• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.01.2019

15:53

SAVET ZA RODNU RAVNOPRAVNOST OSUDIO NASILJE NAD ŽENAMA: Obaveza društva nulta tolerancija na nasilje!

Društvo

SAVET ZA RODNU RAVNOPRAVNOST OSUDIO NASILJE NAD ŽENAMA: Obaveza društva nulta tolerancija na nasilje!

Podeli vest

Članice Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda oštro su danas osudile svaki vid nasilja, vređanja i omalovažavanja žena u Srbiji i istakle da bi u društvu trebalo da postoji nulta tolerancija na nasilje

Direktorka Beogradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović kaže da je obaveza celog društva nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja i primena adekvatnih sankcija za počinioce, jer će se samo tako razviti mehanizmi koji će nasilnika sprečiti da ponovi delo, dok će žrtve biti sačuvane.

Ona kaže da se taj centar svakodnevno suočava i bori protiv svake vrste nasilja, uključujući i verbalno nasilje kome su najčešće izložene žene, da njegove počinioce tretira kao i počinioce svake druge vrste nasilja, te da primenjuju adekvatne mere i sanckije

- Iskustvo nas uči da je verbalno nasilje skoro uvek samo uvod, nakon čega počinilac počinje i sa drugim, težim oblicima zlostavljanja - rekla je Pavlović. 

Pomoćnik ministra Nina Mitić osudila je uvrede koje jedan od lidera opozicije upućuje ženama, koje, kaže, opstaju u javnom prostoru Srbije i apelovala na državne institucije da sankcionišu sve one koje uvredama, agresivnošću i napadima remete mir i bezbednost građanki i građana Srbije.

Ona je pozvala sve koji, kaže, podržavaju normalnu i stabilnu Srbiju, da podrže i peticiju protiv Sergeja Trifunovića. 

Gradski pravobranilac Ljiljana Blagojević kaže da je i prema Ustavu Srbije fizički i psihički integritet nepovrediv, te da je poštovanja Ustava obaveza svakog građanina Srbije.

- Ljudska prava imaju univerzalni karakter i nalaze svoje mesto u svim pravnim sistemima, pa i u Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima - navela je Blagojević.

Sekretar za inspekcijske poslove Sonja Podunavac oštro je osudila svaku vrstu nasilja prema ženama, bez razlike da li je u pitanju fizičko ili verbalno nasilje i apelovala da se stane na put govoru mržnje i primitivnim napadima na žene. 

IRENA VUJOVIĆ: Bezumni napadi od onih koji nemaju argumente me ne dotiču!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Tako i treba, nulta tolerancija prema nasilju. Za takvo ponasanje nema opravdanja.

Ana

pre 5 godina

Sramota je sta smo dozivele u 21 veku i to od glumca.Drzava mora da reaguje.

Zorica

pre 5 godina

Nasilje nad zenama ni verbalno ni fizicko se nece i ne moze trpeti u Srbiji.

Maja

pre 5 godina

Olose poput Trifunovica najostrije treba kazniti.

Tijana

pre 5 godina

Za Sergeja Trifunovića nije javni posao, javna reč ima svoju težinu, a on iznosi niz neistina i uvreda svakodnevno. Nezadovoljan je sobom i ljubomoran na uspeh drugih.

Bosa

pre 5 godina

Mora se stati na put psihičkom zlostavljanju žena.

Nikolina

pre 5 godina

U 21.veku je nedopustiv ovakav javni linc zena

neo

pre 5 godina

Sergej je bre debilčina neoprana i narkoman,šta drugo očekivati od njega i ostalih sličnih njemu?

Nata

pre 5 godina

Ovakvo ponasanje prema zenama je za svaku osudu!

vuk

pre 5 godina

Svako iole normalan osuđuje nasilje sem počinioca koji nastavljaju dalje sa ponižavanjem i vređanjem.

NB

pre 5 godina

Svako nasilje i pretnja istim mora biti najstrože sankcionisana, a posebno prema ženama kao ugroženijem polu i novinarkama kao vrlo osetljivoj a značajnoj javnoj delatnosti.

ivana

pre 5 godina

Apsolutno se slazem da se nasilje ne sme tolerisati ! U danasnjem vremenu je to nedopustivo!

Vesna

pre 5 godina

Nama je obaveza, kao državi, da žene zaštitimo i damo im maksimalno podršku da se bore protiv nasilnika.

Tifani Rok

pre 5 godina

Svaka vrsta nasilja mora biti strogo osuđena i kažnjena po hitnom postupku!

ivana

pre 5 godina

Opoziciji je krajnje vreme da se povuce i da krenu da postuju zene!

Jovana

pre 5 godina

Pristojni ljudi nasilje nad ženama smatraju neprihvatljivo, dokle će se ovakvo nasilje bilo verbalno ili fizički tolerisati.

Rada

pre 5 godina

Kada se sada žene udruže i vrate istom merom, ne zna opozicija šta ih čeka.

Mirjana

pre 5 godina

Ovaj savet veoma dobro radi svoj posao, tako da znam da ce preduzeti sve adekvatne mere u vezi ovog slucaja. Sada ce Sergej moliti za oprostaj.

Miki

pre 5 godina

Tako je savet za rodnu ravnopravnost i treba da se oglasi

Kristina

pre 5 godina

Nulta su oni od kad postoje a sada cak i prelaze u minus skalu tolerancije na svoj bezobrazluk.

Goca

pre 5 godina

Ponasanje koje je nedopustivo! Zene to nisu zasluzile!

Boki

pre 5 godina

Ovo sta on radi ucestalo nije vredjanje , to je vec verbalno nasilje.

milica milicic

pre 5 godina

Tacno je, nasilje se ne sme tolerisati ni u kom obliku, ni fizicko ni verbalno.

Duda

pre 5 godina

Bravo za sve zene na planeti zemlji.Stop nasilju nad zenama.

Milana

pre 5 godina

Svako nasulje nad ženama,bilo verbalno ili fizičko je za svaku osudu!

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija