• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2018

18:00

SRBI PAZITE SE, U OPTICAJU 3.134 FALSIFIKOVANIH NOVČANICA: Najčešće nam uvaljuju bankote od  1.000, 500 i 2.000 dinara!

Društvo

SRBI PAZITE SE, U OPTICAJU 3.134 FALSIFIKOVANIH NOVČANICA: Najčešće nam uvaljuju bankote od 1.000, 500 i 2.000 dinara!

Podeli vest

U prvih devet meseci ove godine otkrivena su 3.134 komada falsifikovanih novčanica domaće valute, što je za 16,2 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, kada su otkrivena 3.742 komada.

Prema podacima Narodne banke Srbije, najviše su falsifikovane novčanice od 1.000, 500 i 2.000 dinara.

U poređenju otkrivenih falsifikovanih novčanica sa gotovim novcem u opticaju, koji je 30. septembra iznosio 355,5 miliona komada, podaci NBS pokazuju da je na milion komada orginalnih novčanica otkriveno 8,8 komada falsifkovanih.

U istom periodu otkrivena su 432 komada falsifikovanih novčanica efektivnog stranog novca, što je za 41,6 odsto manje nego u istom periodu 2017. godine, kada je otkriveno 740 komada tih novčanica.

Od stranog novca, najviše je falsifikovanih novčanica evra, tačnije 370 komada, što je, kažu iz NBS, 36,6 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, kada su evidentirana 584 novčanica.

MOSKVA ZELEDILA ZAEVA I NATO: GLASANJE za promenu imena U MAKEDONIJI - PRLJAVA MANIPULACIJA!

Najčešće su falsifikovani apoeni od 100 i 50 evra.

U prvih devet meseci ove godine otkriveno je 48 falsifikovanih novčanica američkog dolara, po četiri komada nemačke marke i britanske funte, tri komada australijskog dolara i jedan komad konvertibilne marke


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija