• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2018

15:44

(FOTO) POČELA kampanja za bezbednost dece u saobraćaju

Društvo

(FOTO) POČELA kampanja za bezbednost dece u saobraćaju

Podeli vest

Total Serbia posvećen je stvaranju uslova za povećanu bezbednost u saobraćaju, te najavljuje nastavak prošlogodišnje društveno odgovorne kampanje „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“, koja će ove godine biti sprovedena još jačim intenzitetom. Cilj ove kampanje jeste da skrene pažnju građana Republike Srbije na potrebu za dodatnim obrazovanjem najmlađih generacija u vezi s bezbednošću u saobraćaju. Ove godine, jedan od sponzora je i kompanija Hutchinson d.o.o. iz Rume, koja pripada Total Group-u i koja zapošljava preko 1.000 ljudi u svojoj fabrici za proizvodnju gume u Srbiji

Ove godine, 54 škole širom zemlje biće posećene u okviru ove kampanje, dok će više od 5.500 dece učestvovati u edukativnom programu na zabavan i interaktivan način, s ciljem da se upoznaju s pravilima u saobraćaju.

Foto: Total Serbia

Upotreba tableta i dugoročan pristup projektu podrazumeva da svake godine tim pedagoga analizira rezultate i unapređuje svoj pristup, kako bi se omogućila što kvalitetnija edukacija dece.

 - Korišćenje tablet uređaja deo je svakodnevnice većine učenika, te je njihova upotreba u nastavi i učenju neophodna, jer to je jedan od načina da se nastava i učenje odvijaju u skladu s realnim kontekstom tj. okruženjem savremenog deteta – izjavila je Anica Saković, pedagog.

  - Igra nam je pomogla da shvatimo kako mnogi mališani prave slične greške, na osnovu kojih unapređujemo projekat iz godine u godinu i prenosimo roditeljima i prosvetnim radnicima na šta treba da obrate posebnu pažnju - izjavio je Božidar Dimić, pedagog.

Foto: Total Serbia

Na osnovu iskustva pedagoga koji su uključeni u projekat Na putu za bezbednost dece u saobraćaju, među najčešćim greškama i nedoumicama koje deca školskog uzrasta imaju u saobraćaju su:

Prolaženje između parkiranih automobila, kada postoji opasnost da ih vozači neće primetiti ako izađu na ulicu;

Foto: Total Serbia

 

Igranje blizu saobraćajnice, kada postoji opasnost da dete potrči za loptom ili jednostavno, tokom igre, ne primeti automobil koji prolazi jako blizu;

Pojam uslovnog zelenog svetla za vozače, kada mališanima često nije jasno kako je moguće da je dozvoljeno kretanje automobilima iako je i njima, kao pešacima, upaljeno zeleno svetlo.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija