• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

12.03.2019

21:36

STRAŠNA TRAGEDIJA, MLADA MAJKA NASTRADALA ZBOG RIZIČNE TRUDNOĆE! Kragujevčanka umrla odmah posle porođaja, ŽELELA JE DETE VIŠE OD ŽIVOTA!

Društvo

STRAŠNA TRAGEDIJA, MLADA MAJKA NASTRADALA ZBOG RIZIČNE TRUDNOĆE! Kragujevčanka umrla odmah posle porođaja, ŽELELA JE DETE VIŠE OD ŽIVOTA!

Podeli vest

Ana Maletić (39) preminula 2. marta nekoliko sati pošto je rodila sina u porodilištu u Kragujevcu * Zbog zdravstvenih problema savetovano joj je da ne ostaje u drugom stanju, ali je ona insistirala da rodi

Ana Maletić (39), profesorka srpskog jezika iz Kragujevca, preminula je u Kliničkom centru u ovom gradu samo nekoliko sati pošto je 2. marta rodila sina! Nesrećna žena je zbog zdravstvenih problema održavala visokorizičnu trudnoću, lekari su joj savetovali da uopšte ne ostaje u drugom stanju, ali je ona insistirala da ipak rodi.

Neposredno pošto je donela na svet dete, stanje joj se naglo pogoršalo i preminula je samo nekoliko sati nakon porođaja. Bolovala je od trombofilije, prekomernog zgrušavanja krvi, ali i Hašimotovog sindroma, poremećaja štitne žlezde. Beba je nakon porođaja prebačena u Beograd i u dobrom je stanju.

Veliki rizik

Prema rečima našeg sagovornika upućenog u ovaj slučaj, Ana je verovala da će ova trudnoća proći bez komplikacija jer je već jednom rađala.

- I prvi put, kada je rodila ćerkicu 2013. godine, Ani su govorili da je veoma opasno da ostaje u drugom stanju zbog zdravstvenih komplikacija, ali je ona izgurala trudnoću bez većih problema. Primala je sve potrebne terapije i sve je prošlo u redu. Zato je verovala da će i sada biti tako. Bila je hrabra i optimistična i po svaku cenu je želela drugo dete. Lekari su je upozoravali da bi druga trudnoća mogla da bude opasna po njen život, ali ona nije odustajala - kaže naš sagovornik i dodaje:
- Na samom porođaju angažovano je sve neophodno osoblje jer je trudnoća od starta bila visokorizična. Ginekolozi, anesteziolozi, svi su bili tu da pomognu. Obezbeđeno je sve što je bilo potrebno, primila je čak deset litara krvi. Međutim, kada se beba rodila, Ani je pozlilo, pala je u šok zbog problema sa zgrušavanjem krvi i nije joj bilo spasa. Beba je zbrinuta i prebačena je u Beograd.

OVO JE ANA M. DEVOJKA KOJA JE UMRLA POSLE POROĐAJA U KRAGUJEVCU! Zbog njene smrti POKRENUTA JE HITNA ISTRAGA!

Foto: Privatna arhiva

Ana sa petogodišnjom ćerkom

Anina bliska prijateljica rekla nam je da se sa njom videla samo dva dana pred porođaj. Ana je tada bila uverena da će porođaj proteći bez problema.

- I u prvoj trudnoći je imala trombofiliju, primala je sve potrebne lekove za to. Rodila je ćerkicu normalno 2013. godine i nadala se da će i sada biti tako. I sada je imala potpuno isti tretman, redovno je pila lekove i za štitnu žlezdu. Dva dana pred porođaj bile smo u kafiću. Bilo je sve normalno, po njoj uopšte nisam videla da je zabrinuta, niko se nije nadao ovakvoj tragediji - kaže nam Anina prijateljica, dok se porodica preminule porodilje nije oglašavala.

Istraga u bolnici

Iz Kliničkog centra su saopštili da je zbog smrti Ane Miletić pokrenuta procedura unutrašnjeg stručnog nadzora da bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti.
- Odmah nakon porođaja došlo je do komplikacija, porodilja je pala u stanje šoka, koje je bilo praćeno diseminovanom intravaskularnom koagulacijom (DIK). Takvo akutno stanje podrazumeva gubitak gotovo svih faktora koagulacije u vrlo kratkom periodu i smrtnost je ogromna, preko 90 odsto. I pored učinjene pravovremene i opsežne reanimacije, kao i primene svih mera i lekova, smrtni ishod je bio neizbežan - navodi se u saopštenju Kliničkog centra i izražava saučešće porodici.

Kolege iz škole u šoku

 

Ana Maletić radila je u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić", gde je predavala srpski jezik. Tim povodom juče smo kontaktirali ovu školu, gde su za nju imali samo reči hvale.
- Svi smo upoznati sa ovim što se dogodilo i možemo vam reći da smo u šoku. Radila je ovde u školi i niko od nas njenih kolega ne može za nju bilo koju ružnu reč da kaže. Naprotiv, bila je izuzetna osoba, dobar kolega i odličan profesor srpskog jezika. I đaci kojima je predavala mnogo su je voleli. Velika je to tragedija, ne znamo šta bismo vam više rekli - rekao nam je jedan Anin kolega, koji je zamolio da mu ne objavljujemo ime i prezime.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija