• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

03.01.2019

22:46

PLJUŠTAĆE KAZNE! Inspekcija vrši kontrole za neočišćeni sneg i led ispred kuća - Ambulante pune pacijenata sa IZLOMLJENIM KOSTIMA

Društvo

PLJUŠTAĆE KAZNE! Inspekcija vrši kontrole za neočišćeni sneg i led ispred kuća - Ambulante pune pacijenata sa IZLOMLJENIM KOSTIMA

Podeli vest

Lekari Hitne pomoći od jutros zbog snega imaju pune ruke posla, povećan je za 30 odsto broj poziva sa javnih mesta zbog padova na ulici i lomova kostiju. Očekuju još veći broj poziva.

- Za sada stižemo sve pacijente da zbrinemo. Problem nam predstavlja to što su očišćene samo glavne ulice, ali nisu sporedne, pa se teže dolazi do pacijenata - pojašnjavaju u Hitnoj za Tanjug.

Najviše je pacijenata sa prelomima ruku i nogu, a sve ih zbrinjavaju na ortopediji Zemunske bolnice.

 

 

Zbog izlomljenih kukova i nogu na snegu i ledu beogradska Hitna pomoć imala je pune ruke posla u i decembru. Prošetavši se gradom, niste mogli da ne primetite da ispred mnogih kuća i zgrada nije bilo počišćeno. Komunalna policija reagovala je zato 35 puta i izdala dva prekršajna naloga.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Mada su predviđene kazne 5.000 dinara za građane, 25.000 za preduzetnike, a najviše za pravna lica, u koje spadaju i stambene zajednice - 50.000 dinara, veliki broj oglušio se o propise tokom decembarske vejavice. Sneg i led nestali su tek kada su se otopili sa temperaturama u plusu poslednjih dana u godini, uporni recept nesavesnih građana, koji će najverovatnije biti primenjen i od danas sa prvim padavinama ove godine u prestonici.

- U decembru 2018. godine, komunalni policajci postupali u 35 slučajeva povodom neočišćenog snega, leda i ledenica, po prijavama građana, kao i samostalnim postupanjem, kojom prilikom suizdali dva prekršajna naloga zbog postupanja suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu - rekli su iz Sekretarijata za informisanje.

(FOTO) PRONAĐENE SESTRE NESTALE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI U BEOGRADU: Otac ih našao i otkrio ŠTA SE DESILO!

Kada počne sneg da pada, komunalna inspekcija počinje da vrši kontrole za neočišćeni sneg i led. Subjekti koji su pod nazorom obaveštavaju se o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveraju da li je sneg očišćen. U slučaju da nije pokreće se upravni postupak i izdaju se prekršajni nalozi.

OD ČETVRTKA SNEG, MEĆAVA, SEVERAC! Evo gde će ledeni talas najpre da udari! Za BADNJI DAN I BOŽIĆ PRAVA ZIMA u Srbiji!

Za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do 5 metara koji se nalazi ispred zgrade, i poslovne i u izgradnji, ledenice odgovorni su vlasnici i zakupci, prema Odluci o komunalnom redu Grada Beograda. U slučaju da nije moguće uklanjanje ledenica sa zgrade mora biti postavljen znak upozorenja na opasnost od obrušavanja lednica i odgovarajuće zapreke radi obilaženja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija