pare da letuje na odličnim destinacijama i u veoma visokorangiranim hotelima ili dobro opremljenim apartmanima. Zato uvek savetujemo sve naše putnike da, ukoliko mogu, letovanje uplate u novembru ili decembru, kada počne zvanična prodaja, jer se takvi popusti više ne pružaju. Čak ni kada agencije daju poslednji popust samo par dana pred polazak, to ispadne skuplje nego kada u novembru uplatite, recimo, Grčku ili Tursku. Ipak, da biste uplatili letovanje deset meseci ranije, potrebno je da znate gde ćete i s kim ćete ići i da li ćete moći da uskladite odmore, a to nije lako - naglašava Lainović.

Proverite agenciju: Skoro 10.000 prevarenih putnika

Željko Bjelač iz Udruženja turizmologa upozorava da pre nego što uplatite pare dobro proverite koliko je pouzdana turistička agencija preko koje idete i šta tačno nudi od usluga.
- Moj savet turistima koji ove godine planiraju da letuju preko domaćih turističkih agencija jeste da pre svega prvo provere koliko je pouzdana sama agencija. Svi smo bili svedoci brojnih prevara koje su zadesile naše turiste ovog leta, oko 8.000 njih nije ni otišlo na more, a njih 1.900 ostalo je na ulici i prošlo pakao zbog vlasnika koji nisu uplatili smeštaj. Upravo zbog toga, kako ne bi došli u nepriliku, pre nego što uplate novac potrebno je da se detaljno raspitaju kakva je agencija preko koje planiraju da idu, ali i šta tačno nudi od usluga za novac koji plaćate - savetuje Bjelač.

Andrej Todorović iz "Kon Tikija" kaže da u zavisnosti od aranžmana i vrste smeštaja, zavisi i da li ćete za letovanje sledeće godine dobiti popust 20 ili 35 odsto ukoliko ga uplatite u novembru.

Foto: Pixabay

- Od sledećeg meseca krećemo sa prodajom i rezervacijom turističkih putovanja za letovanje 2019. godine. U ponudi ćemo imati kao i svake godine i hotelski i apartmanski smeštaj za letovanja u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Italiji, Španiji. Ono što je veoma važno jesu popusti koji se nude prilikom kupovine ovih "first minut" aranžmana i koji idu do 20 odsto za apartmane i do 35 odsto ukoliko se odlučite za hotelski smeštaj - kaže Todorović i dodaje da su prve cene uvek najpristupačnije:

- Pored toga, svaki putnik može da bira željeni hotel, destinaciju i vreme polaska, jer ima mesta i svi kapaciteti su na raspolaganju.

Dodatni popusti

Da ćete proći jeftinije ako željeni aranžman uplatite u prvim danima zvanične prodaje ističe i Vladimir Vlaho iz turističke agencije "Sabra".

Cene letovanja sa i bez "first minut" popusta:

mesto                 tip smeštaja            vrsta usluge       redovna cena        "first minut" cena*

Hanioti, Grčka        apartman                smeštaj                        400                             260
Skijatos, Grčka          hotel                  smeštaj i doručak         610                             397
Kušadasi, Turska      hotel                     all inclusive                 550                             358
Hurgada, Egipat       hotel                     all inclusive                 500                             325

* cene su prosečne, nezvanične i izražene su u evrima za aranžman od 10 dana

- Uskoro ćemo formirati cene i pustiti u prodaju prve aranžmane za letovanje sledeće godine. "First minut" ponude trajaće tokom novembra i decembra i doneće velike popuste, pa čak i do 35 odsto niže cene. Kako koji mesec bude odmicao, tako će i popusti biti sve manji. Zato je najisplativije da se letovanja uplate što pre, jer već od kraja marta aranžmani će dostići redovnu cenu bez popusta. Takođe, što pre uplatite, imaćete više vremena i da otplatite zato što agencije nude plaćanje i do 12 mesečnih rata. A za one koji imaju odmah spremljen novac, biće i dodatnih popusta - kaže Vlaho. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dexter889

pre 4 godine

Ja uglavnom kad sam u Beogradu rezervišem preko agencije www.apartmani-u-beogradu.com, veliki izbor, lepi apartmani, lepe i cene. Poz

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija