• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.04.2019

22:22 >> 22:25

MOMIR BULATOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SU AMERI 1999. PRIZNALI DA JE KOSOVO DEO SRBIJE! Iz istog razloga i sad mogu SAMO DA NAS MRZE!

Društvo

MOMIR BULATOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SU AMERI 1999. PRIZNALI DA JE KOSOVO DEO SRBIJE! Iz istog razloga i sad mogu SAMO DA NAS MRZE!

Podeli vest

NATO agresija na SR Jugoslaviju, vreme koje je od nje proteklo, kao i sadašnje državne dileme Srbije, pored svega ostalog, nedvosmisleno pokazuju da postoje samo dva moguća puta državnih odluka - borba ili predaja

U prethodne gotovo tri decenije isprobana su oba puta ne samo u Srbiji, već i u njenom neposrednom okruženju.

Kada je Srbima u bivšoj jugoslovenskoj Republici Hrvatskoj zapretilo ponavljanje pogroma pred povampirenim ustaštvom, bez mnogo dilema i uz pomoć velikog broja dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore otpočeta je bitka, iako je od starta bila višestruko neravnopravna. Jer odnos snaga nije bio između Hrvata i Srba, već između Srba i celog Zapada, koji se tada lažno predstavljao kao "međunarodna zajednica".

Taj rat je bio izgubljen. Ali, one kolone prognanih Srba koji su spas i utočište pronašli u Srbiji i Republici Srpskoj bile su tužna, mada ne i tragična slika. Tragedija su bili Jasenovac, Čemerno, Jadovno i druga stratišta ustaškog režima. 

U SR Bosni i Hercegovini je Srbima, putem majorizacije od strane Muslimana/Bošnjaka i Hrvata, pretilo obespravljenje i, kasnije, uništenje. Ratovali su hrabro i muški i izborili Republiku Srpsku kao međunarodno pravno priznati entitet.

Suočena sa pretnjama i samom agresijom NATO-a, najmoćnije vojne sile u istoriji čovečanstva, SR Jugoslavija nije pristala na kapitulaciju i okupaciju. Suprotstavila se svim (omalenim) vojnim snagama i ogromnom većinom svog slobodarskog naroda. Rat je bio završen nakon 78 dana ubilačkog bombardovanja vojnim sporazumom potpisanim u Kumanovu i Rezolucijom SB UN broj 1244.

(VIDEO) RUSI ISKORISTILI NATO MANEVRE "SEA SHIELD" DA VEŽBAJU U BORBENIM USLOVIMA: Rat u Crnom moru!

Ali, zašto je NATO, koji je bahato i bezdušno pretio uništenjem cele jedne države i ubistvom njenog naroda, pristao na rezoluciju ovakvog sadržaja? Zašto je pristao da se u Ujedinjenim nacijama, faktički, potvrdi tapija Srbije na njenu "svetu zemlju" - Kosovo i Metohiju?

Odgovor glasi - zbog efikasnog vojničkog i hrabrog svenarodnog otpora!

Na suđenju protiv Nikole Šainovića, tadašnjeg potpredsednika Savezne vlade, i grupe vojnih i policijskih generala obelodanjene su depeše koje su komandanti tzv. Oslobodilačke vojske Kosova upućivali NATO komandi u Skoplju. One dokazuju da je krajem maja 1999. godine OVK izgubila sposobnost za izvršenje bilo kojeg zadatka.

Prevedeno, kopnene trupe NATO-a, iako su imale vazdušnu podršku nezabeleženu u istoriji ratovanja, bile su potpuno uništene. Time je agresija NATO-a izašla iz planirane i njen nastavak je bio vojnički besmislen i nemoguć. 

Uzgred, čak je taj i takav sud u presudi Nikoli Šainoviću ustanovio da je "lanac komande" postojao i bio očuvan tokom čitave agresije, što obesmišljava polaznu tvrdnju da je u pitanju bio "udruženi zločinački poduhvat". SR Jugoslavija se protiv terorizma borila na način kao što bi radila svaka druga uređena država.

ZAPAD NE ODUSTAJE, SRBIJU OSTAVITI BEZ TURSKOG TOKA! Nova gasna direktiva EU, naša zemljana udaru SAD i Brisela!

Posebno važan dio iste presude je konstatacija da su kolone civilnih albanskih izbeglica nastale kao posledica bombardovanja. NATO je tvrdio da su one bile uzrok intervencije. Konačno, Haški tribunal je presudio da su pojedinačni zločini protiv albanskih civila (kojih je, na našu sramotu, bilo) učinjeni "izvan mesta i vremena" odgovornosti optuženog Nikole Šainovića. Stoga, njegova i odgovornost ostalih optuženih je presuđena zbog nekažnjavanja zločinaca, što dokazuje da ih oni nisu ni izvršili, niti podsticali.

Foto: Public

Uprkos svemu, Nikola Šainović je proveo 12 godina u haškim kazamatima.

Nakon propasti vojne agresije ona je promenila oblik, ali nije prestala. Petooktobarski puč 2000. godine je bio takva prekretnica. Ali, ni ovde nisu bili postignuti pažnje vredni rezultati u odnosu na otimanje Kosova i Metohije. Sudeći po diplomatskim depešama koje je objavio "Vikiliks", ni sa novom (instaliranom) garniturom na vlasti nije dobijeno priznanje državne samostalnosti tzv. države Kosovo.

SVAŠTA! NATO SE NUDI DA NAS BARNI OD RUSA! Srbija ne sme da popusti - mora ostati neutralna i PRIJETALJ MOSKVE!

Ne zato što su se Goran Svilanović, Boris Tadić, Vuk Jeremić i ini tome protivili, već što su bili svesni da bi takav čin bio njihovo političko samoubistvo. Stoga su od svojih zapadnih mentora tražili da ih ne prisiljavaju da svojom voljom potpišu takvo priznanje, nego da Srbiji Kosovo bude oteto, a da oni "prihvate realnost" i povinuju se takvoj sili. Očigledno, ni ova predaja nije mogla biti dovedena do kraja. 

Dvadeset godina kasnije, sporazum Srbije i Albanaca na Kosovu i Metohiji je "hiljadama milja daleko".

Tako da suštinski i ne postoje dva puta - put borbe i put predaje. Srbija ima samo jedan jedini put. Put borbe neprestane. Srećom, u ovim vremenima ona ne mora da bude oružana, već diplomatska sa jasnim izgledima da bude uspešna


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Barba

pre 4 godine

Ogromne pare koje Srbija "krshi" na lobiranja nece dovesti do vracanja Kosova pod suverenitet Srbije. Samo ce sprijeciti put Srbije u porodicu normalnih drzava a narod ostaviti siromashnim i na repu zivotnih uslova za normalnog stanovnika Srbije. A ovi koji dvadeset godina kasnije vide kaoko je vojska Jugoslavije porazila NATO je za smijanje. Momiru je alkohol popio mozak.

pc

pre 4 godine

E, Momire Bulatoviću ti si vukao onu fukaru Mila za sobom. Ne.govori više, ćuti.

miroslav moric

pre 4 godine

nasta spade kuca petrovica.moj dorate dje pogibe na vratima od pojate.jos cuvam sliku sa dubrovackog ratista sa doticnim sa slike.vreme leti teku godine ostalasu samo secanja na za granicu virovitica-ogulin-karlobak.

Zivko

pre 4 godine

Ja sam jedini srbin koji je napisao i potpisao da je NATO izvrsio Genocid nad Srbijom i da su moji bivsi redovni i nekoliko hiljada vanrednih studenata posle NATO bombardovanja umrlo od raka i leukemije i zbog toga sam to potpisao i poslao Trampu i FBI u Washington D.C i sve sto sam poslao FBI u Washington D.C.

TT

pre 4 godine

Cuj "mogu samo da nas mrze", a mi ostali bez Krajine u Hrvatskoj, Srbi u RS su naterani da zive u BIH, 15% teritorije nam je pod stranom okupacijom priznato kao nezavisna drzava od strane pola sveta i kao "slag na tortu" drzava nam je 99. razorena i vracena 10 godina unazad .. I "mogu samo da nas mrze"?! Mogu oni mnogo vise od toga ocigledno .. -.-

Nebojsa

pre 4 godine

Pa aktuelni Predsednik je kako se secam bio na promociju Predsednickog kandidata SAD-a, porodice Klinton. Sada je kako Znam njegov savetnik Bler. Pustite opoziciju. Dosta vise spinovanja ali uskoro dolazim nova vlast gde nema vise mesta za vase lazi i obmane

milan lala

pre 4 godine

Odgovor za Nebojsu @ a tu "novu patriotsku vlast " ce voditi Djilas i Jeremic ... jelte ?

maki

pre 4 godine

demonstracija sile i velika zelja da vladaju ljudima zastrasivanjem a to rade satanisti

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

onda su na "presto" SRBIJE doveli nazovi(nekadasnjeg)"nacionalistu" da najzad, za racun nasih osvedocenih neprijatelja sa zapada,zavrse zapoceti posao i potpisu predaju KIM,jer i laik vidi da nije vreme za bilo kakav potpis,jer bi to znacilo da se odricemo KIM.

Miloš Milošević

pre 4 godine

Ni pod tačkom razno u NATOĆARU, EU I svih 20 zemalja, koji su bili protiv naše zemlje 99.-te godine. Ja im to ne zaboravljam, a protiv sam ulaska u EU. Košare im nikad neću zaboraviti !

arsa

pre 4 godine

Bravo Momire.Osvetla obraz crnogorski.Mada smo sve to manje vise znali, lepo je to cuti javno izreci.A jos je milije sto dolazi od jednog crnogorca.Jasno je da Srbija nema izbora i da je jedini izbor i izlaz, borba za odbranu Srbije i srpskog naroda.Ako moze, a sve ukazuje da moze, diplomatskim putem a ako ne moze onda i oruzjem.Srbija se mora braniti.

Dzo

pre 4 godine

Gdje iskopaju ovog pjanicu koji bipisa što god zarad čaše rakije i ove penzijice što mu SR daje pa u rastrojstvu svašta bulazni vrati se u moraču (selo odakle potiče)

milan lala

pre 4 godine

Kad se govori o zlocinackoj agresiji NATO na Srbiju fotografije ovih zlikovaca treba uvek pokazivati u sadasnjem vremenu, da narod u Srbiji vidi kako su ih Bozije sile nebeske kaznile . Tesko se odluciti ko od njih gadnije izgleda . Olbrajt prava gadna matora vestica na metli , a crveni nos klinton lici na utvaru fantoma. Masovni ubica klark ko strasilo iz poklada . Dace Bog da svi oni dugo u teskim mukama od bolesti skoncaju . Kad ih covek danas vidi odmah je jasno da imaju teske neizlecive bolesti, prokleti da su .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija