• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

12.02.2019

21:53

DEA SE OGLASILA IZ BOLNICE: Ja sam odlično, JA SAM MEGACAR! Načelnik VMA preneo poruku hrabre tv voditeljke!

Društvo

DEA SE OGLASILA IZ BOLNICE: Ja sam odlično, JA SAM MEGACAR! Načelnik VMA preneo poruku hrabre tv voditeljke!

Podeli vest

Dea je hrabra i odlučna, zadivila me je. Brza reakcija medicinskog osoblja, stručnost hirurga, ali i hladno vreme bili su srećne okolnosti koje su pomogle da joj se uspešno prišije ruka posle udesa, kaže Dr Miroslav Vukosavljević

Voditeljka TV Pink Dea Đurđević, koja je u četvrtak u udesu na Dedinju ostala bez leve ruke, koja joj je potom prišivena na VMA, poručila je iz bolničke postelje da ni za trenutak nije izgubila volju za oporavak:

- Ja sam odlično, ja sam megacar!

Ovu Deinu poruku javnosti je preneo načelnik Vojnomedicinske akademije prof. dr Miroslav Vukosavljević, koji je ostao zadivljen njenom hrabrošću i odlučnošću.

Naježio se

- Verujte mi da sam se naježio kad mi je rekla šta da prenesem javnosti. Uz taj njen široki osmeh... Teško da ono što je rekla može da izgovori neko drugi u toj situaciji. Poručila je: "Ja sam odlično! Ja sam megacar!" - kazao je Vukosavljević u Pinkovoj emisiji "Novo jutro", koju je Dea vodila do nesreće zajedno sa Predragom Sarapom.

Dr Miroslav Vukosavljević

Promenjeno je više stotina pari rukavica za tu operaciju, to samo pokazuje kako je ceo proces izgledao
 

Vukosavljević je istakao da je Hitna pomoć izuzetno profesionalno obavila svoj posao do Deinog prijema na VMA i ukazao da je i hladno vreme bilo srećna okolnost u toj nesreći, jer je Deina otkinuta ruka na taj način ostala dovoljno sačuvana da se povrate vitalne funkcije.

- Javili su mi u četvrtak u 6.29 za udes i ja sam odmah obavestio dežurnog hirurga, docenta Barjaktarevića, ortopeda, koji se bavi ovakvom vrstom traume. Izvestio me je o težini povrede i rekao: "Šefe, ovo će biti jako teško, jer se radi o istrgnuću leve ruke iznad lakta, pokidani ligamenti, krvni sudovi..." Ali mi se nismo dvoumili da li treba da joj spasimo ruku - naveo je Vukosavljević.

DEI SPASENA RUKA! Voditeljka TV Pink odlično se oporavlja nakon jezivog udesa!

Brzo je formirana ekipa za operaciju, pa je načelnik VMA lično otišao u operacionu salu da se uveri da je sve u redu.

- Imali smo tri prstena. Jedna ekipa je radila pripremu ostatka ruke, druga pripremu amputirane ruke, treća pripremu graftova, krvnih sudova sa noge... I pre kraja operacije sam znao da će sve biti kako treba. Promenjeno je više stotina pari rukavica za tu operaciju, to samo pokazuje kako je ceo proces izgledao. Kao čovek na čelu VMA, ja sam neopisivo srećan - poručio je Vukosavljević.

Ratne povrede

Dr Maja Dimitrijević, lekarka Hitne pomoći koja je u četvrtak ujutro prva zbrinula voditeljku na mestu nesreće, kaže da su Deine povrede bile toliko teške da su ličile na ratne povrede.

Mladen Mijatović: Bilo je i sreće u nesreći

Poznati novinar Crne hronike i Dein verenik Mladen Mijatović ističe da je sve posle nesreće bilo "klasičan primer odlične sinhronizacije i koordiniranog rada svih službi".
- Ovo je i potvrda da Srbija ima vrhunske stručnjake. Uz svu nesreću, bilo je i mnogo sreće jer su posledice udesa mogle biti mnogo teže, moglo je biti i poginulih - rekao je Mijatović. 

- Ključno je bilo zbrinjavanje pacijentkinje, ali i amputiranog dela tela. Hladno vreme nam je išlo naruku. Gazama i hladnim fiziološkim rastvorom smo previli amputiranu ruku, kao i pacijentkinju. Najurgentniji je bio transport do VMA. Svima je naruku išlo i to što nije bilo krvarenja. VMA je bio spreman za prijem pacijentkinje i tamo ju je sačekao tim od 10 do 15 ljudi - rekla je Dimitrijevićeva.

Podsetimo, Dea je stradala tako što je autobus proklizao i pokosio je dok je bila na trotoaru kod bolnice "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju. Brzo je prebačena na VMA, gde joj je prišivena otkinuta ruka i za sada se dobro oporavlja. E. I.

 

(VIDEO) DEA JE POKUŠAVALA DA DOHVATI RAZLUPANI TELEFON KOJI JE STALNO ZVONIO I VIKALA: BOLI ME RUKA! Dosad neotkriveni detalji teške nesreće




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija