• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Spurtnjik/Novosti

23.03.2019

19:52

(FOTO/VIDEO) VISOKI DEČANI BEZBEDNI! UGAŠEN VELIKI POŽAR U BLIZINI MANASTIRA - Vatrogasci i KFOR i dalje u pripravnosti!

Društvo

(FOTO/VIDEO) VISOKI DEČANI BEZBEDNI! UGAŠEN VELIKI POŽAR U BLIZINI MANASTIRA - Vatrogasci i KFOR i dalje u pripravnosti!

Podeli vest

U okolini manastira Visoki Dečani ugašen je veliki požar koji je zahvatio šumske predele, a posledica po ljude i objekte nije bilo, saopšteno je iz Kfora.

Kako je prethodno javio sajt Gračanica online, šumski požar, drugi po redu za samo nekoliko dana, zahvatio je veliku površinu šume, a sumnja se da je za njegovo izbijanje odgovoran ljudski faktor.

Zbog siline vatre u gašenje su bili uključeni i helikopteri Kfor-a, uz vatrogasna vozila.

Oni su podržali vatrogasne brigade u Peći i Dečanima, kao i kosovsku policiju kako bi požar bio obuzdan.

-Vatra nije ugrozila nijednu stambenu zonu i Kfor je i dalje oprezan u pružanju pomoći ako je potrebno. Kfor je uvek spreman da zaštiti sve ljude na Kosovu -navodi se u saopštenju, preneo je RTS.

Kako je naveo sajt Gračanica online, manastir Visoki Dečani nije bio ugrožen, jer se šuma, zahvaćena požarom, nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu pravoslavnog hrama.

 

 

Ipak, kako se ističe, požar je pričinio veliku štetu na elektro-mreži i šumi koju je zahvatio.

Šumski požar blizu manastira Dečani, drugi za samo nekoliko dana. Prva fotografija oko 17.30 ukazuje da je vatra vrlo moguće podmetnuta. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Ako je potrebno, ako KFOR nije u stanju, pomoć u gašenju požara kod manastira Dečani pružiće i srpske službe za borbu protiv elementarnih nepogoda i vatrogasci. Nadamo se da će sve biti brzo stavljeno pod kontrolu kako se ne bi dodatno činila šteta šumi i srpskoj svetinji.

surovi

pre 5 godina

Požar je stavljen pod KONTROLU !!! Vatra se neširi, ali šiptari pomno prate svaki pokret vetra, a Srbi još pomnije svaki pokret Šiptara !!! KFOR za sada .... pa videćemo !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija