• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2019

10:47

"KOKA KOLA" KUPUJE "BAMBI" za 260 miliona evra!

Društvo

"KOKA KOLA" KUPUJE "BAMBI" za 260 miliona evra!

Podeli vest

"Koka-Kola" započela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners" u vrednosti od 260 miliona evra

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, konačni sporazum biće definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

Iz "Koka-Kole" navode da je njihova strateška namera da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda. 

- Ova akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za našu kompaniju, kupce i akcionare. U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće - navodi Zoran Bogdanović, Glavni izvršni direktor kompanije "Coca-Cola HBC AG" 

Kako se navodi u saopštenju, ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije. Iz Koka-Kole navode da je vrednost kompanije Bambi i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HoReCa. 

- Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, "Coca-Cola HBC Srbija", da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kompniacija! Dodatno, sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz Bambija u našu Coca-Cola HBC porodicu - izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije "Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora".

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 5 godina

Zasto dozvoljavate zlocincima da investiraju u Srbiju?

Zivela Albanija

pre 5 godina

Sramota. Jos jedan proizvodjac cije proizvode moja porodica nece konzumirati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija