• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.02.2019

11:06 >> 12:17

(VIDEO/FOTO) POČIVAJ U MIRU, BRATE SRBINE! Održana komemoracija ubijenom predsedniku AMSS u Skupštini grada!

Društvo

(VIDEO/FOTO) POČIVAJ U MIRU, BRATE SRBINE! Održana komemoracija ubijenom predsedniku AMSS u Skupštini grada!

Podeli vest

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas od ubijenog predsednika AMSS Mirka Butulije na komemoraciji koja je održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda

 

Foto: pink.rs

Komemoraciji osim članova porodice, rodbine i prijatelja, prisustvuju ministri Ivica Dačić,Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić i Branko Ružić, direktor policije Vladimir Rebić, ministarska saobraćaja Zorana Mihajlović, bivši generalni sekretar AMSS-a Aleksandar Nikačević...

Među prvima su na komemoraciju došli članovi čuvenog moto-kluba "Noćni vukovi", kao i članovi kluba "Stara Hercegovina" čiji je Butulija bio predsednik. Nekoliko desetina njih stiglo je na motorima noseći slike Mirka Butulije.

Foto: Novak Đurović

Foto: pink.rs

Komemoraciju je otvorio glumac Dimitrije Ilić, dok su supruga i majka ubijenog Butulije bile vidno utučene i uplakane.Sala Skupštine grada već je prepuna ljudi, pa su mnogi morali da ostanu ispred.

Foto: pink.rs

Uz zvuke pesme "Romanija" Halida Bešlića zatim je prikazan film o poslovnim dostignućima tragično nastradalog Butulije.

Foto: Novak Đurović

- Teško je oslikati veličinu Mirka. Toliko smo bili srećni u našem prijateljstvu, a sada sam poražen njegovim stravičnim nestankom. Žurio je da sve završi i da se onda smiri da bude sa svojom porodicom. Odlikovali su ga čast, odanost i neviđena snaga. Prezirao je ljude koji ne poštuju prijatelje, ne poštuju reč i uvek je praštao greske i bio velikog srca - rekao je njegov prijatelj i nekadašnji predsednik AMSS-a Aleksandar Nikačević.

Foto: Novak Đurović

On je kroz suze opisao svoj poslednji susret sa Butulijom.  

- Dan pred brutalni nestanak rekao je da pati za danom kad će moći da se smiri i bude sa svojom porodicom - rekao je Nikačević.

Zatim se biranim rečima obratio Aleksandar Vulin.

- Mili prijatelju Butulija, kad se desi ovakav užas, nema se šta reći. Samo da se gledamo i ćutimo. Sve što govorimo, ne govorimo zbog Mirka, zna on koliko smo ga voleli, ne govorimo ni zbog majke, koja ga je njihala i ljudinu rodila, ni sestre, koja je znala kakav je to brat, ni Marine, žene sa kojom je hteo da bude svakog trenutka, već zbog njegove mile dece i bola koji osećaju, da se onda kada se bol smanji, jer neće nestati, sete šta smo rekli. Samo je svoju porodicu voleo više od svega, pamtite to mali anđeli, pamtite da vas je voleo više od svega - rekao je Vulin.

Foto: Novak Đurović

Ministar odbrane je prepričao jedan razgovor sa Butulijom.

- Jednom sam ga pitao kako se odlučio da u vremenu sebičnosti ima četvoro dece, a on je rekao: "Dvoje za mene i Marijanu da vratimo dug, jedno za Srbiju da nas bude više, a jedno za Republiku Srpsku da nas ne bude manje!" Nije bilo te zemaljske sile koja bi dovela da on svoju reč pogazi. Ja nisam ispunio svoje obećanje koje sam mu dao, a to je da ću ga naučiti da lovi, a on mene da vozim motor. Nismo ispunili obećanja, ali praštaj mi tamo negde, kao što si i ovde. Umeo si u cik zore da pošalješ poruku sa pesmom "Romanija" i da kažeš bio sam tamo negde i mislio na vas. Čuvaj se tamo negde! Veliki, idemo još jednom, neka ti je večna slava - kazao je Vulin.

Od Butulije se oprostio i naš legendarni rukometaš Nenad Peruničić.

Foto: Novak Đurović

- Dragi prijatelju Mirko, ni u najstrašnijim snovima nisam mogao da zamislim da ćeš tako da odeš! Mnogo si uradio za rukometni savez i nikada ti to nećemo zaboraviti. Počivaj u miru, brate Srbine! Neka ti je večna slava - rekao je Nenad Peruničić.

Foto: Novak Đurović

Ispraćaj posmrtnih ostataka sa Novog groblja zakazan je za 13.30.

Butulija je ubijen u petak u svojoj kancelariji kad mu je generalni sekretar AMSS-a i njegov dugogodišnji prijatelj Predrag Đurđev (43) ispalio više hitaca u glavu i telo. Đurđev je posle toga presudio i sebi hicem u glavu.

Butulija je prvi sa Balkana bio član Upravnog odbora FIA Regije 1 koja je najveća od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA). Bio je predsednik Rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsednik Rukometnog saveza Srbije. Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. Bio je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto-kluba "Stara Hercegovina".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija