• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2019

23:00

ŽESTOKA PROMENA VREMENA: U petak uveče uveče naglo zahlađenje, vetar i sneg

Društvo

ŽESTOKA PROMENA VREMENA: U petak uveče uveče naglo zahlađenje, vetar i sneg

Podeli vest

U Srbiji se od sutra do nedelje očekuje jako zahlađenje sa olujnim vetrom i snegom, upozorio je RHMZ

Za dane vikenda prognozira se jako zahladenje. U subotu u većini mesta ledeni dan, a u nedelju umeren i jak jutarnji  mraz sa temperaturom ponegde i ispod -10 stepeni, saopštio je RHMZ.

Sutra se na planinama ocekuje povećanje visine sneznog pokrivaca za oko 15 cm za 12 sati, a od popodneva i snezni nanosi zbog jakog i olujnog severnog vetra.

U toku noći, u subotu ujutro i pre podne stvaranje sneznog pokrivaca i u nizim predelima centralne, istocne i juzne Srbije. 

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladnije s kišom, na planinama sa snegom uz stvaranje sneznih nanosa. 

Uvece i u toku noći kiša će preći u sneg i u nizim predelima centralne, istocne i juzne Srbije uz stvaranje/povecanje visine sneznog pokrivaca, dok se na severu i zapadu ocekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. 

Duvaće umeren i jak, severni vetar, uvece i u toku noci u Vojvodini, istocnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jacine. Najniza temperatura od -4 do 5, a najvisa od 4 do 11 , posle podne, uvece i u toku noci u osetnijem padu. 

U Beogradu će sutra biti pretezno oblacno i hladnije, povremeno s kisom. Najniza temperatura biće oko 5 stepeni, a najvisa oko 8. Uvece i u toku noci promenljivo oblacno uz nagli pad temperature i jak severoistocni vetar, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnim snegom. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 1. marta, u subotu (23.02.) hladno i vetrovito, u vecini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretezno suncano, a u ostalim krajevima ujutro i pre podne umereno do potpuno oblacno, povremeno sa snegom uz manje povecanje visine sneznog pokrivaca. 

Posle podne i uvece prestanak padavina i postepeno razvedravanje. 

Duvace jak, na planinama i u Vojvodini i olujni, severni i severoistocni vetar, koji ce posle podne biti u  slabljenju. 

U nedelju (24.02.) ujutro umeren i jak mraz, u toku dana pretezno suncano i hladno. Uvece i u toku noci umereno naoblacenje, ponegde sa kratkotrajnim snegom. 

Naredne sedmice malo do umereno oblačno i uglavnom suvo uz slabljenje jutarnjeg mraza i sa dnevnom temperaturom koja će pocetkom nedelje biti oko prosecnih vrednosti za poslednju dekadu februara, a od srede ponovo oko ili iznad 10 stepeni.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija