• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2019

18:07

SRBIJA U EVROAZIJSKOJ UNIJI! Ekspanzija posla i izvoza naših proizvoda, a tek ćemo osetiti benefite saradnje sa Rusijom i ostalim članicama

Društvo

SRBIJA U EVROAZIJSKOJ UNIJI! Ekspanzija posla i izvoza naših proizvoda, a tek ćemo osetiti benefite saradnje sa Rusijom i ostalim članicama

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomumikacija Rasim Ljajić i ministarka trgovine Evroazijske unije Veronika Nikišina danas su u Moskvi usaglasili konačan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije

Današnjom rundom razgovora između Ljajića i Nikišine, rešena su sva sporna pitanja u pregovorima koji traju od 2016. godine. Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da je u Moskvi "dogovoren moderan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini, koji je u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije i principima savremene trgovinske prakse".

Pored Rusije, Belorusije i Kazahstana, sa kojima smo do sada imali bilateralne sporazume, novi unificirani sporazum odnosiće se i na Jermeniju i Kirgistan, precizirao je ministar.

- Nismo dobili sve što smo hteli, ali ćemo imati više roba na bescarinskom režimu, nego što smo imali do sada. Tako će naši proizvodači moći da izvoze u neograničenim količinama sve vrste voćnih rakija, kao i sve vrste ovčijeg i kozijeg sira. Osim toga, dobili smo i kvotu od 2.000 tona za izvoz cigareta, kao i kvotu za 87.500 litara vinjaka i 400 tona polutvrdog i tvrdog kravljeg sira.Inače, ostale vrste kravljeg sira već se nalaze na bescarinskom režimu - objasnio je Ljajić.

Pored navedenih, kazao je Ljajić, novi sporazum sadrži i druge elemente, koji će u velikoj meri smanjiti operativne troškove uvoza i izvoza, što će našim proizvođačima omogućiti da budu konkurentni na tržištu Evroazijske unije od preko 180 miliona ljudi.

KINEZI SELE PROIZVODNJU GORENJE FRIŽIDERA U SRBIJU, PRAVIĆE U VALJEVU 750.000 UREĐAJA GODIŠNJE!

 

TAJKUNSKA TELEVIZIJA OTVORENO PROTIV DRŽAVE! N1 tera "Folksvagen" iz Srbije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sydney

pre 5 godina

we do not need BENEFITS we need POGODNOST, POVOLJNOSTI i slicno

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija