• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2018

10:37

OTKRIVAMO! Evo šta javni izvršitelji NE SMEJU DA PLENE!

Društvo

OTKRIVAMO! Evo šta javni izvršitelji NE SMEJU DA PLENE!

Podeli vest

Informer je pokrenuo veliko istraživanje u kojem otkrivamo sve prljave radnje Javnih izvršitelja u Srbiji

Javni izvršitelji ponašaju se u Srbiji gore od zelenaša, a zarađuju više i od narko-dilera! Građanima, koji na osnovu sudskih presuda duguju čak i najsitnije sume novca, bukvalno deru kožu sa leđa i naplaćuju silne, potpuno izmišljene troškove. Tako, na primer, izvršitelji svaki dopis dužniku naplaćuju više od 10.000 dinara, a na osnovni dug obračunavaju kamate po stopi koja ide čak i do 12 odsto!

Za samo godinu dana oni bukvalno dupliraju osnovni dug, a za dve godine ga povećaju i po tri puta! Što je najgore, javni izvršitelji imaju pravo i da, na osnovu presude, uđu u sve dužnikove račune, ali i da plene čak i lične stvari članova porodice.

OTKRIVAMO ŠTA IZVRŠITELJI NE SMEJU DA PLENE!

od pokretnih stvari

* sredstva za ličnu upotrebu
* odeću i obuću
* pribor za higijenu
* posteljinu
* osnovne zalihe hrane
* ogrev za tri meseca
* invalidska pomagala
* najosnovniji nameštaj:
- krevet
- peć
- šporet
- frižider
* stvari koje imaju emotivnu vrednost za dužnika:
- albume sa slikama
- odlikovanja i medalje
- ratne spomenice
- kućne ljubimce

od novca i primanja

* minimalnu zaradu ili penzije samo do 50 odsto
* ostale zarade ili penzije do dve trećine
* ako novac oduzimaju sredinom meseca, moraju da ostave srazmeran deo potreban za život do kraja meseca

RASKRINKAVANJE! JAVNI IZVRŠITELJI REKETIRAJU PO SRBIJI KAO DA SU MAFIJA! Zbog duga od 500 evra baki Smilji uzeli kuću, plac i vinograd od 60.000 evra!

 

RASKRINKAVANJE! PENZIONER PETAR PETROVIĆ ŽRTVA IZVRŠITELJA: Dugovao 129.750 dinara, ostao bez slike od 5.000 evra i još 101 stvari iz kuće!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Ne razumem! Od zanemarljivog duga nastao odgroman dug. Kolika pamet je potrebna da dužnik zaključi da je bolje platiti dug dok je mali i ne dozvoliti da naraste sa 5000 dinara na 250 000. Pa ne dešava se to preko noći, a prošlo je vreme kada su budale plaćale račune a "pametni" se smejali ovim prvima jer sve zastari ako godinu dana ne otvaraš vrata kad zvoni poštar.

Mila

pre 5 godina

Necete verovati, ali postoje oni kojima neki dug promakne ili nemaju mogucnost da plate. Licno, promakao mi je dug iz 2016.god.Nikad, bas nikad nisam pismeno obavestena o tom dugu. Ali, uredno je stiglo obavestenje da izvrsitelj treba da naplati dug, uvecan bar 10 puta. Kad sam otisla kod njega, objasnio mi je da se to njega ne tice i dao mi rok da platim. Kad sam 5 radna dana izgubila obilazeci sluzbe koje bi mozda mogle da udju u trag mom dugu, shvatila sam da je najbolje da platim. Bolje nego da deca gledaju kako nam iznose stvari iz kuce. Da je to u nekoj drugoj drzavi bilo, rekla bih nemoguce. U mojoj..itekako !!! IZVRSITELJI SU ZLO. ZLO SU I ONI KOJI SU IM TO OMOGUCILI !!!

Vladdimir

pre 5 godina

Svaka zemlja na svetu reguliše zakonima dozvoljene kamate, i kaznene odredbe po nastalim prekršajima. Sve iznad toga se smatra lihvarstvom i povredom zakonskih odredbi. Niko nema zakonsko pravo da vam naplati kamatu od 300% za 3 godine, pa čak i pod uslovom da ste za tako nešto potpisali ugovor.

trifke

pre 5 godina

da dodjete kod mene ja bi uzeo PISTOLJ i izbusio bi vas sve. Dodji te slobodno a onda policija koja nista protiv te Gamadi NEPRUZIMA onda imam ja. TO JE NAJVECI OLOS. A Zelenasi te neteraju da uzimas Pare kod njih niko te ne tera a kada uzmes lepo je a kada moras da vratis tesko ti je. Pa to je osto prevara uzmes Pare pa ne vratis. Pa normalno hoce da zaradi i zelenas a u Banci su KAMATE vece i vece su lopuze

Zoki

pre 5 godina

Znam jednog koji je u Prizrenu "završio"pravni fakultet od kada je izvrsitelj ima bar milion € samo u nekretninama

Zvezdan

pre 5 godina

Pise i na tarabi ... Mogu da vam dokazem da su izvrsitelji plenili i frizider i zamrzivac. Postoji papir. A drzava smo neka cuti .. pa ce narod poput Coke da sredjuje stvari. Mozda sledeci put bude neki politicar na umrlici ..

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

molio bi vas da uputite građane kome da se obrate da bi sebe zaštitili i da nebi im deca stradala od hladnoče,jer nemaju ogrev čime da kupe na primer meni su celokupne penzije oduzeli sa žiro računa, ne priznaju račune koji su izdali tužioci , i ne priznaju račune koji su po ugovoru napisani šta plaćam, verujte da unuci sin sa njegovom porodicom nema ni jedno drvo za ogrev a struju nesme da upotrebljava jer nema čime da je plati jer je i postanar a ja ne mogu mu pružiti pomoć. Kome da se obratim i kako da pokrenem krivićnu prijavu zbog pokušaja oduzimanja srestva za život je za mene smrtna kazna izrečena od privatnih izvršitelja tužioca, sudija koji krše ZUP- a VLADAVINU PRAVA, građanska prava, ZOO-a OBLAGACIONIH odnosa , ZASTARELOSTI predmeta i ne podizanje tužbe od 5 do 14 godina niti upoznavanje da Tužba uopšte postoji zašta posedujem i dokumentaciuju sudsku. kako obezbediti srestva za krivične prijave ili sudskog postupka,jer predmeti su još na APELACIONOM SUDU u Nišu a imam i dokaz da ih osnovni sud u Leskovcu nije ni slao u Nišu na APELACIONOM SUDU , a advokati kažu da su predmeti završeni ili da je njihovo vreme novac. Molim vas za savet kako da ostvarim građanska prava Dok službenica za građanska prava nema nikakav odgovor već traži jedan dokumenat da ga prouči jer vu nije jasan da sam ga dvaput platio a nakon toga je izvedena parnica u Lebane i Vlasotince oba puta odbačene tužbe a ja plačao sudske troškove.

RINGISPIL

pre 5 godina

Vlast koja ih je uvela u sistem i ova koja ih ljubomorno cuva i sladi guzicu su ista g.....Jedva cekam sledece izbore. Ovi janjicari su gori od svajcarskog kredita. Vlast nas samo zamajava sa napretkom na putu ka EU i o nekakvom BDP u koji je samo u glavama malounika porastao. Gde su podaci sta je sve postalo nedostupno gradjanima koji se svakodnevno ubijaju i vesaju po tavanima i podrumima. Koji napredak sve je rasprodato bicemo gosti u sopstvenim stanovima i kucama.

Razmislite

pre 5 godina

Hvala sto o ovome pisete i ovu mafiju raskrinkavate. Dajte da se pokrene inicijativa za njihovo ukidanje. Onaj ko to pokrene zaista ce zaduziti ovaj narod za sva vremena. Evo kazite,znate li ijednu obicnu porodicu da nije duzna na sve strane,zato sto ne moze da postigne da prezivi i plati sve sto pristize? Vi kao sedma sila mnogo toga morate i ne birate u ovo zlo vreme,ali rizikujte i uradite nesto stvarno dobro upravo zbog svoje dece. Veliku nesrecu pravi ovo sto se desava sa izvrsiteljima. To su zelenasi.

GojaIllusion

pre 5 godina

izvršitelji Nemojte se čuditi za sve je kriva država, odnosno vlast koja sve to dozvoljava. Sudovi sude svašta, takmiče se ko će što iznenađujuće protumačiti prosto proširenu rečenicu u zakonu. Pogledajte stavove Vrhovnog kasacionog suda, o čemu oni zauzimaju stavove jer najprostije pojmove sudije tumači ko kako hoće, bez ikakve odgovornosti za posledice. Koliko je palih presuda? Ogromna broj! Da li sudija snosi odgovornost za to? Ne? 90% i više presuda padaju zbog banalnih grešaka tipa - Činjenično stanje na osnovu koga je doneta odluka se razlikuje od onoga što stoji u spisima, ili - Presuda zbog izostanka je doneta iako je tuženi podneskom pobijao tužbu... Time sudovi sami sebe zatrpavaju poslom ali što je najstrašnije taj sudija je pokazao ili neznanje ili nedostojnost, treće nema i trebalo bi da bude kažnjen ili razrešen dužnosti ako mu se ponovi. @Naš pravosudni sistem se bori za nezavisnost ali nije dorastao za to te je potrebno da postoji telo koje će se baviti samo time - Koji sudije ne primenjuju zakon ili sude nepravilno. Zašto sudija zakazuje ročište za 6000 dinara komunalija ako je tužba obrazložena, sadrži račune i dokaz da nije plaćen a pored toga čak ima i odgovor tuženog. Zašto ne donese presudu nego zakazuje 5 ročišta sa advokatskom troškovima od po 12000 dinara, zašto kad može da presudili van ročišta?! Evropsko pravo koje smo prihvatili kaže da je sudija DUŽAN tako da postupi jer u sporovima male vrednosti se SAMO IZUZETNO zakazuje ročišta, dok je ZABRANJENO dosuđivati advokatske troškove! Ko je taj državni činilac koji dozvoljava da NN komunalno preduzeće za 6000 dinara duga angažuje advokata da bi napisao prijavu zvrsitelju za izvrsenje, i da pritom naplati 12000 dinara za to?! Zar komunalno nema pravnika (što ne primi ako nema?) da popuni kompjuterski obrazac! Ko je taj državni genije koji to ne dozvoljava već zahteva da to radi advokat, zar su građani sebi osnovali komunalno preduzeće da ih tako pljačka!? A dalje, tu se ugrađuje zvrsitelj sa 6-12000 dinara, a pošto je po pravilu za oko 40% traženog duga komunalno nanerno pogrešilo, ide se na sud (da taj isti advokat još uzne od jadnika) a tamo ga čeka sudija koji umesto da presudi samo za dug do koga je došao svojim sudijskim znanjem i na osnovu dokaza, on zakazuje nekoliko ročišta, a tamo prinuđuje dužnika da ako hoće da smanji očiglednu grešku mora da plati i veštaka i... na kraju taj jadnik po presudi plaća sve te nepotrebne troškove sa obrazloženjem da iako je komunalno za 40% pogešilo, dužnik (jadnik) je navidno izazvao (ovakvu) parnicu i dužan je da plati sve to i plus taksu za tužbu i presudu. I to za presudu tog sudije koji je sve ovo dozvolio a bio je DUŽAN po Evropskom pravu (koje se mora primenjivati a ne izigravati kojekakvim tumačenjima) samo da presudi za stvarni dug i samo za nužne troškove koji ne mogu biti ni jedan od predhodnih sem za sudsku taksu, jer ovde NEMOŽE biti nikakvih drugih troškova.

GojaIllusion

pre 5 godina

Moj predhodni komentar možete objaviti i kao poseban članak, stim što bi ga ja "debelo" obrazložio iznenađujućim činjenicama šta se na temu komunalnih i sličnih usluga radi kod nas i dokle je došlo naše sudstvo i pravni sistem.

straja

pre 5 godina

Iluzija je ocekivati PRAVDU od pravnika.koji radi u sudu,u min istarstvima,u tuzilastvima...svuda gde su PRAVNICI ali i UPRAVNICI vrvi od zloupotreba i NEPRAVDE!!~!

Lopovi

pre 5 godina

Prava slika Srbije tesko narodu sa ovakim zakonom.

Lala iz Kanade

pre 5 godina

Neznam samo kome je ovo sa javnim izvršiteljima palo na pamet. Ljudi koji bukvalno pljačkaju uglavnom običan narod. Treba pitati javno ovu ministarku Pravde šta je mislila sa time da napravi da dozvoli da se narod pljačka . Dokle više?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija