• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

12.02.2019

15:32

STRAVA I UŽAS! Još dve žene u Srbiji UMRLE od gripa, četiri SMRTI u jednom danu!

Društvo

STRAVA I UŽAS! Još dve žene u Srbiji UMRLE od gripa, četiri SMRTI u jednom danu!

Podeli vest

Dve žene preminule su danas od gripa u Kliničkom centru u Kragujevcu. One su ležale na Klinici za infektivne bolesti, na intezivnoj nezi, a imale 72 I 77 godina

Jutros je saopšteno da je u Čačku preminula jedna starija osoba, a u Požarevcu građanin Rumunije, tako da je samo tokom današnjeg dana preminulo četiri osobe zbog virusa gripa.

Kako je za "Blic" izjavio Predrag Sazdanović, director KC, zbog gripa je zabranjena oseta pacijentima koji leže u KC, ali virus gripa je odneo dva života ženama koje su već bile narušenog zdravlja.

JOŠ JEDNA ŽRTVA GRIPA U SRBIJI! Preminula žena u bolnici u Čačku, raste broj obolelih!

- Preminule žene su bile hronični bolesnici, lošeg zdravlja, i virus ih je pokosio. Jedna pacijentkinja je preminula juče, a druga danas. Još jedna žena je u kritičnom stanju i nalazi se na aparatima za disanje. Lekari se bore za njen život - kaže Predrag Sazdanović.

U Kliničkom centru koji brine o zdravlju dva milona građana Srbije, leži devetoro zaraženih virusom gripa.

U  Domu zdravlja kažu da je u ambulantama  povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, a sporadično se pojavljuju oni sa simptomima virusa gripa, dok epidemija u tom okrugu još nije proglašena.

Zbog virusa gripa u Kliničkom centru Kragujevac zabranjene su posete, jer ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira veliki broj pacijenata iz brojnih gradova.

Posete su zabranjene od 26. januara iz preventivnih razloga. Klinički centar je proglasio epidemiju na svom nivou, kako bi sprečio širenje virusa H1N1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija