• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

28.03.2019

23:20

KAŽNJEN BAHATI IZVRŠITELJ! Ministarstvo pravde oduzelo licencu za rad Aleksandru Durkuliću! Ukrao od dužnika 20 miliona dinara!

Društvo

KAŽNJEN BAHATI IZVRŠITELJ! Ministarstvo pravde oduzelo licencu za rad Aleksandru Durkuliću! Ukrao od dužnika 20 miliona dinara!

Podeli vest

Novosadski izvršitelj Aleksandar Durkulić trajno je izgubio licencu za rad zbog malverzacija u postupku protiv porodice Ćurčić! On je ovoj porodici iz Novog Sada zbog duga od oko 17 miliona dinara 2017. godine oteo zgradu sa osam stanova, plac, servis i radionicu čija je vrednost procenjena na čak 93 miliona dinara (nešto manje od 800.000 evra)

Sve te nekretnine prodao je za samo 37,4 miliona, a kada je namirio dug poveriocima sa svim taksama i kamatama, ostalo mu je 20 miliona dinara, koje nikada nije vratio Ćurčićima! Ministarstvo pravde je zbog ovih malverzacija najpre suspendovalo Durkulića, a nedavno mu je i trajno oduzelo licencu za bavljenje izvršiteljskim poslom.

Prema rečima Slobodanke Ćurčić, oštećene strane u ovom slučaju, Durkulić je svojim bahatim i bezobzirnim postupcima uništio njenu porodicu.

- Mi smo od prijatelja pozajmili 24.450 evra, vratili smo 10.000, ali je on odlučio da nas tuži, pa je slučaj završio na sudu. Ponudili smo da u razumnom roku vratimo dug, a onda se pojavio izvršitelj Aleksandar Durkulić. Zaplenio nam je zgradu sa osam stanova, plac, servis, radionicu, sve što imamo... iako je dug mogao da namiri i od samo jedne od tih nekretnina - kaže Slobodanka Ćurčić i dodaje da je prava agonija nastala tek kada je Durkulić prodao svu njihovu imovinu:

- Nekretnine procenjene na 93 miliona prodao je budzašto, za samo 37,4 miliona, ali mu ni to nije bilo dosta. Kada je namirio sav naš dug sa kamatama i taksama, koji se tada popeo do 17 miliona dinara, on je ostatak od 20 miliona dinara jednostavno zadržao za sebe, iako je bio dužan da nam taj novac vrati.

Slobodanka Ćurčić kaže da je zadovoljna što je država zabranila Durkuliću da i dalje obavlja posao izvršitelja, ali dodaje da tek čeka završetak sudskih sporova kojima bi trebalo da dobiju nazad svoj novac i imovinu.

- Naša borba se i dalje odvija pred sudom i mi tražimo njegovu punu odgovornost za ono što nam je uradio, što nas je opljačkao. Nadamo se da ćemo vratiti čitavu zgradu koju nam je uzeo. Durkulić je bio toliko bahat da su nadležni na kraju morali da reaguju. Mom suprugu je zbog ovoga narušeno zdravlje, on je, kao i ja, pred penzijom. Etiketirali su nas i tretirali ko kriminalce, to je sve uticalo i na naše zdravlje, a to niko ne može da nam plati - navodi ova Novosađanka.

Obećao da će vratiti pare, još nije dao ni dinar

 

Informer je o ovom slučaju pisao u novembru prošle godine i tada nam je Aleksandra Durkulić priznao da su na njegovom računu pare koje treba da vrati Ćurčićima.

- Te pare su na namenskom računu na koji je legao celokupan novac od prodaje imovine i njime niko nema pravo da raspolaže, pa čak ni ja. Računi Ćurčića su pod blokadom, i kada mi budu rekli na koji račun žele da im se uplati novac, dobiće ga - rekao je tada Durkulić, ali do današnjeg dana nije vratio novac Ćurčićima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laki_luciano

pre 4 godine

Nije u zatvoru , oduzeli licencu ala su ga kaznili.

Sara

pre 4 godine

Kakva je to kazna? Izvršitelja u zatvor na dugi niz godina. Već je bilo sličnih slučajeva i država mora da nešto ozbiljno promeni u njihovim ovlašćenjima.

XXL

pre 4 godine

Xa, xa, xa napredna Srbija kojoj je kriva predhodna vlast što je rasprodala u bescenje k'o Ovaj ljudima svu imovinu sve propale firme i preduzeća pa su Ovima ostali za pljačku - građani Srbije.

Box

pre 4 godine

Suspendovan i oduzeta dozvola?!?!?!?! Eeeee zemljo Srbijo!

Ljubica

pre 4 godine

Za cije dobro smo dobili notare,izvrsitelje i upravnike zgrada ? Po ovome do sada vidim da su se za relativno kratko vreme svi onogatili .Ministarstvo pravde bira sve "odabrane "da ovom i ovako osiromasenom narodu ,jos vise osiromasi dok se pojedinci bogate.

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija