• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf.rs

09.04.2019

21:48

STATUETA "KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ" dodeljena Veselinu Jevrosimoviću za najboljeg privrednika Srbije

Društvo

STATUETA "KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ" dodeljena Veselinu Jevrosimoviću za najboljeg privrednika Srbije

Podeli vest

Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade Group, danas je u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu dobio prestižno nacionalno priznanje - Statuetu "Kapetan Miša Anastasijević" za najboljeg privrednika Srbije

Ova nagrada dodeljena je Jevrosimoviću u okviru projekta "Put ka vrhu" za prezentaciju i afirmaciju Srbije kao softverske nacije u Jugoistočnoj Evropi. Veselin Jevrosimović je nedavno dobio i nagradu za najboljeg privrednika regiona.

Jevrosimović se u ime svih laureata zahvalio na nagradi:

- Poštovani domaćini, dragi prijatelji i uvaženi članovi žirija, drago mi je što u ime svih ovogodišnjih lauerata mogu da izrazim duboku zahvalnost i ponos zbog priznanja koje nosi ime legendarnog dobrotvora i humaniste Miše Anastasijevića. Takođe, čast mi je da se nalazim u društvu ostalih dobitnika i uglednih stručnjaka koji su prepoznali rad i vizije nosilaca ovogodišnjih priznanja.

Verovatno je u javnosti prva asocijacija na čoveka čije ime nosi ova nagrada – čuveno Kapetan Mišino zdanje u Beogradu. Verujem da je to ono što u svom radu svi pokušavamo: da izgradimo nešto veće od sebe samih, nešto što će trajati godinama i služiti generacijama, i možda nikada neće ni prestati da se dopunjava i gradi.

Foto: Nikola Tomić/Telegraf.rs

U IT INDUSTRIJI VREME TEČE DVOSTRUKO BRŽE

U IT industriji, vreme se računa dvostruko brže i za proteklih 20 godina koliko posluje Comtrade, svakodnevni život se iz osnova promenio. Ali, pored tehnologije i softvera koji pokreće čak i obične kućne aparate, osnovne ljudske težnje ostaju iste, a na nama je da svakodnevnicu učinimo lepšom, a tehnologiju humanijom i više dostupnom.

Danas, Comtrade sa svojih 4.000 zaposlenih i 32 kompanije u 15 zemalja sveta radi na tome svakoga dana. Jer, tehnologija može da nam pomogne da živimo lakše, učimo brže i stignemo dalje, a uz to nam i oslobodi vreme koje ćemo posvetiti svojim najbližima.

U skladu sa ovim, Comtrade će nastaviti da podržava i društveno odgovorno poslovanje i obrazovne inicijative, kao i da pruža šanse mladim talentima, uz razne humanitarne inicijative i akcije. Sve ovo su gradivni blokova zdanja koje zajednički podižemo sa svim ostalim dobitnicima ove značajne nagrade.

Foto: Nikola Tomić/Telegraf.rs

POPULARISANJE POSLOVNE ETIKE I ŽIVOTNIH VREDNOSTI

Zbog toga na kraju želim da još jednom u ime svih laureata izrazim svoju iskrenu zahvalnost na ovom, u nacionalnim razmerama velikom priznanju. Sve nas, ono inspiriše za dalji rad na individualnim dostignućima, poslovnim uspesima, društvenom angažovanju, dodatnoj afirmaciji naše zemlje i pružanju primera mlađima, kroz popularisanje poslovne etike i životnih vrednosti, baš kao što je to na sopstvenom primeru činio Kapetan Miša Anastasijević - rekao je Veselin Jevrosimović.

Ovaj Projekat uz logističku podršku Privredne komore Srbije, realizuju Media Invent, Privredna komora Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu, dok je medijski pokrovitelj Radio-televizija Vojvodine.

Dodela nagrada organizovana je u Velikoj sali Save Tekelije u Galeriji Matice srpske. Svečanost je počela pevanjem himne "Bože pravde".

Ovo je završna faza akcije "Put ka vrhu", na kojoj se dodeljuje nagrada na nivou cele Srbije. Prethodno su dodeljene nagrade Kapetan Miša Anastasijević na regionalnom nivou, a svi oni koji su izabrani za najbolje u svojim regionima bili su nominovani i za ovu, republičku nagradu.

Foto: Nikola Tomić/Telegraf.rs

Jedan od laureata je i Dijana Đoković

Nagrađeni su dobili Statuetu kapetana Miše Anastasijevića.

Inače, ova prestižna nagrada nosi ime po Miši Anastasijeviću, uglednom preduzetniku iz nekadašnje Srbije, koji je znao da podeli deo svog bogatstva i sa svojim narodom.

- Upravo te vrline, koje su krasile pojedince u 19. veku nedostaju nam u 21. veku. Smatramo da je zadužbinarstvo naša tradicionalna vrednost koju treba da negujemo i oživimo svome otečestvu i to je nešto što bi trebalo da bude ugrađeno u svakome kome dodeljujemo ovu povelju. Ne dajemo mi našem otečestvu samo skupa zdanja i materijalne vrednosti, već dajemo i nematerijalna blaga, koja su nekada i važnija - kazao je profesor Radovan Pejanović, predsednik žirija.

Među ovogodišnjim laureatima su i: Dušan Bajatović, generalni direktor JP "Srbijagas", Miloš Nenezić, predsednik Skupštine PK Srbije i generalni direktor "Trajal Korporacije" Kruševac, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor Kompanije NIS AD Novi Sad, prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bratislav Milovanović, vlasnik "Pogled Grupe" Niš, Opština Derventa (Republika Srpska), načelnik Milorad Simić, mr Goran Jović, direktor PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, prof. dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Beograd, prof. Jelica Stojanović, predsednica Matice Srpske u Crnoj Gori, Vojnomedicinska akademija, načelnik pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, prof. dr Ivo Visković, redovni profesor FPN, Bojana Borić-Brešković, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu, dr Miodrag Koprivica, direktor RTV Vojvodine, Milan Lane Gutović, glumac i drugi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija