• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.11.2018

17:01

"KOBRE" spremne za vežbu "Vek pobednika 1918-2018"!

Društvo

"KOBRE" spremne za vežbu "Vek pobednika 1918-2018"!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas vežbovnom prikazu Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

Taktička vežba izvršenje protivterorističkih i zadataka bezbednosne zaštite, pripadnici "Kobri" izveli su u okviru priprema za združenu taktičku vežbu „Vek pobednika 1918-2018“.

Zamenik komandanta "Kobri" potpukovnik Goran Colić istakao je da je pripadnicima tog bataljona velika čast što su deo jedne od najvećih vojnih vežbi poslednjih godina.

U okviru današnjih priprema pokazali smo deo naših sposobnosti i našeg naoružanja. U okviru toga, prikazali smo i zadatke iz bezbednosti zaštite, protivterorističke i protivdiverzione zaštite. Naši pripadnici su veliki profesionalci koji su i danas prikazali tehnike borenja, savlađivanja vodenih prepreka i situaciono gađanje, rekao je potpukovnik Colić.

Pripadnici "Kobri" su još jednom, u okviru današnjih priprema za vežbu, svojim sposobnostima i obučenošću prikazali zašto su jedna od najelitnijih jedinica u Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

Današnjem uvezbavanju prisustvovali su i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-major Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov. 

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918-2018“ biće održana 10. novembra 2018. godine u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vežba se izvodi istovremeno na 10 lokacija po temi „Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije“, a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija