• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2018

15:42

KRIVIČNE PRIJAVE protiv članova Državnog veća tužilaca zbog trgovine uticajem!

Društvo

KRIVIČNE PRIJAVE protiv članova Državnog veća tužilaca zbog trgovine uticajem!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu-Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije podneo je krivičnu prijavu protiv članova Državnog veća tužilaca Gorana Ilića, Radovana Lazića, Sandre Кulezić, Svetlane Nenadić i Stanislava Dukića, zbog postojanja osnovane sumnje da su na nezakonit način štitili Marinu Makariev, osnovnog javnog tužioca u Paraćinu u postupku gde je je utvrđena njena odgovornost zbog nestanka 3 miliona dinara iz kase tužilaštva

Podneta je i krivična prijava protiv same Marine Makariev zbog toga što nije kontrolisala rad računovodstva nad kojim je nadležna.

Članovi Državnog veća tužilaca Goran Ilić, Radovan Lazić, Sandra Кulezić, Svetlana Nenadić i Stanislav Dukić jesu članovi i Udruženja tužilaca Srbije, gde je punopravni član i Marina Makariev, tužilac iz Paraćina i oni se nisu izuzeli iz odlučivanja po njenoj žalbi na odluku disciplinskog tužioca da bude kažnjena zbog toga što je u periodu od 2016-2017 iz njenog tužilaštva nestalo 3 miliona dinara.

Nasuprot obaveznom izuzeću, članovi Državnog veća tužilaca su kolegijalno zaštitili koleginicu i preinačili disciplinsku meru u blažu, čime su joj pomogli da izbegne ozbiljne sankcije zbog moguće pronevere 3 miliona dinara državnog novca.

Takođe, svesno su propustili svoju koleginicu iz Udruženja tužilaca Srbije Marinu Makariev da prijave zbog sumnji da je izvršila krivična dela zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i proneveru.

Ovakvim postupanjem prijavljenih članova Državnog veća tužilaca poslata je jasna poruka da možete biti korumpirani tužilac, ali da će te biti i zaštićeni ako ste njihov član Udruženja tužilaca Srbije, sa čime se mi nećemo tek tako lako pomiriti.

I tužioci, kao i svi ostali građani Srbije, moraju poštovati zakon i biti najoštrije sankcionisani zbog njegovog kršenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 5 godina

Konačni epilog : "Vrana vrani ne kopa oči"

pravnik

pre 5 godina

Cudo nad cudima….ne mogu da verujem a ako je ovo tacno svi treba da budu osudjeni i suspendovani.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija