• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2019

11:59

PREDSEDNICA UG ZADUŽENIH U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA ZADOVOLJNA NOVIM ZAKONOM! Pavlović: Dobro je sve urađeno, ovo je rezultat kompromisa!

Društvo

PREDSEDNICA UG ZADUŽENIH U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA ZADOVOLJNA NOVIM ZAKONOM! Pavlović: Dobro je sve urađeno, ovo je rezultat kompromisa!

Podeli vest

Predsednica Udruženja građana ĆF zaduženih u švajcarskim francima, Jelena Pavlović, ocenila je da je današnje usvajanje leks specijalisa dobra vest za sve dužnike u ovoj valuti i rezultat kompromisa svih učesnika u pregovorima.

Pavlović kaže da su članovi Udruženja građana ĆF veoma zadovoljni, da su procenti i iznosi koji se navode u tekstu predloga zakona rezultat kompromisa, ali da je najvažnije što će ovaj zakon posle mnogo godina obezbediti sigurnost i stabilnost zaduženih.

-Veoma smo zadovoljni, svi smo toliko uzbuđeni- ističe Pavlović za Tanjug. 

VLADA USVOJILA ZAKON O 'ŠVAJCARCIMA'! Stiže rešenje za zadužene građane!

Objašnjava da nikada nije bila suština za korisnike kredita u švajcarskoj valuti iznos i visina brojki, već da im je želja bila da zakon bude u okvirima ustavnosti, da bude korektan i pravičan.

Da bi se došlo do nacrta zakona koji je Vlada Srbije danas usvojila, nakon čega će biti poslat u Skupštinu pred nadležne odbore, a zatim u formi Predloga ide pred poslanike, održano je više od osam sastanaka bankara, zaduženih u švajcarcima i nadležnih državnih organa.

DOBRA VEST! Dogovoren leks specijalis: DUG ZA "ŠVAJCARCE" MANJI 38%!

Ključni zahtevi su, kaže Pavlović, ispoštovani pa će prema njenoj oceni dužnici osetiti samo benefit leks specijalisa.

-Dobro je to što je urađeno. Bilo je potpuno besmisleno da 37.000 ljudi ide na sud. Ovo jeste rezultat kompromisa i zaista ovim zakonom svi treba da budu zadovoljni, obe ugovorne strane, čak i država-navela je ona.

Objašnjava da su građani zaduženi u švajcarcima, pre svega, do sada bili željni stabilnosti u životu, što će im kako kaže, usvajanje zakona i omogućiti.

SINIŠA MALI NAJAVIO KRAJ PROBLEMA! Završen leks specijalis za "švajcarce", dostavljen Udruženju CHF Srbija!

Ukazuje da zakon nije obavezjući, da onaj ko duguje banci ne mora da dugovanje konvertuje u drugu valutu ukoliko to ne želi.

Pavlović posebno apostrofira da će značajnom broju građana koji su zaduženi na 30 godina ovaj zakon omogućiti da mogu da planiraju život unapred što, kaže, do sada nije bio slučaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 5 godina

Protiv sam ovoga jel svi smo mi u kreditima a sad treba iz budzeta placati! Kad je trebalo dobro proci svi su trcali a niko nije razmisljao. Hvala drzavo na nefer tretmanu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija