• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.01.2019

17:40

(FOTO) SNEG PRAVI HAOS U SRBIJI: Neprestano pada u Jagodini Pomoravlju i Novom Pazaru! SVE SLUŽBE NA ULICAMA!

Društvo

(FOTO) SNEG PRAVI HAOS U SRBIJI: Neprestano pada u Jagodini Pomoravlju i Novom Pazaru! SVE SLUŽBE NA ULICAMA!

Podeli vest

Sneg koji u Jagodini i Pomoravlju pada neprestano pet sati i povremeno je jakog intenziteta i nošen vetrom stvara haos na gradskim ulicama, kao i u Novom Pazaru gde je Gradska čistoća uključila je sve snage, mehanizaciju i ljudstvo za čišćenje ulica prvog prioriteta u gradu i prilaze javnim institucijama

Osim gradskih autobusa punih putnika i đaka, na ulicama je i puno taksi vozila i putničkih automobila, posebno u Jagodini, što dodatno doprinosi haosu.
 

Foto: Tanjug

Vozač "Brze pošte" iz Jagodine izjavio je Tanjugu, da je situacija zbog snega teška i haotična u celom gradu, posebno u perifernim ulicama.

Foto: Tanjug

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Standard" čiste ručno, lopatama pešačke prelaze i trotoare na mostovima, dok mašine za čišćenje snega kruže gradom i čiste prilaze javnim ustanovama, bolnicama, školama i administrativnom centru.

Snabdevanje strujom, gasom, toplotnom energijom i vodom je uredno, izjavili su danas Tanjugu gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Foto: Tanjug

Direktor Gradske čistoće u Novom Pazaru Emin Omerović rekao je su u tom gradu svi radnici Čistoće na terenu i zamolio građane da pomognu.

On za RTV Novi Pazar kaže da ovo javno preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli za posipanje ulica, a da građani čišćenjem svojih dvorišta i prilaza mogu da pomognu i podrže akciju uklanjanja snega na nivou grada.


Direktor Gradske čistoće kaže da je od utorka na snazi crveni meteoalarm u jugozapadnoj Srbiji i naglašava da je dosta teško održavati normalno stanje u gradu, uprkos tome što su sve raspoložive snage na tome angažovane.

- Svi radnici Čistoće su na terenu. Nadamo se da će sneg što pre prestati da pada, kada ćemo moći da se izborimo sa ovim problemom do kraja - kazao je Omerović.



Čišćenje je otežano na više nivoa, Gradska čistoća održava ulice u gradu, A.D. "Novi Pazar put" regionalne i magistralne puteve, dok se Direkcija za izgradnju bavi nekategorisanim putevima i prilazima.

NOVA ŽRTVA SMRZAVANJA KOD VRANJSKE BANJE? Pronađeno beživotno telo muškarca

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija