• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Informer

25.02.2019

14:22

IZDRŽITE JOŠ MALO SMRZAVANJA - EVO KADA SE U SRBIJU VRAĆA LEPO VREME! Posle minusa, stiže neverovatnih 18 stepeni!

Društvo

IZDRŽITE JOŠ MALO SMRZAVANJA - EVO KADA SE U SRBIJU VRAĆA LEPO VREME! Posle minusa, stiže neverovatnih 18 stepeni!

Podeli vest

Toplo i sunčano vreme sa povišenom temperaturom vraća se na teritoriju Srbije, ali tek nakon nekoliko vremenskih promena koje će zahvatiti našu zemlju

Kako navode meteorolozi do srede nas očekuje uglavnom vedro vreme, sa blagim povišenjem temperature do 13 stepeni Celzijusa. Višu temperaturu će pratiti udari vetra i slaba kiša u pojedinim delovima zemlje.

Od četvrtka se sunčano vreme sa temperaturom i do 18 stepeni vraća na teritoriju cele zemlje, te se očekuje suvo i sunčano vreme do kraja nedelje. I biće vreme da izvučete tanje jakne iz ormana i drugu prolećnu garderobu.

PAKAO U NIŠU! JAKA OLUJA I VETAR SVE RAZORILI! Oboreno drveće, uništeno sedam automobila!

Jutarnja temperatura u Srbiji je danas išla od -10 do -4 stepeni Celzijusovih, a do kraja prvog radnog dana ove nedelje nas očekuje sunčano, toplo vreme uz oblačnosti u pojednim krajevima zemlje.

- Na jugu i zapadu trenutno je nešto oblačnije vreme sa slabim snegom u pojedinim mestima, ali do kraja dana se očekuje prestanak padavina, te će se temperatura kretati u intervalu od 2 do 7 stepeni Celzijusa - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Već u utorak nas očekuje povišenje temperature koje će pratiti kratkotrajna oblačnost uz uslove za pojačan vetar u severozapadnim i istočnim delovima zemlje.

- Očekuje se vedro jutro sa umerenim mrazem, tokom dana sa severa će stići prolazno naoblčačenje. Na jugozapadu i zapadu zemlje se očekuje kiša, a na planinama slab sneg. Jutarnja temperatura će se kretati od minus 3 do 7 stepena, dok se maksimalna dnevna očekuje u intervalu između 7 i 13 stepeni Celzijusa - priča Đurić.

Foto: Tanjug

 

U sredu se očekuje prolazna oblačnost koja će u pojedine delova zemlje doneti kratkotrajnu slabu kišu.

- Na severu se očekuje suvo vreme, dok, dok će u ostalim delovima zemlje padati slaba kiša. Na jugu i na planinama se očekuje slab sneg. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 10 stepeni - objašnjava Đurić.

(FOTO) STRAVIČNO NEVREME RAZARA REGION! Bura urnisala Herceg Novi, vetar uništio Trebinje!

Četvrtak nam donosi dodatno povišenje temperature, više sunca u toku dana i lepše vreme.

- Za četvrto jutro ove radne nedelje se očekuje hladnije vreme ponegde sa maglom i slabim mrazem, dok će u toku dana biti relativno toplo i sunčano vreme. Najviša dnevna temepratura biće u razmaku između 10 i 17 stepeni - ističe Đurić i dodaje kako se u petak očekuje slično vreme sa neznatno višom temperaturom, te će živa u termometru doći do 18. podeoka.

Dani vikenda su rezervisani za nešto više oblaka i neznatan pad temperature.

- Neće biti drastičnog zahlađenja kao što je to bio slučaj ovih dana. Očekuje se da temperatura padne između 5 i 7 stepeni, te će i dalje najviša dnevna biti oko deseteog podeoka - kaže Đurić.

Prema rečima meteorologa nakon vikenda neće dolaziti do ozbiljnijih promena vremena, budući da se očekuje temperatura vazduha koja je u skladu sa kalendarskim dobom, dakle sunčani dani uz intervale kratkotrajne oblačnosti.

- Polako ulazimo u mart, te nas očekuju i temperature u skladu sa tim. Očekuje nas povišenje temperature i lepše vreme, a ozbiljnijih i većih zahlađenja nema na vidiku - zaključuje Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija