• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2019

11:36

SRBIJA NEĆE STARUDIJE! STOP ZA AUTOMOBILE STARIJE OD 10 GODINA, kao i one sa "evro 3" motorima!

Društvo

SRBIJA NEĆE STARUDIJE! STOP ZA AUTOMOBILE STARIJE OD 10 GODINA, kao i one sa "evro 3" motorima!

Podeli vest

Za sada nema mogućnosti da se na tehničkom pregledu kontrolišu izduvni gasovi

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je danas da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom evro 3 standarda.

- Time zaista bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga - da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa evro 3 motorom - poručio je Trivan gostujući na Tv Prva.

Trivan je juče izjavio da njegovo ministarstvo i vlada uveliko razmatraju mogućnost da od početka naredne godine bude zabranjen uvoza automobila s najlošijim motorima - evro 3 i 4, kao i automobila starijih od 10 godina.

Ministar je objašnjavajući svoju izjavu rekao danas da se može videti, ako se analiziraju podaci za svaku godinu, da od ukupnog broja polovnih vozila koja se uvezu više od 50 odsto budu najstarija vozila, starosti preko 11 godina, kao i da su uglavnom u evro 3 kategoriji i sa dizel motorom.

- Mora ozbiljno da se pogleda statistika. I nećemo da odustanemo od toga da nađemo rešenje za ta vozila koja najviše zagađuju - dodao je Trivan.

IMA SE... NA 54. SAJMU AUTOMOBILA ZA DAN PRODATO SVE NAJSKUPLJE! Prvi kupca našao BMW "750 li" od 180.781 evra!

Na pitanje šta će biti sa takvim vozilima koja se već voze na našim ulicama, ministar je rekao da korišćenje tih vozila ne može da se zabrani.

- Ali možemo pri registraciji pojačati ono što već postoji - kontrole. Hajde da ponovo merimo kako treba izduvne gasove. Kada budemo kadri da merimo količinu izduvnih gasova koji su štetni, onda više nije bitno da li ste uvezli vozilo od 20 godina - naveo je Trivan.

Na pitanje zašto se to onda sada ne radi, ministar je rekao da nemamo tehničke mogućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Napredno

pre 5 godina

Gospodine,ajde da povecamo plate,moze? Da kupimo novija vozila. Sramota...

Dexter023

pre 5 godina

Isto primeniti i na avione ratnog vazduhoplovstva. STOP 10+.

zoki

pre 5 godina

REALNO Ovo nece moci da prodje bez problema sa narodom NE ZANIMA NAS sta misli zapad i evropska unija koja hoce da nam prodaje njihova skupa auta pa da nas zarobe . MI ODLUCUJEMO a NE EVROPSKA UNIJA

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Naterajte auto-mafiju i vlasnike auto-placeva da daju garanciju na automobile koja prodaju na njima a narod će da kupuje ono što može. Dakle ajde krajnje je vreme da počnite da štitite nas male,obične ljude a bahate i korumpirane prebogate bitenge napokon stavite pod kontrolu i zakone ove jadne Srbije.

Alex

pre 5 godina

Na zapadu se voze i kola starija od 20-30 godina ali svake godine se radi servis i tehnicki pregled tako da su auta super ocuvana i ne predstavljaju opasnost za saobracaj .

Branko

pre 5 godina

O vaj gop Trivan je veci pop od pape!!??? U Bugarskoj nema ogranicenja , u HR je EURO 3, sa EKO-TESTOM svake godine, BiH EURO 3. Ostali u okruzenju imaju EURO 3, ali SRB ima najlosije ceste !!!???

nesa

pre 5 godina

necete vozila sa euro3. moj rendzo je euro3 i kupljen je nov 2005god u srbiji koji sad trenutno ima 70000km i sta treba da ga prodam nekom cigi na staro gvozdje a takvi motori 1,5dci prelaze i po 300000km koliko sam ja video kod nekih taksi vozaca

Jan

pre 5 godina

Obični građani nemaju ni za najosnovnije potrebe i jedva sakupe za najjeftiniji automobil a od sada će biti i bez automobila.

Saradžogla

pre 5 godina

Sve to ,,biće i biće,, narod će ,,da pozlati,, na sledećim republičkim izborima!Ima da bude bruka kao na beogradskim izborima gde mi iz SNS nismo dobili ni četvrtinu glasova od ukupnog broja.A mi koji nismo TAKOJEVIĆI smo panično upozoravali da mi iz SNS nismo tako popularni kao što se misli!PS.Šta mislite koliko je glasača Predsednik Srbije i SNS oterao jer je igrao šah dok mu je narod ispred prozora demonstrirao.Eto,juče sam bio na mladencima gde su brojni gosti meni dobacivali ružne reči jer znaju da sam neki faktor u SNS.VUČIĆEVIĆU,SINKO,DA OVO OBJAVIŠ ZA NAUK?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija