• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2019

13:52

ĐORĐEVIĆ: Država će za majke učiniti više nego što očekuju!

Društvo

ĐORĐEVIĆ: Država će za majke učiniti više nego što očekuju!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da će država za majke učiniti više nego što očekuju i dodao da je izveštaj o primeni novog Zakona o finansijskoj podršci porodici u radnoj verziji i da će biti objavljen kada bude usaglašen u Vladi Srbije

 

Ðorđević je tako odgovorio na pitanje novinara BIRN-a o protestima Inicijative "Mame su zakon" za bolji položaj majki i tome zašto Ministarstvo rada novinarima tog medija u protekla dva meseca nije obezbedilo sagovornike u vezi sa temom o primeni novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Iz BIRN-a tvrde da su od Ministarstva tražili podatke o Radnoj grupi koja prati primenu tog zakona, kao i podatke o korisnicima finansijskih sredstava.

Ministar je odgovorio da zaštićenim podacima nije omogućen slobodan pristup, jer su važni za državu i štite interese pojedinca i njegove lične podatke.

- Ministarstvo uvek izlazi u susret svim medijima, ali tražite nešto što je radni dokument i verzija koja će biti objavljena tek kada bude usvojena i usaglašena, a to će biti na vreme - rekao je Ðorđević pre sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Dodao je da to nije jedina tema koja tišti građane Srbije i naglasio da je zadatak Vlade Srbije i Ministarstva da rešavaju sve probleme građana.

- Za tu temu je zadužena ministarka Slavica Ðukić Dejanović i verujem da vam je svaki put sve odgovorila jer je vrlo revnosna u tome. U Vladi Srbije svi radimo kao tim, iza svega što kaže ministarka Ðukić Dejanović, stojim i ja - rekao je Ðorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija