• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.04.2019

14:33

STEFANOVIĆ O SARADNJI SA ČEŠKOM POLICIJOM: Lomimo kičmu organizovanom kriminalu!

Društvo

STEFANOVIĆ O SARADNJI SA ČEŠKOM POLICIJOM: Lomimo kičmu organizovanom kriminalu!

Podeli vest

Međunarodna saradnja MUP-a, posebno sa Češkom, doprinosi bezbednosti državne granice, građana, padu stope kriminaliteta ali i tome da se slomi kičma organizovanom kriminalu i uhapse kriminalne glavešine, izjavio je danas ministar unutrašnji poslova Nebojša Stefanović

Stefanović je, posle sastanka sa češkim kolegom Janom Hamačekom, rekao novinarima da je policiji cilj da prikupi što više podataka o onima koji stoje iza organizovanog kriminala i onih koji mogu da dovedu do "najkrupnijih" u tom lancu. 

- Akcije naše policije na terenu i umrežavanja kriminalističke policije dovele su do pada stope kriminaliteta i broja teških krivičnih dela u Srbiji - rekao je on, ističući da policija kroz saradnju stvara i uslove da nijedan kriminalac ne može da se oseća bezbedno nigde u Evropi.

Foto: MUP Srbije

Stefanović je najavio saradnju MUP-a sa češkim roniocima koji su među najboljim u Evropi, što će, kako je naveo, imati veliki značaj i pri oktlanjanju podvodnih mina.

Češka će, kako je dodao, povećati kontigent policajaca, koji zajedno sa srpskim čuvaju državnu granicu, na 20 u jednom turnusu.

Ulaganjem u grančinu policiju država želi da ima ljude koji potpuno vladaju graničnim prostorom i izazovima koji do sada nisu bili karakteristični za Evropu.

Foto: MUP Srbije

 

Prema Stefanovićevim rečima, ta saradnja pomaže da granice budu zaštićene od ilegalnih migracija, organizovanog kriminala i u najgorem slučaju terorizma.

Hamaček je rekao da je saradnjom sa srpskom policijom zatvorena zapadnobalkanska migrantska trasa i da je cilj da se ona ponovo ne otvori.

Stefanović je podsetio na odličnu saradnju policija dve zemlje, i da je jedan od posleđih rezultata hapšenje Čabe Dera u Pragu koga je mesecima tražila srpska policija. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misko

pre 5 godina

Organzovani kriminal je jedan od najvecih problema svih drzava i policija, zato se udruzenim snagama mnogo lakse staje na put tome.

Katarina

pre 5 godina

Obračun sa kriminalom nije lak posao ni za jednu državu. Srbija ima dovoljno snage da to odradi efikasno.

Jela

pre 5 godina

Ministarstvo unutrasnjih poslova u poslednje vreme napredovalo je u svakom smislu, rezultati jasno govore.

Tifani Rok

pre 5 godina

Udruženim snagama delovaćemo organizovanije i uspešnije!

Mirjana

pre 5 godina

Svi mehanizmi moraju biti upotrebljeni kako bi se kriminalu stalo na put.

Iki

pre 5 godina

Поносни смо на рад наше полиције! Најбољи су!!!

Nina

pre 5 godina

Srbija ce uvek biti pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija