• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti/Informer/D.N.

15.03.2019

20:26

NOVA PRAVILA ZA NOVE VOZAČE U SRBIJI: VIŠE OD TRI OSOBE U AUTOMOBILU - ZABRANJENO! Primena zakona počinje od 3. aprila!

Društvo

NOVA PRAVILA ZA NOVE VOZAČE U SRBIJI: VIŠE OD TRI OSOBE U AUTOMOBILU - ZABRANJENO! Primena zakona počinje od 3. aprila!

Podeli vest

Ko stekne vozačku dozvolu posle 3. aprila moraće da pregura najmanje dve a najviše četiri godine sa statusom početnika i poštuje brojna ograničenja koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije

Naime, ako posle ovog datuma sa 18 godina neko položi vozački, dobija probnu vozačku dozvolu koju možete da zamenite tek sa navršenom 21 godinom ili posle dve godine "sticanja iskustva".

To u praksi znači da će i osoba od na primer 35 godina morati da dve godine "usavršava znanje" po strogim propisima, do sticanja "prave" dozvole za vožnju.

- Prema ranijem zakonu, probna vozačka dozvola je važila godinu dana - objašnjava Mladen Rašeta iz Privredne komore auto-škola Srbije.

(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK STANA U KOJEM ŽIVI PRIPADNIK SEKTE CRNA RUŽA! Lobanje, rogovi i JEZIVI predmeti koje SEKTAŠI KORISTE U RITUALIMA!

Po članu 182 ZOBS, vozač s probnom vozačkom dozvolom može da upravlja vozilom samo uz prisustvo osobe koja ima najmanje pet godina vozačkog iskustva.

Pri tome, u vozilu ne smeju da budu više od tri osobe, računajući tu i "supervizora" uz čije prisustvo jedino sme da vozi. Ovo se odnosi samo na maloletnike. Stariji od 21 godine, moći će da voze i sami.

 

PLJUŠTAĆE KAZNE! Počinje VELIKA AKCIJA saobraćajne policije! Ako sedate za volan, dobro proverite! - OVO će se POSEBNO KONTROLISATI!

Ipak, automobil za čijim upravljačem se nalaze ne sme da ima više od 80 kilovata, pri čemu ne sme da se nalazi u saobraćaju između 23 časa i 6.00 ujutro, i to važi za sve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Denny

pre 5 godina

Nevidjena glupost kada su u pitanju odrasli , ali je u redu kod onih do 21 godinu . Nasi "zakonodavci" se sprdaju sa zakonom i izmisljaju "toplu vodu " . O Boze moj !

Mile

pre 5 godina

E kada Srbinu daš vlast pa izmišlja gluposti gde ni u jednoj državi ne postoji, država nam grca u problemima, umesto da donosite nekakve pametne zakone vi se bavite glupostima.

gegula

pre 5 godina

Samo izmišljate gluposti bednici, vozači nikad gori a nikad gore ulice od kako je izmišljen asfalt. Bedan narod, bedna zemlja, a politikom se bave kvazimode ....

xox

pre 5 godina

Idiotizam , kao i gomila stvari u ovom raspalom sistemu

todor

pre 5 godina

Ispravno je samo ograniciti jacinu vozilz. Mnogo zena znam da imaju vozacke po 10 do 30 godina a nisu sele za volan od kad su polozile vozacki. Kako one mogu da budu supervizor. Nisam imao nikog u porodici da bi bio samnom u kolima kad sam polozio, znaci da imam dozvolu a ne smem da sednem u kola tri godine. Nema nikakve logike. Kad sam ja polago zaista si morao da znas da vozis da bi polozio, a onda je naisao period kad se masovno polagalo iz prvog puta, i dobijala se dozvola a da kandidat ne zna da kola imaju parkirnu kocnicu. i vec godinama ne priznaju nase dozvole vani, tek sad se nesto radi po tom pitanju. Jednostavno sve je bilo unisteno.

KoleM

pre 5 godina

Potpuno debilno. Sad mladi ni posao neće moći naći jer se dozvola traži svugde. Slične dozvole postoje u Kanadi ali je poenta da vas neko obučava.

Saradžogla

pre 5 godina

Полиција никада неће прежалити што је стари радар укинут! Са њим не да су се напљачкали да то није нормално како се то каже!Али сам ја за њих био закон ... Давај доказ? - Велим ја судији. - Али,пише! - Ма то није доказ јер му није дао мито у кешу па дај пиши ,,како је прекорачио брзину,,? УПОРНО ТВРДИМ ДА НЕМА ДОКАЗА!Решење?Возач ослобођен а моја тарифа је - флаша пива.Зато данас се измишљају разноразне глупости САМО ДА СЕ МИ ВОЗАЧИ ПЉАЧКАМО? Ако нисам везао појас НИКОГА НИСАМ УГРОЗИО.Нисам опасан за саобраћај!Колико је возача страдало а имали су везан појас?Колико би били живи да нису били везани? ... ПРИМЕР ... Возач повређен и ошамућен а ауто гори.Паника јер не може да откопча појас?А да није везан одмах би изашао из аута.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija