• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2019

15:52

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ POSETILA SIGURNU KUĆU: U borbi protiv nasilja nad ženama se nikada ne sme stati!

Društvo

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ POSETILA SIGURNU KUĆU: U borbi protiv nasilja nad ženama se nikada ne sme stati!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković posetila je danas, povodom 8. marta, žene koje su smeštene u Sigurnoj kući u Beogradu, poručivši im da se u borbi protiv nasilja nad ženama nikada ne sme stati, kao i da žena treba da bude poštovana, sigurna i da ima jednake šanse sa muškarcima

- Moja želja je da svaka kuća u Srbiji u budućnosti bude sigurna kuća za ženu i mi kao država moramo da pošaljemo vrlo jasnu poruku da je nasilnicima mesto u zatvoru, a da je žena ta za koju njen dom mora biti sigurna kuća. Kao država i kao društvo učinili smo mnogo u toj borbi, ali se tu ne zaustavljamo. Ne jednom, nego hiljadu puta, treba da ukažemo svima da je nasilje nedopustivo i da se ono u našem društvu neće tolerisati - poručila je Popović Ivković, uručivši ženama u Sigurnoj kući cveće i prigodne poklone.

Foto: MUP Srbije

Ona je podsetila da je Ministarstvo unutrašnjih poslova juče uputilo Ministarstvu pravde inicijativu za izmene Krivičnog zakonika, koje podrazumevaju još oštrije kazne za sve nasilnike.

OVAKO JE ANTIĆ ČESTITAO 8. MART: Ovo je dan za cvet i poklon, ali i obaveza da se iskoreni nejednakost!

Svim ženama u Sigurnoj kući Popović Ivković je poželela da budu srećne, bezbrižne i da uvek budu borci.

Foto: MUP Srbije

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, poručila je ženama da moraju biti svesne da su sposobne, bitne i kvalitetne i ovom prilikom se posebno zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog toga što im, kako je rekla, uvek daje vetar u leđa da nastave dalje.

Sigurnu kuću obišli su i član Gradskog veća Dragoljub Petronijević i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

(FOTO) OVAKO JE VUČIĆ ČESTITAO 8. MART ŽENAMA: Hvala vam na prilici da budućnost Srbije gradimo zajedno!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija