• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

13.02.2019

15:37

NISAM VAM JA BORIS TADIĆ, NEĆU DA SE IZVINJAVAM! Kapetan Dragan pisao hrvatskom Ustavnom sudu

Društvo

NISAM VAM JA BORIS TADIĆ, NEĆU DA SE IZVINJAVAM! Kapetan Dragan pisao hrvatskom Ustavnom sudu

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, tvrdi da je zatočen u zatvoru koji neodoljivo podseća na nacistički logor

 

Vasiljković se nalazi u zatvoru u Lepoglavi i odslužio je dve trećine kazne, ali još nije pušten na uslovnu slobodu. Zbog toga je podneo ustavnu tužbu, uz koju je napisao i pismo u kom ističe da mu je suđeno u montiranom postupku.

Ne kajemo se za tuđe zločine

Da li vi to očekujete da se mi Srbi kajemo za vaše izdaje, zločine koje su počinili vaši roditelji u Jasenovcu i za industrijske pogone za ubijanje nedužne srpske dece i žena
Dragan Vasiljković

- Pre nego što ovaj predmet ode pred neke poštene i časne sudije van Hrvatske, rešio sam da ipak napišem tužbu jer ste ovim nacističkim procesom dali svakom, pa čak i umerenom i objektivnom Srbinu poput mene, dovoljno materijala da vam utera dug za narednih 300 godina. Sve vas u tzv. hrvatskom pravosuđu doživljavam, bez ijednog izuzetka, kao kukavičke zločince protiv čovečnosti, koji umesto 'srbosjeka' vaših predaka (nož korišćen u vaša 24 industrijska pogona za ubijanje srpske dece) koriste zloupotrebu zakona i poklonjenog poverenja kao oružje za zastrašivanje i progon Srba u providno montiranim nacističkim procesima - napisao je Vasiljković.

Foto: Informer

Prema njegovim rečima, sramno je to što nije pušten na uslovnu slobodu usled 'nepokazivanja kajanja'!?!

- Zašto bih se kajao za vaše zločine? Zar vam ličim na Borisa Tadića, pa da se izvinjavam za vaša nedela i zločine kao on? Stvarno ste naivni. Nisam siguran da li očekujete da se mi Srbi kajemo za vaše nebrojene izdaje, zločine koje su počinili vaši roditelji u Jasenovcu i za industrijske pogone za ubijanje nedužne srpske dece, žena i nedužnih ljudi. Da li za 24 hrvatska koncentraciona logora smrti ili za katoličke zločine koje su vaši dedovi počinili u Magdenburgu, Hajdelbergu i gde god im se pružila prilika da učine zlodelo, kao sada vama u ovom zločinačkom montiranom procesu? - stoji u Kepovom pismu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rados

pre 5 godina

Svaka cast. Ima jos Srbe koji nose mu... a ne izdajnicki cuperak u kosi!

Keppep

pre 5 godina

Hahahaaaa hoćes kep na slobodu al malo morgen

Rados

pre 5 godina

Volijo bi i ti da imas takve heroje,ali malo morgen. Navikli ste da budete tudji podrepasi. Hrabri ste nad djecom i Srpskom nejaci. Boze sacuvaj nas gladi kuge i Hrvata. Spomenik u Magdenburgu.

Smrad1

pre 4 godine

Može slika tog spomenika i to šta piše na njemu.

PRIMARIJUS

pre 5 godina

Ili si čovek ili nisi. Kapetan Dragan je ovim činom pokazao da je više od toga - HEROJ. Bolno je što je imamo malo takvih.

petronije

pre 5 godina

Veliko Bravo za kapetana Dragana- pravedna i postena dusa sto se nemoze reci za njegove sudije i zlocinacku drzavu hrvatsku. Ova zemlja ne zasluzuje da joj se ime napise velikim slovima.

vlah alija

pre 5 godina

ovaj vasiljkovic je totalno prolupao samo je jos falilo da se seti i kosovskog boja i srba nastradalih tamo ,bre najbolje je da se obesis i nesramotis vise svoju naciju

ISKRENO

pre 5 godina

Не због овог чина већ свега што је учинио од 1990г. за Србе и Србију, Драган Васиљковић је НАРОДНИ ХЕРОЈ! Нажалост као и обично то они који би морали да виде НЕ ВИДЕ!!! Али, види Бог и обичан народ. То је ипак ГЛАВНО! Драгане, желим ти добро здравље и сву срећу и да изађеш ЖИВ и ЗДРАВ из ЛОГОРА!!!

Sosa

pre 5 godina

Čovek je osudjen zato što je branio Srbe, što nije dozvolio da ih domoljubi odvedu u neki novi Jasenovac ili Jadovno. Oni nisu krivi , jer ovaj put nisu uspeli veliku većinu Srba da poubijaju, već su ih "samo" proterali sa vekovnih ognjišta.Fin neki narod A i veoma "zahvalan", zbog poklonjene im države.

Ljubo

pre 5 godina

Nebih znao reci koji su veci Ustase ili ovi iz Zagreba ili ovi iz Beograda .I jedni i drugi su protiv Srbina .Dace Bog gospidine Dragane da ugledate ponovo slobodu .

kristalno jasno

pre 5 godina

A uuuuu.Pravo u desetku.Hrabro i dostojanstveno.Sa ustašama se može samo tako.

joks

pre 5 godina

bravo za kapetana,za tvoju hrabrost i isticanje istine o ustaskoj tvorevini koja se zove hrvatska.slicno sam i ja prosao jer su mi oduzeli stanarsko pravo jer sam napustio hrvatsku 53 dana usled ratnih dejstvovanja u blizini stana.45 dana nakon privremenog odlaska u stan su naslino usli ustaski bojovnici i oteli kompletnu imovinu.na sudjenju je njihov ustaski sudija rekao da strah nije dovoljan razlog da napustim stan.nema pravde za srbina u hrvatskoj.izdrzi do kraja svoju kaznu i poslji ih sve u tri lepe p...e materine.

dragan

pre 5 godina

Bravo. Sa Hrvatima samo ako i kada moramo i isključivo na principu reciprociteta.

Srbin023

pre 5 godina

Dobro je i kazao, nije izdajnik i seronja kao Boris Tadić.

zoran

pre 4 godine

Sramota Srbije da se neukljuce u slucaj Kapetana Dragana da ga ustase vise ne muce.

Petar JVetar

pre 4 godine

Браво Србине. Ово за Тадића што си рекао, кад те сретнем - до земље ћу да ти се поклоним. Кунем се да за време тадићевих извињавања, мене је стезало у грудима а то је било скоро свакодневно.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija