• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

21.01.2019

22:25

PRIČA O DEVOJCI KOJA JE VELIKOM HRABROŠĆU SVIMA DALA PRIMER! Fudbal mi je pomogao da pobedim rak! Plivala sam za krst u čast sve bolesne dece!

Društvo

PRIČA O DEVOJCI KOJA JE VELIKOM HRABROŠĆU SVIMA DALA PRIMER! Fudbal mi je pomogao da pobedim rak! Plivala sam za krst u čast sve bolesne dece!

Podeli vest

Jovana Leposavić (18), devojčica koja je na Bogojavljenje u Zemunu prva doplivala do časnog krsta, pre pet godina obolela je od raka karlice, ali je 2016. pobedila opaku bolest. Volim fudbal, branila sam za Zvezdu, a treninzi su mi pomogli da se izlečim, kaže Jovana

Jovana Leposavić (18), hrabra devojka koja je u subotu na Bogojavljenje prva doplivala do časnog krsta u Zemunu, pre nepune tri godine uspela da je da pobedi rak! Ona je 2014. obolela od karcinoma karlice, ali se izlečila dve godine kasnije.

Kako kaže, u borbi protiv opake bolesti pomogao joj je fudbal jer je trenirala i dok je bila bolesna, u to vreme kao golman u ŽFK "Crvena zvezda". Pobedu u plivanju za časni krst posvetila je svoj deci koja se bore protiv karcinoma, ali i onoj koja nisu uspela da ga pobede.

Foto: informer DN/Dimitrije Goll

Nikad ne odustajem

San mi je dres Srbije

San mi je da jednog dana obučem dres sa nacionalnim grbom i stanem na gol Srbije

Jovana je u subotu na Zemunskom keju, pri temperaturu vode od samo dva stepena, preplivala 33 metra i prva podigla Bogojavljenski krst.

- Uprkos zimi i ledenoj vodi, plivala sam za krst kako bih pružila podršku svoj deci koja se bore sa rakom, a ujedno i odala počast svim onim mališanima koji su tu borbu izgubili. Znala sam da neće biti lako, da je voda izuzetno hladna. Međutim, u tome i jeste bila poenta, da pokažem da ništa nije nemoguće i da ne treba da odustaju čak ni kada je mnogo teško. Moraju da veruju u sebe i da se bore, jer bitku jedino sigurno gubimo kada se predamo. U svakom drugom slučaju imamo šansu da pobedimo - rekla nam je Jovana, a onda ispričala kako je uspela da pobedi rak:

Kad završim karijeru biću trener

Foto: informer DN/Dimitrije Goll

Jovana planira da se fudbalom bavi celog života.
- I ako uspem i ako ne uspem da napravim neku veliku karijeru u fudbalu, želim u njemu da ostanem ceo svoj život. Planiram da upišem fudbalsku akademiju kako bih jednog dana bila trener. Meni su moji treneri mnogo pomogli i bili su mi velika podrška i tako želim i ja nekoj deci sutra - kaže Jovana.

- Od šeste godine treniram fudbal, bila sam i golman u Zvezdi, za koju navijam, važila sam za veliki talenat, dobijala priznanja, ali mi je 2014. iznenada dijagnostikovan kancer na predelu male karlice, koji nažalost nije mogao da se operiše. Prognoze su bile veoma loše i tada je počela moja borba. Prošla sam 14 hemioterapija i 31 zračenje i posle dve godine uspela sam da se izlečim. Rekli su mi da je moj tumor sada samo bezopasno mrtvo tkivo, koje miruje i ne širi se dalje. Nakon toga redovno idem na kontrole i sve je u najboljem redu - kaže ova hrabra devojka.

Foto: informer DN/Dimitrije Goll

Ništa nije nemoguće

Plivanjem za časni krst htela sam da pokažem da ništa nije nemoguće i da ne treba odustajati čak ni kada je mnogo teško

Uverena je da je opaku bolest pobedila samo zahvaljujući sportu, odnosno ljubavi prema fudbalu. 

- Naravno da mi nije bilo svejedno, imala sam 13 godina, vredno radila i trenirala, sanjala velike snove i onda dođe jedna takva bolest. Međutim, to su trenuci kada moraš da odlučiš da li ćeš da se boriš ili ćeš da se predaš. Pored činjenice da sam bila jako iscrpljena, nisam želela da propustim nijedan trening. Radila sam ono što su mi lekari dozvoljavali i to su uglavnom bile vežbe snage. Mislim da mi je to pomoglo da ozdravim - priča Jovana.

Uspeću u fudbalu

13

godina je imala Jovana kada je dobila karcinom

Ona danas brani za ekipu Rada. Veruje da će napornim zalaganjem uspeti u fudbalu, a san joj je da zaigra za reprezentaciju Srbije.

- Trudim se, treniram i dajem sve od sebe, tako da verujem da ću uspeti. San mi je da jednoga dana obučem dres sa nacionalnim grbom i stanem na gol Srbije. Što se tiče klubova, neki moji snovi su da zaigram za nemački Volfsburg pošto je to jedan od najboljih klubova u ženskom fudbalu - kaže naša sagovornica.

(FOTO/VIDEO) PLIVANJE ZA ČASNI KRST ŠIROM SRBIJE, RS I CRNE GORE! Oni su junaci Bogojavljenja i ponos i dika srpstva!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 5 godina

bravo hrabra Jovana,želim ti svu sreću i da te Bog čuva

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija