• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2019

09:41

REŠENJE NA POMOLU? Vučić se sastao sa predstavnicima zaduženih u švajcarcima!

Društvo

REŠENJE NA POMOLU? Vučić se sastao sa predstavnicima zaduženih u švajcarcima!

Podeli vest

U Predsedništvu Srbije u Beogradu počeo je sastanak predsednika Aleksandra Vučića s predstavnicima udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima

Sastanku prisustvuju ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

VUČIĆ O STAVU VKS: Odluka suda dobra osnova za rešenje problema građana zaduženih u švajcarcima!

Sastanak se održava pošto je u utorak Vrhovni kasacioni sud zauzeo stav da je ništava odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcerskim francima, ako banka nije dostavila dokaz da se ona zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MOMA

pre 5 godina

Ovo je odlična vest za sve građane koji su dugo čekali da se ovaj problem reši.

Ana

pre 5 godina

Vucic stoji iza svojih reci. Pokusava da nadje najjednostavniji nacin, kako bi pomogao svojim gradjanima.

Maja

pre 5 godina

To su odlicne vesti za gradjane zaduzene u svajcarcima.

Misko

pre 5 godina

Ipak je lakse da oci u oci se porazgovara i zajednickim snagama se pokusa da dodje do resenja.

Luka

pre 5 godina

Predsednik se zauzeo za gradjane i ucinice sve da se dodje do resenja koje bi im pomoglo.

Pera

pre 5 godina

Država ovim sastankom pokazuje da vodi brigu za casne građane. Problem koji su banke sigurno svesno napravile, a u svoju korist sigurno ce biti resen. Da i banke i zaduzeni u svajcarcima budu obostrano zadovoljni.

Laki

pre 5 godina

Drzava brine za sve gradjane podjednako,ovim ljudima treba pomoci.

Dragan

pre 5 godina

Vise nego svaka čast To je pravi predsednik i pravi čovek. Alal vera.

Veca

pre 5 godina

Lepo. Bas mi je drago da se pomogne ovim ljudima i olaksa im.

Miki

pre 5 godina

Za svaku pohvalu je to što se predsednik trudi da pomogne ljudima i u ovoj situaciji iako su ih drugi doveli u bezizlaznu situaciju!

Marko Vasic

pre 5 godina

Na pravom smo putu ali posla ce biti jos puno da se deindeksiraju SVI krediti u stranim valutama i time umanje rizici drzave i drustva u celini, kako bi spremno sacekali sledecu globalnu ekonosku krizu. Trenutno je na snazi najgori pakleni scenario, slucaj duple prezaduzenosti. Pored prezaduzene drzave koja mahom duguje u USA $, imamo i prezaduzene gradjane u fiktivno-novokreiranom novcu, vestacki kreiranom valutnom riziku, finansijskom derivatu koje je cak bio zabranjen za fizicka lica. Ne radi se samo o CHF, vec se radi o EUR takodje. To je sigurna karta za propast a deindeksacija je ogromno umanjenje rizika, spas drzave, banaka i drustva u celini ! Ne zaboravite da banke imaju pravo da kreiraju digitalni novac (din) a posle vam te dinare vežu za neku stranu valutu. To je zapravo taj indeksirani kredit- finansijski derivat. Ukoliko predsednik Vucic krene putem svog madjarskog kolege Orbana i drugih, treba mu dici spomenik. Nije tada vise toliko bitan input kao sto je fabrika WV, ni FIAT ni zelezara, ovo je najelegantniji nacin smanjenja prekomernog iznosenja novca iz Srbije od strane stranih banaka a sto je najbitnije, taj nacin je u skladu sa nasim zakonom. Takodje, bitno je da brzo ojacamo domaci bankarski sektor.

Vuk

pre 5 godina

Predsednik će pomoći ovim građanima da reše svoju muku

Posmatrac

pre 5 godina

Banke ne samo da se nisu zaduzile u stranoj valuti ( chvr i evru ) vec su odobravale kredite iako nisu imale sredstava . NBS nije kontrolisala banke, finansijski izvestaji su bili neistiniti. Da nije korisnika kredita banke se ne bi ni odrzale. Niikada od krimi privatizacija bankaka u iste nije ulagan svez novac vec su bilansi naduvani laznim knjizenjima nepostojecih medjubankarskih potrazivanja, cesija, asignacija, kompezacija. Dokapitalizacije su dakle vrsene nepostojecim novcem i hartijama od vrednosti koje nije registrovao Centralni registar HOV. Banke su kamatama od prevarenih klijenata banaka ( klijenti su bili gradjani, privreda ,drzava i ostali ) prerasporedjivale novonastalu vrednost ( iz profita iz emisije novca i hartija od vrednosti ) u korist akcionara tj.vlasnika kapitala u bankama. Emiteri su se u sirem smislu preigrali pa zaduzili novonastale vrednosti ( okamacena ) ko zna koliko godina unapred ! To je bankarska krimi etika. Tamo gde drzava strogo kontrolise banke i gde su maksimalne kamate uredjene drzavnim zakonima u takvim drzavama lihvarenje banaka je zabranjeno. U Srbiji je bankarstvo legalizovana pljacka. Od "5 Oktobra " drzava nema kontrolu nad bankama. Drzava je osnovala NB ali je ne kontrolise. U tri nadlezne inspekcije za centralnu monetarnu insituciju su nadlezni korumpirani i nestrucni ljudi. NB u Srbiji je na celu bankarskog kartela sa mnogo nepotrebno zaposlenih koji primaju plate bas zahvaljujuci organizovanom bankarskom kriminalu sa kojim NB na kraju godine deli nezakonito stecenu dobit. Godinama je partijska guvernerka Tabakovic branila inflaciju previsokom referntnom kamatnom stopom dok je ona u Evropi bila NULA. Nacionalizacija banaka kao na islandu bi bila nacin da se finansijski imperijalizam u drzavi razbije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija