• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AMSS

11.01.2019

22:59

(FOTO) USPEŠNA GODINA AMSS: Spektakularan prijem za šampione AUTO-MOTO I KARTING SPORTA

Društvo

(FOTO) USPEŠNA GODINA AMSS: Spektakularan prijem za šampione AUTO-MOTO I KARTING SPORTA

Podeli vest

Proglašenje šampiona u auto-moto i karting sportu održano je večeras u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS)

U čast šampiona i još jedne uspešne godine za AMSS, veliki broj visokih zvaničnika, gostiju iz zemlje i inostranstva okupio se u Belexpo centru u Beogradu.

- Ponosan sam što se večeras svi zajedno nalazimo ovde, 80 godina posle održane prve međunarodne
trke. Ovo je zajednička svečanost, nas i prijatelja kuće, onih koji su dali doprinos razvoju auto i moto sporta u protekloj godini.

Posebno bih se zahvalio ministru Udovičiću što je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ovih sportova, kao i ministru Vulinu za neizmeran doprinos i pruženu mogućnost za sprovođenje zajedničkih infrastrukturnih projekata, bez kojih ovakav uspeh ne bi bio moguć. Nadam se da ćemo rešiti problem poligona i staza za trke i obuke naših vozača i vojske, te da ćemo ubuduće imati veći broj šampiona i disciplina - rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija otvorivši ceremoniju.

Foto: AMSS

 

 

Najprestižnije nagrade u auto sportu, zlatne i dijamatske kacige, dodelio je ministar Vulin, šampionima Kotorčević Luki, Balačikić Draganu i Radojković Aleksi. Radojković Aleksa, pored Zlatne kacige ovenčan je i Dijamantskom kacigom u auto sportu za sezonu 2018. “Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo, istakao je Vulin zahvalivši se AMSS za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije.

Zlatne i dijamantske kacige u moto sportu dodelio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je istakao da mu je velika čast da Ministarstvo omladine i sporta učestvuje u razvoju domaćeg auto- moto sporta.

- Nastojaćemo da se srpski auto i moto sport dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih”, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolji plasman u narednoj sezoni. Zlatnu kacigu u diciplini Moto Kros MX3, poneo je Viktor Lang, a u disciplini  Moto Klasik, Dragan Dragoj i Slobodan Vasiljević, dvojac koji je ujedno i nosilac dijamantske kacige.

Zlatni i dijamantski dobitnici zahvalili su se organizatoru na spekatkularnom proglašenju šampiona,
minsitrima i svim zvanicama, istaknuvši da su počastvovani što je u ime auto-moto sporta upriličen
večerašnji dogadjaj u rangu najvećih svetskih ceremonija, dodavši da govori o poštovanju i veri
AMSS u ove sportske discipline.

Foto: AMSS

 

Predsednik AMSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i Generalni sekretar MSS
Božidar Mihailović, uručili su specijalna priznanja predstavnicima najvažnijih institucija i medija
koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji, između ostalih i specijalna priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji auto-moto i karting sporta ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću.

Za izuzetan doprinos u afirmaciji auto-moto i karting sporta specijalna priznanja uručena su i
predstavnicima medijskih kuća - generalnom direktoru Ringier Axel Springer Jeleni Drakulić,
predsedniku Adria media group Aleksandru Rodiću, direktoru Informera Damiru Dragiću i glavnom i odgovornom uredniku Večernjih novosti Miloradu Vučeliću.

 

SVEČANO OTVOREN 51.SRBIJA RELI! Najbolji vozači sveta ponovo na našim stazama!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija