• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2019

20:36

BOLJI USLOVI LEČENJA ZA OBOLELE OD RETKIH BOLESTI!

Društvo

BOLJI USLOVI LEČENJA ZA OBOLELE OD RETKIH BOLESTI!

Podeli vest

Zdravstvene ustanove u Nemačkoj angažovaće se više na lečednju dece iz Srbije koja boluju od retkih bolesti, dogovoreno je danas na zajedničkom sastanku u Berlinu ministara zdravlja Nemačke i Srbije Jensa Špana i Zlatibora Lončara

- U oblasti retkih bolesti dobićemo svu podršku ministra Špana. Dogovoreno je da će organizovati sastanak sa svim bolnicama koje se bave lečenjem retkim bolestima i koje imaju najbolje rezultate kako bi se deci iz Srbije u najkraćem roku obezbedilo lečenje i neophodna terapija - rekao je ministar Lončar za Tanjug nakon sastanka.

Nemački ministar zdravlja obećao je podršku Srbiji na evropskom putu, da će se dodatno angažovati i dodatno pomoći Srbiji na tom putu.

Foto: Ministarstvo zdravlja

- Obećao je da će pomoći Srbiji da ostvari ono čemu teži, a to su evropske vrednosti, jedan sređen sistem, jedan bolji sistem - rekao je Lončar i dodao da je ministar Špan prihvatio da posetu Srbiji i da će ta poseta biti ove godine.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 450.000 pacijenata obolelih od retkih bolesti. To je procena Evropske komisije jer u Srbiji još uvek ne postoji registar retkih bolesti.

Ove godine za lečenje retkih bolesti iz budžeta je izdvojeno dve milijarde dinara. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marina

pre 5 godina

Kada će biti bolji uslovi tretmana za decu i odrasle sa autizmom? Ah, da pa autizam nije tako redak danas! Čak nemamo ni Registar dece sa razvojnim smetnjama koji je ministar obećao 2017. O Centru za autizam se, vimim ni ne razmislja.

Veljko M

pre 5 godina

Saradnja sa Nemačkom po pitanju lečenja retkih bolesti dece je za nas od izuzetne važnosti.

Aaaaa

pre 5 godina

Podrska nemackog ministra zdravlja u lecenju retkih bolesti u Srbiji,je od velikog znacaja za nasu zemlju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija