• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.01.2019

14:14

(VIDEO) ZBOG PRETNJI OTKAZANA BOŽIĆNA LITURGIJA! Vernici SPC u Holandiji šokirani, BLOKIRAN DEO GRADA!

Društvo

(VIDEO) ZBOG PRETNJI OTKAZANA BOŽIĆNA LITURGIJA! Vernici SPC u Holandiji šokirani, BLOKIRAN DEO GRADA!

Podeli vest

Obeležavanje Božića u srpskoj pravoslavnoj crkvi u holandskom gradu Najmegenu, zbog pretnji otkazano je iz predostrožnosti, nakon upozorenja policije, rečeno je Tanjugu u Crkvenom odboru parohije Sveti Sava

 

- Večernja služba za Badnje veče i današnja Božićna liturgija u crkvi u Najmegenu otkazane su zbog pretnji na koju nas je upozorila holandska policija. Cela ulica bila je blokirana, istraga je u toku, imamo neke nezvanične informacije, ali ne možemo ništa da kažemo - rekao je Tanjugu potpredsednik Crkvenog odbora Goran Živanović.

Prema njegovim rečima, služba je iz predostrožnosti održana u 15 kilometara udaljenom manastiru.

Sveštenik Dušan Eredelja rekao je Tanjugu da je, kako su saznali, pretnja bila usmeren na pravoslavlje, odnosno na crkvu u kojoj liturgije, pored Srba, služe i Rusi i Grci.

Erdeljan je naveo da im se obratio i zamenik gradonačelnika Najmegena, a da policilja čini sve da pronađe onoga ko stoji iza pretnji.

Najmegen je grad sa nešto manje od 200.000 stanovnika. Nalazi se 120 kiliometara od Amsterdama, odnosno 15 kilometara južno od Arnema, blizu nemačke granice.

Pravoslavni vernici, SPC obavešteni su o problemu na sajtu lokalne Parohije Sveti Sava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
perica

pre 5 godina

Pa dobro neka vole ove sto prete, kasape po ulicama, zalecu se kamionima u pesake a ranije zna se sta su postavljali i tako srecno im bilo !

Branko

pre 5 godina

" Jesi se ti strucno usavrsio i dosao da saznanja da ti i takvi zele da satanizuju Srpski narod. Mislim da vam to nece uspeti: Da nije bio genocid u Srebrenici!? Da je Oluja bila etnicko ciscenje!? Da je Alija zrvova 5 000 Muslimana iz Srebrenice!? Da su Muslimani granatirali pijacu Markale!? Da je od strane Muslimana namestena eksplozivna naprava na Tulanskoj kapiji!? Da ja Voker sa Sipcima namestio leseve u Racku!? Da su Sipci vadili organe Srbima!? Dali se vi i sa ovim cinjenicama dicite " !!!!????

Rade

pre 5 godina

@ Hag- Kada bude objavljeno ko stoji iza planiranja napada bice ti jasno ko ne voli Srbe. Zivim u Holandiji , imam brojne prijatelje Holandjane, kao i ostali Srbi. Misljenje o Srbima i uopste o ratu u Jugoslaviji se drasticno menja, kao sto se menjai misljenje o EU, Americi. Tvoja izjava je, dakle, laz. Govori u svoje ime.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija